Το πρώτο ημίχρονο του Ολυμπιακού δικαιολογεί τις 8 ήττες, το δεύτερο δείχνει τον δρόμο για το 2024

Το πρώτο ημίχρονο του Ολυμπιακού δικαιολογεί τις 8 ήττες, το δεύτερο δείχνει τον δρόμο για το 2024

Aχιλλέας Μαυροδόντης 16:33 - 30.12.2023 / Ανανεώθηκε: 16:35 - 30.12.2023

Ο Ολυμπιακός έδειξε δύο πρόσωπα στο Βερολίνο και ο Αχιλλέας Μαυροδόντης γράφει για αυτά που θα πρέπει να κρατήσουν οι Πειραιώτες από το εν λόγω παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός φέτος δεν έχει δείξει την απαραίτητη σταθερότητα σε πολλά παιχνίδια. Ένα τέτοιο ήταν και αυτό απέναντι στην Άλμπα. Οι Πειραιώτες, ακόμα και με μια τόσο κακή ομάδα, είχαν αρκετά νεκρά διαστήματα, με βασικότερο εκείνο από το 7’ μέχρι το 13, όταν το 18-19 μετετράπη σε 28-19.

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός αναλώθηκε σε πολλά τρίποντα, χωρίς να περνάει τη μπάλα μέσα ή να επιτίθεται κάθετα στο καλάθι. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πηγαίνει σε κακές επιθέσεις, ενώ έδωσε και αρκετά καλάθια στον αιφνιδιασμό σε αυτό το διάστημα.

Κάπως έτσι δικαιολογείται και το 25-19 του δεκαλέπτου, αλλά και οι διψήφιες διαφορές στη συνέχεια. Κάπου εκεί όμως εμφανίστηκε και πάλι στο παρκέ ο Ολυμπιακός του Μπαρτζώκα.

Μεγάλα τρίποντα, πίεση στην άμυνα, σωστές επιλογές και κάπως έτσι το ημίχρονο βρήκε τους Πειραιώτες μόλις στο -3 (43-40). Στο δεύτερο μισό όμως είχαμε και την εκτόξευση.

Γιαννούλης Λαρεντζάκης και Νάιτζελ Ουίλιαμς Γκος είχαν θέσει τις βάσεις στην επίθεση, ενώ ο Νίκολα Μιλουτίνοφ έκανε το κάτι παραπάνω στην άμυνα αρχικά στην 2η περίοδο, ενώ στην συνέχεια οι Φαλ, Ουόκαπ, Πίτερς και Κάνααν έκαναν την διαφορά και τελείωσαν από νωρίς το παιχνίδι.

Ο Άλεκ Πίτερς έγραψε για ακόμα μια φορά νούμερα… Βεζένκοφ, ο Φαλ πήρε (επιτέλους) μπάλες χαμηλά και τις εκμεταλλεύτηκε ιδανικά, με τον Ολυμπιακό να τελειώνει το ματς ιδανικά και να παίρνει μια νίκη που σημαίνει πολλά.

Σε περίπτωση ήττας οι Πειραιώτες θα έπρεπε να επιστρέψουν στον δεύτερο γύρο από αρνητικό ρεκόρ. Τώρα όμως, το 9-8 δείχνει ικανό να τον απογειώσει.

Μην ξεχνάμε πως έτσι όπως είναι η Ευρωλίγκα φέτος, μια νίκη και μια ήττα μπορούν να σε στείλουν από τον ουρανό στη κόλαση και πίσω. Ο Ολυμπιακός λοιπόν χρειαζόταν αυτή τη νίκη πάση θυσία και την πήρε.

Πλέον όμως πρέπει απαραιτήτως να υπερασπιστεί το ΣΕΦ, στο οποίο ξεκινά τον δεύτερο γύρο με σερί εντός έδρας ματς. Δεν το έκανε όπως θα έπρεπε στο πρώτο γύρο. Επιβάλλεται να το κάνει στον δεύτερο.

Τώρα, σε ό,τι έχει να κάνει με το ματς απέναντι στην Άλμπα, θα κλείσουμε με το εξής:

Το πρώτο ημίχρονο και ειδικά το πρώτο δεκάλεπτο δείχνουν τον λόγο για τον οποίο ο Ολυμπιακός γνώρισε 8 ήττες στον πρώτο γύρο.

Καμία σταθερότητα, κακές περιστροφές στην άμυνα και γενικά μια περίεργη κατάσταση από τους Ερυθρόλευκους.

Στο δεύτερο όμως έδειξαν τι μπορούν να κάνουν και έστειλαν και ένα μήνυμα για τον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης.

Γιατί ο Ολυμπιακός της πιεστικής άμυνας, των σωστών αποστάσεων και επιλογών στην επίθεση και του καθαρού μυαλού, μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα. Αρκεί βέβαια να δείξει αυτό το πρόσωπο και όχι εκείνο του πρώτου ημιχρόνου και του πρώτου γύρου.

Ταλέντο στο ρόστερ υπάρχει. Λύσεις σε κάθε θέση υπάρχουν. Δικαιολογίες πλέον… δεν υπάρχουν. Ο Ολυμπιακός πρέπει να κοιτάξει ψηλά. Πρέπει να δείξει το μέταλλό του και να δικαιώσει τις προσδοκίες του κόσμου.

Μην ξεχνάμε πως ο Ολυμπιακός δεν είναι εκτός στόχων. Αντιθέτως, είναι μέσα σε όλα. Ναι, θα μπορούσε η κατάσταση να είναι καλύτερη, όμως αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα και κάτι. Το 2024 έρχεται και ο Ολυμπιακός έχει όλα τα φόντα για να πετύχει. Αν δεν πετύχει, εδώ θα είμαστε να τα πούμε. Μην προδικάζουμε όμως πράγματα και καταστάσεις.

Αυτά για την ώρα. Τα υπόλοιπα εν καιρώ. Το 2024 θα είναι μεγάλο και θα έχουμε πολλά να πούμε.

ΥΓ. Ο Πετρούσεφ και ο Μπραζντέικις έμειναν εκτός αγώνα με απόφαση προπονητή. Δεν είχαν κάποιο πρόβλημα.

ΥΓ2. Γκάζι μπόλικο από τον Μπαρτζώκα στο ημίχρονο. Ευεργετικό, όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος.

Sportal Euroleague Show: Ο Ολυμπιακός έκανε παρέλαση στη «Mercedes Benz Arena» και έκλεισε με θετικό ρεκόρ τον 1ο γύρο
SPORTAL ORIGINALS

22:45 - 29.12.2023

Sportal Euroleague Show: Ο Ολυμπιακός έκανε παρέλαση στη «Mercedes Benz Arena» και έκλεισε με θετικό ρεκόρ τον 1ο γύρο

Ο Ολυμπιακός πέρασε εμφατικά από το Βερολίνο «διαλύοντας» την Άλμπα με σκορ 67-94 για την 17η αγωνιστική της Euroleague. Η εκπομπή Sportal Euroleague Show αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης μετέφερε όλο το ρεπορτάζ, με τους Αχιλλέα Μαυροδόντη, Ηλία Λαλιώτη και Χρήστο Τσάλτα να δίνουν τη συνολική εικόνα του πρώτου γύρου της διοργάνωσης. Παρουσιάζει οι Κώστας Σωτηρίου.

ΥΓ3. Καλή χρονιά με υγεία. Να αγαπάτε τους δικούς σας ανθρώπους και να είστε δίπλα τους. Στα δύσκολα εκείνοι θα είναι δίπλα σου. Μακάρι το 2024 να μας φέρει καλύτερα πράγματα από το 2023…