Μεγάλες αμφιβολίες για τη συμμετοχή του Εμπίντ στο πρώτο παιχνίδι των Σίξερς στη Βοστώνη

Τζοέλ Εμπίντ, Ταϊρίς Μάξεϊ, Τζέιμς Χάρντεν

i

© photo by Mitchell Leff / Getty Images / Ideal Images

Μεγάλες αμφιβολίες για τη συμμετοχή του Εμπίντ στο πρώτο παιχνίδι των Σίξερς στη Βοστώνη

Γιώργος Γαβριλάκης 09:16 - 30.04.2023 / Ανανεώθηκε: 09:18 - 30.04.2023

Οι νέες εξετάσεις στο γόνατο του Τζοέλ Εμπίντ ήταν ανησυχητικές και θεωρείται πολύ δύσκολο να προλάβει το πρώτο παιχνίδι των ημιτελικών της Ανατολής κόντρα στους Μπόστον Σέλτικς, παρά το γεγονός ότι ξεκουράζεται εδώ και 12 μέρες. Δεν είναι σίγουρο ότι θα είναι σε θέση να παίξει ούτε στο δεύτερο ματς.

Η μοίρα, η τύχη και το κάρμα των Σίξερς καθορίζεται από τον Τζόελ Εμπίντ. Και το γεγονός ότι ο Καμερουνέζος σέντερ πονάει στο γόνατο δεν είναι καθόλου καλό δείγμα για την πορεία της ομάδας από τη Φιλαδέλφεια απέναντι στους Μπόστον Σέλτικς, για τους ημιτελικούς της Ανατολής. 

Η σειρά ξεκινάει τα ξημερώματα της Τρίτης (2/5, 02:30), οπότε ο Εμπίντ έχει μπροστά του μερικές ώρες για θεραπείες και δοκιμές εντός του παρκέ. Ο κόουτς Ντοκ Ρίβερς πάντως, δεν είναι και πολύ αισιόδοξος. «Δεν υπάρχουν νεότερα. Δεν προπονήθηκε και είναι αμφίβολος για το παιχνίδι», είπε, αλλά «θα δούμε!». Προς το παρόν οι γιατροί είδαν τις επικαιροποιημένες εξετάσεις του και δεν... χαμογέλασαν. 

Το πρώτο Game 7 έφθασε! Κινγκς και Ουόριορς στο... όριο - Το πρόγραμμα και το γράφημα των play offs
NBA

08:51 - 30.04.2023

Το πρώτο Game 7 έφθασε! Κινγκς και Ουόριορς στο... όριο - Το πρόγραμμα και το γράφημα των play offs

Οι πρωταθλητές Ουόριορς βρίσκονται στο Σακραμέντο για να διεκδικήσουν την πρόκριση ή να γνωρίσουν τον αποκλεισμό - Οι Νικς ξεκινούν τη... μάχη τους στη Νέα Υόρκη με τους Μαϊάμι Χιτ, χωρίς να είναι δεδομένη η συμμετοχή του Τζούλιους Ραντλ.

Μάλιστα, δεν είναι καν σίγουροι ότι πρόκειται για ένα απλό χτύπημα στους πλάγιους συνδέσμους του γονάτου του. Μπορεί να είναι κάτι πιο σοβαρό, ενώ θεωρείται δεδομένο ότι όταν επιστρέψει θα έχει ενοχλήσεις και θα αγωνίζεται με προστατευτική επιγονατίδα. 

Στον πρώτο γύρο, κόντρα τους Νετς, αγωνίστηκε στα τρία παιχνίδια, ενώ στο τέταρτο οι Σίξερς τον ξεκούρασαν και δεν τον χρειάστηκαν για να... σκουπίσουν το Μπρούκλιν με 4-0. Τώρα όμως, κόντρα στους Κέλτες χωρίς αυτόν η ομάδα του θα αντιμετωπίσει ανυπέρβλητες δυσκολίες και το βάρος δεν είναι δυνατόν να σηκωθεί μόνο με την ακαταμάχητη παρουσία του Ταϊρίς Μάξεϊ και την ποιότητα στο παιχνίδι του Τζέιμς Χάρντεν

Η Βοστώνη εκτός από το πλεονέκτημα έδρας έχει μία ομάδα που πέρσι έφθασε στους τελικούς του ΝΒΑ (και έχασε από τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς) αλλά σκοπεύει να επαναλάβει ανάλογη πορεία στηριζόμενη στους Τζέισον Τέιτουμ και Τζέιλεν Μπράουν, ελπίζοντας σε ακόμα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα: Δηλαδή, στην κατάκτηση του δακτυλιδιού.