Φρανσίσκο: «Ο Σπανούλης με πίεσε πολύ, μου έδωσε κίνητρο»

O Φρανσίσκο σε πλάον από το ΑΕΚ - Περιστέρι

i

©Intime

Φρανσίσκο: «Ο Σπανούλης με πίεσε πολύ, μου έδωσε κίνητρο»

Νίκος Καλαμπάκας 13:59 - 21.08.2023

Ο Σιλβέν φρανσίσκο μίλησε για τη συνύπαρξή του με τον κόουτς Βασίλη Σπανούλη, στην ομάδα του Περιστερίου.

Ο Σιλβέν Φρανσίσκο είναι ένας από τους παίκτες που οδήγησαν το Περιστέρι την περσινή σεζόν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος και την τρίτη θέση του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο Γάλλος γκαρντ πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις με τη φανέλα της ομάδας της δυτικής Αττικής και εξαργύρωσε την πολύ καλή του χρονιά με μια μεταγραφή σε ομάδα της Euroleague.

Πλέον είναι έτοιμος για το μεγάλο βήμα της καριέρας του, αφού ο Πάμπλο Λάσο του εμπιστεύθηκε μια θέση στο ρόστερ της Μπάγερν Μονάχου, με τον ίδιο να έχει τη φιλοδοξία για ακόμα μεγαλύτερα πράγματα.

Μιλώντας στην κάμερα της νέας του ομάδας, ο Φρανσίσκο δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο πέρασμά του από τη Μπάγερν και τη συνύπαρξή του με τον Βασίλη Σπανούλη. Ο κόουτς των Περιστεριωτών είχε εμπνεύσει τον παίκτη του, δίνοντάς του κίνητρο για να αγωνιστεί. Αυτό επισήμανε ο ίδιος ο γκαρντ των Βαυαρών στις δηλώσεις του, ο οποίος παραδέχθηκε ότι ο πρώην προπονητής του ήθελε συνεχώς να τον βελτιώνει και να τον κάνει καλύτερο παίκτη:

«Μου έδωσε μεγάλο κίνητρο και είμαι ένας άνθρωπος που θέλει να μαθαίνει και να γίνεται καλύτερος κάθε μέρα, οπότε με πίεσε πολύ. Ειδικά όταν βλέπαμε video έλεγε όλη την ώρα για μένα και σκεφτόμουν 'γιατί πάντα εγώ;', αλλά απλά ήθελε να γίνω καλύτερος».

Την περσινή σεζόν στη Basket League, ο Φρανσίσκο είχε μέσο όρο 12.5 πόντους, 2.9 ριμπάουντ, 5.3 ασίστ και 1.5 κλεψίματα, σε 27.7 λεπτά συμμετοχής.