H... ανάσταση του Κορκμάζ μακριά από το ΝΒΑ - Οι Τούρκοι λένε πως θα πάει στην Ρεάλ Μαδριτης!
i

© photo by Scott Taetsch / Getty Images / Ideal Images

H... ανάσταση του Κορκμάζ μακριά από το ΝΒΑ - Οι Τούρκοι λένε πως θα πάει στην Ρεάλ Μαδριτης!

Γιώργος Γαβριλάκης 10:47 - 05.05.2024 / Ανανεώθηκε: 17:17 - 18.05.2024

Το 2017 ο Φουρκάν Κορκμάζ έφυγε από την Αναντολού Εφές και βρέθηκε στο ΝΒΑ. Έπαιξε επτά σεζόν με τους Σίξερς και τώρα που οι φήμες επιστροφής του στην Ευρώπη ξεκινούν, τούρκικα δημοσιεύματα τον θεωρούν ως τον πρώτο στόχο της Ρεάλ Μαδρίτης.

Επτά χρόνια στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, ο Φουρκάν Κορκμάζ δεν βρήκε τον τρόπο για να αποκτήσει σημαντικό ρόλο στο ΝΒΑ. Μέχρι τώρα απλώς εξασφάλιζε τα συμβόλαιά του, οι Φιλαδέλφεια Σίξερς είναι η μόνη ομάδα με την οποία αγωνίστηκε ο Τούρκος στο κορυφαίο πρωτάθλημα και δεν αποκλείεται να είναι και η τελευταία του. Άλλωστε όταν φέτος (κατά τη διάρκεια της σεζόν) στάλθηκε ανταλλαγή στους Πέισερς, η ομάδα της Ιντιάνα τον αποδέσμευσε και εδώ και καιρό είναι ελεύθερος.

Αν και στα 26 του χρόνια, δύσκολα μπορεί να πει κανείς ότι ο κύκλος του αμερικάνικου ονείρου έκλεισε γι' αυτόν, θεωρείται από πολύ πιθανό ως δεδομένο πως τη νέα αγωνιστική περίοδο θα επιστρέψει στην Euroleague.

O Τούρκος σουτέρ, No 26 στο Draft του 2016, με μπόι στα δύο μέτρα και με την δυνατότητα να παίξει και ως σούτινγκ γκαρντ και ως σμολ φόργουορντ ξεκίνησε την καριέρα του από την Αναντολού Εφές και πάντα υπάρχει η πιθανότητα επιστροφής στην ομάδα της πόλης του. Μόνο που σύμφωνα με δημοσιεύματα από την πατρίδα του η Ρεάλ Μαδρίτης έχει απλώσει τα... δίκτυα της.

Κι επειδή η Βασίλισσα έχει αρκετούς ελεύθερους παίκτες που το προσεχές καλοκαίρι θα μείνουν ελεύθεροι (Μάριο Χεζόνια, Έντι Ταβάρες, Βενσάν Πουαριέ) και παρά την δράση της στην Euroleague που συνεχίζεται και σύντομα θα κορυφωθεί, έχει προκριθεί ήδη στο Final Four του Βερολίνου, παράλληλα καταστρώνονται στη Μαδρίτη και τα μεσοπρόθεσμα πλάνα.

Σε αυτά εντάσσεται και ο Φουρκάν Κορκμάζ, η πορεία του οποίου στο ΝΒΑ είναι... φθίνουσα και σύντομα αναμένεται να ολοκληρωθεί -αν δεν έχει ολοκληρωθεί ήδη. Από την καλύτερη σεζόν του, αυτή του 2019-20, όταν και είχε 9,8 πόντους με 40,2% στα τρίποντα, φέτος κατέγραψε σε 35 ματς με τους Σίξερς, 2,5 πόντους μέσο όρο.

Αν επιθυμεί διακαώς ένα ακόμα συμβόλαιο στον «μαγικό πλανήτη»με έναν μικρό έως απειροελάχιστο ρόλο σε μία ομάδα, τότε πιθανότατα να μπορεί να το βρει, αλλά φαίνεται πως θέλει να πρωταγωνιστήσει και αυτό μπορεί να το κάνει στην Euroleague. Αν τεθεί στη διάθεση των ομάδων της γηραιάς ηπείρου, η Ρεάλ Μαδρίτης φαίνεται πως θα ασχοληθεί έντονα μαζί του, αλλά δεν θα είναι η μόνη!