Final 4 Κάουνας: Το... πάρτι ξεκινάει!

To Κάουνας σε ρυθμούς Final 4 - Φωτογραφία από το αεροδρόμιο

i

Sportal

Final 4 Κάουνας: Το... πάρτι ξεκινάει!

Νίκος Καλαμπάκας 11:34 - 18.05.2023 / Ανανεώθηκε: 11:43 - 18.05.2023

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται από το απόγευμα της Τετάρτης 17/5 στη Λιθουανία και συγκεκριμένα στο Κάουνας προκειμένου να συμμετάσχει στο 12ο Final 4 της ιστορίας του. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα από σήμερα... σηκώνει τα μανίκια, πιάνει δουλειά και δεν συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο από το τρόπαιο του πρωταθλητή Ευρώπης. Διαβάστε όλο το σημερινό πρόγραμμα των ομάδων στο Sportal που βρίσκεται στη χώρα που διοργανώνει τη φετινή γιορτή του ευρωπαϊκού μπάσκετ!

Το Κάουνας ζει σε ρυθμούς Final 4 και το Sportal σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις από τη Λιθουανία, η οποία έχει ήδη φορέσει τα γιορτινά της, ώστε να υποδεχθεί τις τέσσερις καλύτερες ομάδες της φετινής Euroleague. Ολυμπιακός, Μονακό, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα ετοιμάζονται για τους δύο ημιτελικούς (οι Πειραιώτες θα αντιμετωπίσουν τη γαλλική ομάδα αύριο (19/5, 18.00), ενώ Ρεάλ και Μπάρτσα θα κοντραριστούν στον ισπανικό «εμφύλιο». 

Η αποστολή του Ολυμπιακού ήταν η πρώτη που αφίχθηκε στην πόλη της Λιθουανίας, ενώ ακολούθησε η Μονακό. Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα έφτασαν περίπου την ίδια ώρα και ένα αξιοσημείωτο είναι το εγκάρδιο κλίμα ανάμεσα στα μέλη των δύο αποστολών.

Ομπράντοβιτς στο Sportal: «Αν είναι κάρμα, τότε είναι η σειρά μας» (vids)
EUROLEAGUE

21:51 - 17.05.2023

Ομπράντοβιτς στο Sportal: «Αν είναι κάρμα, τότε είναι η σειρά μας» (vids)

Ο προπονητής της Μονακό Σάσα Ομπράντοβιτς, μιλώντας στο Sportal, έδειξε τον στόχο της ομάδας του κατά την άφιξη στο Κάουνας, αναγνώρισε ωστόσο την εμπειρία του Ολυμπιακού, όμως με χαμόγελο είπε πως αν είναι καρμική η συνάντηση των δυο ομάδων τότε είναι η σειρά των μονεγάσκων

Θα περίμενε κανείς να διακρίνει «παγωμάρα», ωστόσο συνέβη το αντίθετο. Αρκετοί παίκτες αγκαλιάστηκαν και συζητόυσαν στην αίθουσα αφίξεων, με πρώτο και καλύτερο τον Νίκολα Μίροτιτς, ο οποίος είχε αγωνιστεί για μια τριετία με τη φανέλα της Ρεάλ, πριν μετακομίσει στο ΝΒΑ και τελικά επιστρέψει στην Ισπανία για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα.

Η Τετάρτη ήταν ήσυχη μέρα, στους δρόμους δεν υπήρχε πολύς κόσμος και το μόνο που μας θύμιζε Final 4 ήταν οι τεράστιες αφίσες εξω από τα ξενοδοχεία και στο αεροδρόμιο. Σήμερα, Πέμπτη 18/5 το σκηνικό θα αλλάξει ριζικά καθώς στη χώρα αναμένονται οι οπαδοί των ομάδων και κυρίως του Ολυμπιακού, που έχουν εξασφαλίσει τα περισσότερα εισιτήρια. Η πόλη κινείται ούτως ή άλλως σε ρυθμούς μπάσκετ, αφού το Κάουνας ζει και αναπνέει για την αγαπημένη του Ζάλγκιρις, οπότε και οι ντόπιοι αναμένεται να συμμετέχουν στη γιορτή που έχει στηθεί στη χώρα τους. Φυσικά, αν τα είχε καταφέρει η Ζάλγκιρις κόντρα στην Μπαρτσελόνα τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο έντονα, όμως ακόμα κι έτσι αναμένεται να 

Oι μικροί... ανοίγουν το πάρτι!

Οι αγώνες του Next Generation άνοιξαν την αυλαία του Final 4. Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε ακόμα και στο -13 στην πρεμιέρα της τελικής φάσης του Adidas Next Generation Tournament του Κάουνας, με ανατροπή διαρκείας έφτασε μια ανάσα από τη νίκη, όμως ένα καλάθι και μια τάπα του Νταμέ Σαρ έκριναν το αποτέλεσμα με την Μπαρτσελόνα να επικρατεί με 67-66.

Σε εξέλιξη βρίσκεται το ματς της Ρεάλ Μαδρίτης με τον Ερυθρό Αστέρα, στις 13.30 θα ξεκινήσει η αναμέτρηση της Μπανταλόνα με τη Next generation team, ενώ στις 15.45 η Ζάλγκιρις θα μπει στη... μάχη κόντρα στη σέρβικη Μέγκα.

Οι προπονητές στο Fanzone

Στις 12 το μεσημέρι οι προπονητές και ένας παίκτης από κάθε ομάδα θα βρεθούν στη fanzone της «Ζαλγκίριο Αρένα» προκειμένου να μιλήσουν στους εκπροσώπους του τύπου. Οι συνεντεύξεις θα μεταδοθούν live από το κανάλι της Euroleague στο youtube, αλλά και από τη σελίδα της διοργάνωσης στο Facebook. Φυσικά θα μπορέσετε να τα βλέπετε όλα live και από το Sportal που θα κάνει ζωντανές συνδέσεις ώστε να σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις και τον παλμό του Final 4.

Απόγευμα στη Ζαλγκίριο Αρένα

Μια μέρα πριν τους ημιτελικούς, ο Ολυμπιακός και οι υπόλοιπες ομάδες θα πατήσουν το παρκέ του γηπέδου της Ζαλγκίρις για προπόνηση. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας προετοιμάζει τους παίκτες του τόσο σωματικά, όσο και ψυχολογικά για τη «μάχη» με τη Μονακό, με τους «ερυθρόλευκους» να ευελπιστούν ότι ήρθε η ώρα να σπάσει η φετινή... κατάρα και να κάμψουν την αντίσταση των Γάλλων, που στη reagular season μαζί με τον Ερυθρό Αστέρα ήταν οι μοναδικές ομάδες που νίκησαν τους Πειραιώτες δύο φορές.

Οι ομάδες θα παραθέσουν μίνι συνεντεύξεις στα ΜΜΕ που βρίσκονται εδώ και στη συνέχεια θα προπονηθούν, προκειμένου να είναι έτοιμες για τους μεγάλους ημιτελικούς. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να μείνετε συντονισμένοι στο Sportal και να μαθαίνετε όλα τα νέα για τη μεγάλη γιορτή του μπάσκετ, που φέτος φιλοξενείται στη Λιθουανία...