Οι Φοίνιξ Σανς παίρνουν αποφάσεις για τους Κρις Πολ και ΝτιΑντρέ Έιτον

Κρις Πολ, ΝτιΑντρέ Έιτον

i

© photo by Jonathan Bachman / Getty Images / Ideal Images

Οι Φοίνιξ Σανς παίρνουν αποφάσεις για τους Κρις Πολ και ΝτιΑντρέ Έιτον

Γιώργος Γαβριλάκης 15:51 - 06.06.2023 / Ανανεώθηκε: 16:57 - 06.06.2023

Οι Φοίνιξ Σανς στήνουν την ομάδα τους γύρω από τους αγωνιστικούς κανόνες που θέτουν οι Κέβιν Ντουράντ και Ντέβιν Μπούκερ, θέλουν να κρατήσουν τον Κρις Πολ παρά τα 30+ εκατομμύρια του συμβολαίου του και ο νέος κόουτς Φρανκ Βόγκελ υπολογίζει στον ΝτιΑντρέ Έιτον, αλλά η ανταλλαγή του παραμένει πιθανή.

Τη μέρα που οι Φοίνιξ Σανς -μεσούσης της σεζόν- απέκτησαν τον Κέβιν Ντουράντ από τους Μπρούκλιν Νετς χρειάστηκε (μοιραία) να θυσιάσουν μεγάλο μέρος του ταλέντου τους. Δηλαδή, τον Μάικαλ Μπρίτζες και τον Κάμερον Τζόνσον

Η παρουσία πάντως του Ντουράντ, δεν δημιούργησε μονομιάς ρεαλιστικές συνθήκες διεκδίκησης τίτλου από τους Ήλιους, που αποκλείστηκαν (4-2) στα ημιτελικά της περιφέρειας από τους Ντένβερ Νάγκετς που -αυτή τη στιγμή- διεκδικούν το δακτυλίδι του πρωταθλητή απέναντι στους Μαϊάμι Χιτ. Η νέα σεζόν όμως, η πρώτη πλήρης του 33χρονου σούπερ σταρ στην Αριζόνα και στο πλευρό του Ντέβιν Μπούκερ αναμένεται με ακόμα μεγαλύτερη αισιοδοξία από τη διοίκηση της ομάδας. 

Ένα από τα βασικά και καθοριστικά στοιχεία είναι η πρόσληψη του Φρανκ Βόγκελ, ο οποίος αντικατέστησε τον Μόντι Ουίλιαμς στον πάγκο και προσφάτως επέλεξε για άμεσο συνεργάτη του τον Ντέιβιντ Φιζντέιλ, ο οποίος -με τη σειρά του- έχει διατελέσει head coach των Μέμφις Γκρίζλις και των Νιου Γιορκ Νικς. 

Ο Αντετοκούνμπο αυτοπροτάθηκε στους Σαουδάραβες: «Αν ψάχνετε για τερματοφύλακα ενημερώστε με»
NBA

09:19 - 06.06.2023

Ο Αντετοκούνμπο αυτοπροτάθηκε στους Σαουδάραβες: «Αν ψάχνετε για τερματοφύλακα ενημερώστε με»

Παρακολουθώντας τις προσφορές που κάνουν ομάδες από τη Σαουδική Αραβία στον Κριστιάνο Ρονάλντο και τώρα στους Μέσι και Μπενζεμά, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αστειευόμενος έθεσε τον εαυτό τους στα υπόψιν των συλλόγων της μέσης ανατολής σε περίπτωση που θέλουν έναν καλό τερματοφύλακα!

Οι δύο τους σε συνεργασία φυσικά και με τον τζένεραλ μάνατζερ Τζέιμς Τζόουνς, θα καθορίσουν και τον σχεδιασμό της ομάδας σε επίπεδο ρόστερ. O Κρις Πολ στα 38 του χρόνια έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2025 και οι Σανς παρά το γεγονός ότι τους στοιχίζει πανάκριβα (πάνω από 30 εκατομμύρια το χρόνο) σκοπεύουν να του δώσουν την καθοδήγηση ελπίζοντας πως θα ανταποκριθεί. Ο μόνος τους ενδιασμός έχει να κάνει με το γεγονός ότι τα 15 από τα 30 εκατομμύρια είναι εγγυημένα, άρα αν τον αποδεσμεύσουν θα χρειαστεί να του δώσουν... μισά λεφτά. Αυτό όμως, δεν σημαίνει ότι θα βρουν καλύτερο από αυτόν στην ελεύθερη αγορά με αυτά τα χρήματα. Επίσης, δεν θεωρούν πως μέσω ανταλλαγής μπορούν να βελτιώσουν την ομάδα τους σε αυτή τη θέση, άρα συνεχίζουν μαζί του. 

Η παρουσία του Πολ (13,9 πόντοι, 8,9 ασίστ) θεωρείται δεδομένη, αλλά το ερώτημα είναι τι θα γίνει με τον ΝτιΑντρέ Έιτον. O 24χρονος Μπαχαμέζος σέντερ, ο οποίος ολοκλήρωσε τη χρονιά με... σκαμπανεβάσματα, αλλά 18 πόντους και 10 ριμπάουντ μέσο όρο, είχε πολύ άσχημες σχέσεις με τον κόουτς Μόντι Ουίλιαμς, αλλά τώρα επικεφαλής είναι ο Βόγκελ. 

Ο τελευταίος, πρωταθλητής με τους Λος Άντζελες Λέικερς το 2020, επικεντρώνει το παιχνίδι του στην άμυνα και από εκεί το αναπτύσσει. Στη φιλοσοφία του ο Έιτον μπορεί να πάρει ρόλο ακρογωνιαίου λίθου, αλλά έχουν αποφασίσει πως ο παίκτης θα τοποθετηθεί στην αγορά των ανταλλαγών (όταν έρθει εκείνη η ώρα) και σε περίπτωση καλής προσφοράς, συμφέρουσας και με προοπτική, τότε θα παραχωρηθεί.