Η Φενέρμπαχτσε δίνει βάση στον Παπαγιάννη για να κάνει τη διαφορά στο Game 5 με τη Μονακό
i

© Euroleague Basketball

Η Φενέρμπαχτσε δίνει βάση στον Παπαγιάννη για να κάνει τη διαφορά στο Game 5 με τη Μονακό

Γιώργος Γαβριλάκης 11:45 - 05.05.2024 / Ανανεώθηκε: 17:17 - 18.05.2024

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στη σειρά με την Μονακό έχει αναβαθμίσει τον Γιώργος Παπαγιάννη κι αν ο Τζόναθαν Μότλεϊ δεν παίξει ούτε στο Game 5 (8/5 στο Πριγκιπάτο) τότε ο 26χρονος Έλληνας σέντερ, που έκανε το πρώτο του double double στο τέταρτο ματς απαιτείται από τον Λιθουανό κόουτς να το... ξανακάνει!

Εδώ και αρκετό καιρό η επιστροφή του Τζόναθαν Μότλεϊ στην ενεργό δράση για την Φενέρμπαχτσε αναμένεται από μέρα σε μέρα. Έχουν περάσει όμως ήδη αρκετές και ο τραυματισμός του Αμερικανού σέντερ συνεχίζει να τον ταλαιπωρεί.

Έχασε τα πρώτα τέσσερα ματς της σειράς των Playoffs με την Μονακό και δεν αποκλείεται να απουσιάσει και από το Game 5. Δηλαδή, από την αναμέτρησης της Τετάρτης (8/5, 19:00) στο Πριγκιπάτο που θα κρίνει την πρόκριση στο Final Four της Euroleague -που θα διεξαχθεί το τριήμερο 24-26 Μαΐου στο Βερολίνο και προς το παρόν εκεί θέση έχει κρατήσει μόνο η Ρεάλ Μαδρίτης.

Ταυτόχρονα λοιπόν, με την ώρα της κρίσης που πλησιάζει για τις δύο ελληνικές ομάδες που συμμετέχουν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, τον Ολυμπιακού που θα αντιμετωπίσει στην Ισπανία την Μπαρτσελόνα (8/5) και τον Παναθηναϊκό που θα υποδεχθεί την Μακάμπι (7/5), ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους προετοιμάζει τον... δικό του Έλληνα, τον Γιώργο Παπαγιάννη, για το πιο κρίσιμο ματς της σεζόν.

Ο 26χρονος τέως σέντερ του Παναθηναϊκού και πρώην ΝΒΑer, στην εντός έδρας ήττα από την Μονακό στο Game 4, που ολοκληρώθηκε με επεισοδιακό τρόπο και την... επίθεση των Τούρκων οπαδών στους Μονεγάσκους, πράξη που απέφερε χρηματικό πρόστιμο στην ομάδα, έκανε το καλύτερο ευρωπαϊκό του παιχνίδι με την μπλε-κίτρινη ριγέ φανέλα του συλλόγου της Κωνσταντινούπολης.

Άλλωστε, έκανε και το πρώτο του triple double στη σεζόν με 10 πόντους και 11 ριμπάουντ. Είχε 32'32'' χρόνο συμμετοχής (επίσης ρεκόρ σεζόν) και πέραν από το πρώτο ματς της σειράς, ο κόουτς Γιασικεβίτσιους δείχνει πως έχει ποντάρει πολλά πάνω του -ειδικά σε αυτή τη σειρά.

Οπαδός της Φενέρ απείλησε τον Ντιαλό ότι θα του κόψει τον λαιμό (vid)
EUROLEAGUE

09:23 - 04.05.2024

Οπαδός της Φενέρ απείλησε τον Ντιαλό ότι θα του κόψει τον λαιμό (vid)

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει εδώ και μερικές ώρες το βίντεο όπου δείχνει έναν οπαδό της Φενέρ να απειλεί τον Άλφα Ντιαλό ότι θα του κόψει τον λαιμό μερικά δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα με τη Μονακό.

Ο Big Papa στην κανονική διάρκεια είχε 5,6 πόντους και 2,7 ριμπάουντ, ενώ στα Playoffs έχει... ανέβει στους 7 πόντους με 80% στα δίποντα (12/15 συνολικά!) και στα 6,5 ριμπάουντ.

Μετά τον θρίαμβο της Φενέρμπαχτσε στο Game 1, τότε που... έσπασε την έδρα της Μονακό, ο Παπαγιάννης στο δεύτερο ματς είχε 6 πόντους, 6 ριμπάουντ και έκανε ένα ακόμα ρεκόρ για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο: Είχε 5 ασίστ. Η ομάδα του έχασε, αλλά στο τρίτο παιχνίδι με 8 πόντους και 6 ριμπάουντ έβαλε το λιθαράκι του στην εντυπωσιακή νίκη των Τούρκων και στο υπέρ τους 2-1.

Και τώρα που... στράβωσαν τα πράγματα γι' αυτούς και οδηγήθηκαν σε πέμπτο και τελευταίο ματς να παίζουν την πρόκρισή τους, ο «Σάρας» περιμένει από τον Παπαγιάννη να κάνει όλη τη δουλειά κοντά στο καλάθι. Ειδικά αν ο Μότλεϊ δεν είναι σε θέση να φορέσει τα αθλητικά του.

09:14 - 28.01.2024

Το ασύλληπτο buzzer beater του Παπαγιάννη από τα 3/4 του γηπέδου!

Ο Γιώργος Παπαγιάννης με ένα ασύλληπτο τρίποντο οδήγησε το ματς της Φενέρμπαχτσε με την Μπαχτσεσεχίρ στην παράταση.