Στο Φοίνιξ βγήκε... ήλιος, Μπούκερ και Ντουράντ έκαναν δύσκολη τη ζωή των Κλίπερς (vid)

Ντέβιν Μπούκερ

i

© photo by Quinn Harris / Getty Images / Ideal Images

Στο Φοίνιξ βγήκε... ήλιος, Μπούκερ και Ντουράντ έκαναν δύσκολη τη ζωή των Κλίπερς (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 07:59 - 19.04.2023 / Ανανεώθηκε: 08:01 - 19.04.2023

Οι Σανς με τον Ντέβιν Μπούκερ να σταματάει στους 38 πόντους και τον Κέβιν Ντουράντ να προσθέσει 25 δεν είχαν κανένα από τα προβλήματα που εμφανίστηκαν στο πρώτο παιχνίδι. Αυτή τη φορά νίκησαν με 123-109 και ισοφάρισαν σε 1-1 τη «μονομαχία» τους με τους Λ.Α. Κλίπερς.

Ένα πιθανό δεύτερο... λάθος θα είχε σοβαρές συνέπειες για το μέλλον των Φοίνιξ Σανς. Στην πρεμιέρα έχασαν το πλεονέκτημα έδρας από τους Κλίπερς που φάνηκαν -και ήταν- απειλητικοί, παρά την απουσία του Πολ Τζορτζ. Τώρα όμως, ήταν η σειρά των Ήλιων να αποδείξουν με πράξεις πως αν θέλουν, έχουν όλα τα υλικά για να κάνουν ζημιά στους Καλιφορνέζους. 

Ο Ντέβιν Μπούκερ με 38 πόντους (αλλά και 9 ασίστ) και ο Κέβιν Ντουράντ με 25, σουτάροντας και οι δύο μαζί με 24/41 σουτ και παίζοντας περισσότερα από 44 λεπτά έκαστος δεν άφησαν και πολλά περιθώρια στους φιλοξενούμενους. Τους νίκησαν με 123-109 και έκαναν το 1-1 στη σειρά του πρώτου γύρου της δυτικής περιφέρειας. 

Ο Γκάρλαντ δεν άφησε τους Καβαλίερς αβοήθητους και ισοφάρισαν τη σειρά με τους Νικς (vid)
NBA

07:44 - 19.04.2023

Ο Γκάρλαντ δεν άφησε τους Καβαλίερς αβοήθητους και ισοφάρισαν τη σειρά με τους Νικς (vid)

O 23χρονος All-Star, Ντάριους Γκάρλαντ είχε 32 πόντους, 7 ασίστ και οδήγησε τους Κλίβελαντ Καβαλίερς στη νίκη με 107-90. Η σειρά ήρθε σε ισορροπία, οι Νικς έχουν... κλέψει το πλεονέκτημα έδρας και πάνε στη Νέα Υόρκη για το επόμενο (δύσκολο) βήμα.

Στην πραγματικότητα μόνο στην πρώτη περίοδο οι Σανς προβληματίστηκαν. Ο Ράσελ Ουέστμπρουκ ξεκίνησε δυναμικά και το πρώτο δωδεκάλεπτο (29-24) κύλησε υπέρ της ομάδας του Λος Άντζελες. Ήταν όμως, το μόνο διάστημα που είχαν τον έλεγχο. Μετά... χάθηκε. Ο Κουάι Λέοναρντ έκανε ό,τι μπορούσε, αλλά η ομάδα έχει πολλά κενά χωρίς τον Τζορτζ και οι γηπεδούχοι τα εκμεταλλεύτηκαν. 

Πλέον, όμως θα χρειαστεί άμεσα να επανακτήσουν το πλεονέκτημα έδρας και για να συμβεί αυτό φαίνεται πως δεν είναι βέβαια πως αρκεί η συνεργασία των Μπούκερ-Ντουράντ. Στην ομάδα όμως, υπάρχουν πολλαπλές λύσεις και στο δεύτερο παιχνίδι η παρουσία των Κρις Πολ (16 πόντους. 8 ασίστ), Τόρεϊ Κρεγκ (17 πόντοι με 5/8 τρίποντα) και ΝτιΑντρέ Έιτον (14 πόντοι, 13 ριμπάουντ) έβαλε ισχυρά στηρίγματα.