O Όντεντ Κάτας πιστεύει πως «η Μακάμπι μπορεί να είναι η ομάδα που θα σπάσει την παράδοση»

O Όντεντ Κάτας πιστεύει πως «η Μακάμπι μπορεί να είναι η ομάδα που θα σπάσει την παράδοση»

Γιώργος Γαβριλάκης 09:34 - 05.05.2024 / Ανανεώθηκε: 19:04 - 18.05.2024

Η προϊστορία λέει πως οι φιλοξενούμενες ομάδες χάνουν το Game 5 και αποκλείονται από το Final Four της Euroleague, αλλά ο προπονητής της Μακάμπι Τελ Αβίβ, Όντεντ Κάτας, δηλώνει πως «φέτος αισθάνομαι πως η παράδοση θα σπάσει και ελπίζω πως εμείς θα το κάνουμε αυτό». Πότε; Την Τρίτη (7/5) στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Στην σύγχρονη ιστορία της Euroleague, δηλαδή από το 2000 και το ξεκίνημα του αιώνα μέχρι σήμερα, καμία φιλοξενούμενη ομάδα δεν έχει νικήσει το οριακό Game 5 στα Playoffs της διοργάνωσης.

Ο προπονητής της Μακάμπι Τελ Αβίβ, Όντεντ Κάτας, γνωρίζει καλά την προϊστορία, αλλά αυτή δεν το απογοητεύει. «Υπάρχουν τρία Game 5 στο πρόγραμμα», θύμισε και αναφερόταν στο Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, στο Μονακό-Φενέρμπαχτσε, αλλά και στην κατάσταση που θα βιώσει ο ίδιος και οι παίκτες του στο ΟΑΚΑ την Τρίτη το βράδυ (7/5, 21:15). Στο γήπεδο που ο ίδιος αγωνίστηκε ως παίκτης του Παναθηναϊκού την διετία 1999-2001 και εμφανίστηκε ως προπονητής του το 2021.

Κάτι όμως, μέσα του λέει πως «αισθάνομαι ότι σε λίγες μέρες η παράδοση θα σπάσει», δηλαδή κάποιος φιλοξενούμενος θα νικήσει στο πέμπτο και τελευταίο ματς της σειράς και όπως χαρακτηριστικά είπε «ελπίζω εμείς να τα καταφέρουμε, να νικήσουν τον Παναθηναϊκό και να προκριθούμε στο Final Four».

Αυτή του την αίσθηση την διατύπωσε λίγο μετά την ήττα για το ισραηλινό πρωτάθλημα από τη Χαποέλ Χολόν, σε ένα ματς που ο Κάτας ξεκούρασε σχεδόν όλους τους πρωταγωνιστές του. Δεν έπαιξαν οι Χασιέλ Ριβέρο, Μπόνζι Κόλσον, Τζος Νίμπο και Λορέντζο Μπράουν, ούτε ο Ρομάν Σόρκιν που είναι άρρωστος αλλά αναμένεται να παίξει με τον Παναθηναϊκού, ενώ ο Τζον ΝτιΜπαρτολομέο χτύπησε στον ώμο και αποχώρησε.

Θα υπάρχουν οπαδοί της Μακάμπι την Τρίτη του Πάσχα στο ΟΑΚΑ;
EUROLEAGUE

12:23 - 04.05.2024

Θα υπάρχουν οπαδοί της Μακάμπι την Τρίτη του Πάσχα στο ΟΑΚΑ;

Το κλειστό του ΟΑΚΑ θα είναι κατάμεστο στον... τελικό της σειράς των Playoffs της Euroleague ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Μακάμπι Τελ Αβίβ, την ίδια ώρα που το ερώτημα που υπάρχει είναι αν θα βρεθούν στο γήπεδο φίλοι της ομάδας του Όντεντ Κάτας.

Μένει να δούμε αν προέκυψε κάποιο σημαντικό πρόβλημα στον Ισραηλινό γκαρντ κι αν θα επηρεάσει τη συμμετοχή του στο ματς με τους «πράσινους», από το οποίο ο Κάτας επιβεβαίωσε οριστικά ότι δεν θα παίξει ο Ουέιντ Μπόλντγουιν, ο οποίος προσπάθησε να επιστρέψει στο προηγούμενο ματς -παρά τον τραυματισμό του- έπαιξε επτά λεπτά, αλλά αποσύρθηκε.