Κάνει το «μπαμ» με Ραούλ Νέτο η Φενέρμπαχτσε!

Κάνει το «μπαμ» με Ραούλ Νέτο η Φενέρμπαχτσε!

Χρήστος Τσάλτας 07:57 - 21.07.2023 / Ανανεώθηκε: 08:05 - 21.07.2023

Έτοιμη να ολοκληρώσει μια απόι τις πιο ηχηρές μεταγραφές του καλοκαιριού είναι η Φενέρμπαχτσε, που έδωσε τα χέρια με τον Ραούλ Νέτο, ο οποίος μετράει οκτώ χρόνια καριέρας στο ΝΒΑ! Πώς επηρεάζεται το μέλλον του Νικ Καλάθη από αυτή την εξέλιξη.

Από τα παρκέ του ΝΒΑ στην Euroleague για λογαριασμό της Φενέρμπαχτσε. Ο Ραούλ Νέτο, που μετρά 8 χρόνια εμπειρίας στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη, έχοντας αγωνιστεί σε Γιούτα Τζαζ, Φιλαδέλφεια 76ερς, Ουάσιγκτον Ουίζαρντς και Κλίβελαντ Καβαλίερς, ετοιμάζεται να μπει στη... φαρέτρα του Δημήτρη Ιτούδη στην τουρική ομάδα και να αποτελέσει έναν από τους ηγέτες του συνόλου.

Η Φενέρ «πρέσαρε» τον 31χρονο γκαρντ το τελευταίο διάστημα, προκειμένου να τον κάνει δικό της και να ενισχύσει την περιφέρειά της. Δίπλα στον Γιαμ Μάνταρ ο Ιτούδης ήθελε έναν παίκτη από το «πάνω ράφι» και η ποιότητα, αλλά και η προσωπικότητα του Νέτο προσέφεραν όσα ήθελε ο Έλληνας προπονητής ενόψει της νέας σεζόν.

Την περασμένη σεζόν ο έμπειρος πλέι μέικερ είχε μια παραγωγική παρουσία στους Κλίβελαντ Καβαλίερς. Οι «Καβς» προχώρησαν σε σημαντικές κινήσεις το καλοκαίρι του 2022, με κορυφαία την ανταλλαγή που έφερε στο Οχάιο τον Ντόνοβαν Μίτσελ. Ο Νέτο στην προσπάθεια της ομάδας του Τζέι Μπι Μπίκερσταφ είχε ρόλο τρίτου πλέι μέικερ, στον οποίο ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Αυτό αποτυπώνεται και στους αριθμούς του κατά τη διάρκεια της περασμένης σεζόν. Στα 48 παιχνίδια που αγωνίστηκε με την ομάδα του Κλίβελαντ μέτρησε 3,3 πόντους, 1,6 ασίστ, 1 ριμπάουντ και 51,8% στα σουτ εντός πεδιάς. Κατά τη διάρκεια της τρέχουσας off season η περιφέρεια των «ιπποτών» γέμισε ακόμα περισσότερο, με παίκτες όπως ο Μαξ Στρους, ο Τάι Ζερόμ και ο Εμόνι Μπέιτς, κάτι που έφερε τον Νέτο στην πόρτα της εξόδου.

Την κατάσταση αυτή εκμεταλλεύτηκε η Φενέρμπαχτσε, που κινήθηκε αποφασιστικά και κατάφερε να αποσπάσει το «ναι» του έμπειρου άσου, που αναμένεται να έχει κομβικό ρόλο στο παιχνίδι της τη νέα σεζόν σε τουρκικό πρωτάθλημα και Euroleague.

Με την μεταγραφή του Νέτο ο παίκτης που επηρεάζεται από τις εξελίξεις είναι ο Νικ Καλάθης. Ο Έλληνας πλέι μέικερ, που έθεσε εαυτόν εκτός Εθνικής για το φετινό καλοκαίρι, αναμένεται να αποχωρήσει από την Φενέρμπαχτσε, καθώς με την έλευση τόσο του Νέτο, όσο και του Μάνταρ η τουρκική ομάδα δείχνει να πηγαίνει σε διαφορετική κατεύθυνση, αναφορικά με τη θέση του πλέι μέικερ τη νέα σεζόν.