Φίλιπ Πετρούσεφ: Γιατί δεν έπαιξε με την Άλμπα και το πλάνο του Μπαρτζώκα

Φιλίπ Πετρούσεφ

i

© Intime

Φίλιπ Πετρούσεφ: Γιατί δεν έπαιξε με την Άλμπα και το πλάνο του Μπαρτζώκα

Ο Φιλίπ Πετρούσεφ είναι ένα project που στον Ολυμπιακό πιστεύουν πολύ και έχουν σκοπό να στηριχθούν πάνω του σε μεγάλο βαθμό στο μέλλον.

Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη απέναντι στην Άλμπα, με πολλά ερωτηματικά να δημιουργούνται από το DNP του Φιλίπ Πετρούσεφ, ενός παίκτης που στα τελευταία ματς μετρούσε 20 λεπτά περίπου στο παρκέ κατά μέσο όρο.

Η πρώτες σκέψεις όλων πήγαν στο… κακό, όμως το ρεπορτάζ αναφέρει πως ο παίκτης δεν είχε κανένα πρόβλημα τραυματισμού, ούτε υπέπεσε σε κάποιο πειθαρχικό παράπτωμα. Έτσι, η απάντηση στο ερωτηματικό που δημιουργήθηκε είναι απλή.

Αρχικά το παιχνίδι είχε ιδιαίτερη σημασία για τον Λουκ Σίκμα. Ο Αμερικανός βρέθηκε για πρώτη φορά απέναντι στην πρώην ομάδα του, στην οποία πέρασε 6 χρόνια. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας λοιπόν ήθελε να του δώσει την ευκαιρία να λάβει το χειροκρότημα του κόσμου. Ο Έλληνας κόουτς είναι πάντα προσεκτικός σε τέτοιες περιπτώσεις και για αυτό προτίμησε να τον ρίξει στο παρκέ ως πρώτη αλλαγή στο «4».

Από εκεί και πέρα βέβαια ο Πίτερς ήταν από… άλλο πλανήτη και δεν μπορούσε να τον αποσύρει με την εμφάνιση που έκανε. Ο Αμερικανός σταμάτησε στους 23 πόντους και έδειξε τα… δόντια του για ακόμα μια φορά.

Ο Πετρούσεφ είναι δηλωμένος στο ρόστερ του ελληνικού πρωταθλήματος και αναμένεται να πάρει χρόνο απέναντι στον Άρη, όπως το ίδιο ισχύει και για τον Ίγκι Μπραζντέικις, ο οποίος δεν έπαιξε δευτερόλεπτο στο Βερολίνο.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, σε παιχνίδια που δεν ελλοχεύουν κινδύνους, καθώς ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο δεν άφησε περιθώριο στην Άλμπα, βρίσκει την ευκαιρία να ξεκουράσει παίκτες και να τους μοιράσει το χρόνο. Αυτή τη φορά δεν χρησιμοποίησε τους παραπάνω αθλητές, όμως τους πιστεύει και τους δύο και θέλει να πάρει πράγματα από το παιχνίδι τους στη συνέχεια.

Την επόμενη εβδομάδα τα πράγματα θα είναι διαφορετικά, καθώς περιμένουμε πως στα δύσκολα ματς με Αρμάνι (2/1) και Μονακό (4/1) ο Πετρούσεφ θα παίξει. Από την άλλη ο Σίκμα δεν είναι παίκτης που έχει ξεγράψει ο Γιώργος Μπαρτζώκας και βρήκε την ευκαιρία να του δώσει λίγα λεπτά παραπάνω στο παρκέ με την Άλμπα.

Μην ξεχνάτε επίσης πως ο Ολυμπιακός έχει 7 αγώνες σε 16 ημέρες στην συνέχεια και ο Μπαρτζώκας πρέπει να διαχειριστεί ένα ρόστερ που έχει πλέον μεγαλώσει σημαντικά, καθώς ο Λουκ Σίκμα θεωρείται ο 13ος και ο Μιχάλης Λούντζης ο 14ος παίκτης, αθλητές που σε άλλη ομάδα θα είχαν πολύ μεγαλύτερο ρόλο στο ροτέισιον. Τα λέμε έτσι γιατί στην εξίσωση μπαίνει πλέον και ο Ναζ Μήτρου – Λονγκ, που από τον δεύτερο γύρο της Ευρωλίγκας θα μπορεί να αγωνιστεί κανονικά.

Για να κλείσουμε λοιπόν και να ξεκαθαρίσουμε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, ο Φιλίπ Πετρούσεφ θα παίξει ολοένα και περισσότερο στον Ολυμπιακό, ο οποίος έχει επενδύσει πάνω του για τρία χρόνια. Το ίδιο ισχύει και για τον Μπραζντέικις. Το ότι σε αυτό το (εύκολο εκ του αποτελέσματος) παιχνίδι δεν έπαιξαν δεν σημαίνει απολύτως τίποτα, καθώς στη συνέχεια ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα τους ρίξει και πάλι στο παρκέ, ώστε να τους «κερδίσει» και να έχει ακόμη δύο σημαντικούς πόλους στο παιχνίδι του.

Το πρώτο ημίχρονο του Ολυμπιακού δικαιολογεί τις 8 ήττες, το δεύτερο δείχνει τον δρόμο για το 2024

Το πρώτο ημίχρονο του Ολυμπιακού δικαιολογεί τις 8 ήττες, το δεύτερο δείχνει τον δρόμο για το 2024

Ο Ολυμπιακός έδειξε δύο πρόσωπα στο Βερολίνο και ο Αχιλλέας Μαυροδόντης γράφει για αυτά που θα πρέπει να κρατήσουν οι Πειραιώτες από το εν λόγω παιχνίδι.