Έφτασε στο βροχερό Κάουνας ο Ολυμπιακός (vids)

Έφτασε στο βροχερό Κάουνας ο Ολυμπιακός (vids)

Aχιλλέας Μαυροδόντης 19:55 - 17.05.2023 / Ανανεώθηκε: 20:19 - 17.05.2023

Σε λιθουανικό έδαφος βρίσκεται πλέον η αποστολή του Ολυμπιακού και η αντίστροφη μέτρηση για το Final Four έχει αρχίσει. Το Sportal είναι «παρών» και σας μεταφέρει Live εικόνα από την άφιξη της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Χωρίς απρόοπτα και έπειτα από μία πτήση που δεν διήρκησε πάνω από 2,5 ώρες, η αποστολή του Ολυμπιακού που θα διεκδικήσει την 4η Euroleague της ιστορίας της, έφτασε στο βροχερό Κάουνας.

Η άφιξη του Ολυμπιακού στο Κάουνας

Ο καιρός δεν έχει καμία σχέση με την ηλιοφάνεια της Αθήνας, αφού η συννεφιά είναι ο κανόνας στην πρωτεύουσα της Λιθουανίας, ωστόσο αυτή η πραγματικότητα δεν φαίνεται να επηρεάζει στο παραμικρό το ακμαιότατο ηθικό των Πειραιωτών.

Αφού παίκτες και τιμ του Ολυμπιακού παρέλαβαν τις αποσκευές τους, επιβιβάστηκαν στα οχήματα που θα τους οδηγήσουν στο ξενοδοχείο που θα καταλύσουν όλες τις επόμενες μέρες.

Υπενθυμίζεται ότι οι πρωταθλητές Ελλάδας απογειώθηκαν στις 16:30 από το «Ελ. Βενιζέλος» και έφτασαν στο Κάουνας λίγο πριν από τις 20:00 ώρα Ελλάδας.

Στις δηλώσεις του κατά την αναχώρηση της ομάδας, ο Γιώργος Μπαρτζώκας είπε:

«Με δουλειά και αφοσίωση θα κάνουμε στο γήπεδο όλα όσα μπορούμε και όλα όσα πράττουμε όλο το χρόνο. Αυτοί που έχουν την εμπειρία είναι ακόμα πιο έτοιμοι θα βοηθήσουν τους υπόλοιπους να συγκεντρωθούν στο στόχο. Θα πρέπει όλοι να μην ασχοληθούν με το τι λέει ο κόσμος, τι λένε τα μέσα και τι συζητούν στα κοινωνικά δίκτυα. Θα πρέπει να συγκεντρωθούμε στους αγώνες. Και οι τέσσερις ομάδες του Final Four έχουν έναν γνωστό τρόπο παιχνιδιού, η φιλοσοφία τους θα είναι ίδια σε σχέση με αυτά που έχουμε δει όλη τη σεζόν. Όλοι οι προπονητές είναι ικανότατοι και έχουν εμπειρία και ξέρουν να διαχειριστούν την κατάσταση. Είμαστε για δεύτερη σερί χρονιά στο Final Four και αυτό είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα μας. Αν είμαστε και λίγο τυχεροί ελπίζω να γυρίσουμε πίσω χαμογελώντας».

Την πλευρά των παικτών εκπροσώπησε ο Σάσα Βεζένκοφ:

«Οι δυσκολίες θα εμφανιστούν και οι απαιτήσεις είναι μεγάλες, αλλά είμαστε απόλυτα έτοιμοι όλοι! Γεμίσαμε τις μπαταρίες μας και είμαστε συγκεντρωμένοι και προετοιμασμένοι για μία μεγάλη μάχη.

Σε αυτό το επίπεδο, σε αυτά τα τουρνουά, ο καθένας το ζει διαφορετικά», πρόσθεσε ο Βούλγαρος φόργουορντ.

«Όλοι έχουμε τον τρόπο μας για να προετοιμαστούμε. Tο βασικό είναι ότι ο στόχος είναι κοινός. Όλοι θα πρέπει να ακολουθήσουμε τους αρχηγούς και τις οδηγίες τους. Αυτούς που έχουν τη μεγαλύτερη εμπειρία και ξέρουν να μας δώσουν συμβουλές για να προετοιμαστούμε πνευματικά για τα παιχνίδια».