Γεμάτο λάμψη ΝΒΑ, αλλά χωρίς Μπεν Σίμονς το ρόστερ της Αυστραλίας για το World Cup 2023

Εθνική Αυστραλίας

Γεμάτο λάμψη ΝΒΑ, αλλά χωρίς Μπεν Σίμονς το ρόστερ της Αυστραλίας για το World Cup 2023

Χρήστος Τσάλτας 09:27 - 08.05.2023 / Ανανεώθηκε: 09:27 - 08.05.2023

Η Αυστεαλία ανακοίνωσε τα ονόματα των παικτών που θα λάβουν μέρος στην προετοιμασία του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2023, με τον Μπεν Σίμονς να «λάμπει» δια της απουσίας του.

Στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαχθεί σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία η Αυστραλία θέλει να πρωταγωνιστήσει και να διεκδικήσει ένα μετάλλιο. Για το λόγο αυτό οι «Boomers» είναι αποφασισμένοι να παρατάξουν ό,τι καλύτερο διαθέτουν, βλέποντας τη διοργάνωση που έρχεται ως μια μεγάλη ευκαιρία διάκρισης.

Ο Μπράιαν Γκούριαν, ομοσπονδιακός προπονητής των Αυστραλών θα έχει στη διάθεσή του 16 παίκτρς για την προετοιμασία, εκ των οποίων 10 που αγωνίζονται στο ΝΒΑ. Και μάλιστα έχουν ενεργό ρόλο στις ομάδες τους, κάτι που αποτυπώνει το impact που έχει αποκτήσει η χώρα στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη.

Η Αυστραλία προσπαθεί να πείσει τον Μπεν Σίμονς να παίξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο
FIBA WORLD CUP

14:45 - 05.05.2023

Η Αυστραλία προσπαθεί να πείσει τον Μπεν Σίμονς να παίξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Τον Μπεν Σίμονς θέλει μαζί του στο Παγκόσμιο Κύπελλο ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Αυστραλίας, Μπράιαν Γκουρτζιάν και μάλιστα ενημερώνει πως ο προβληματικός πόιντ φόργουορντ των Μπρούκλιν Νετς «είναι έτοιμος και έχουμε πολλές ελπίδες να είναι... μαζί μας».

Στη μακρά λίστα, η οποία έχει αρκετή λάμψη και παίκτες πρώτης γραμμής, ωστόσο, απουσιάζει ένα όνομα, αυτό του Μπεν Σίμονς. Ο άσος των Μπρούκλιν Νετς θα μείνει εκτός εθνικής ομάδας για ακόμα ένα καλοκαίρι, με σκοπό να αναρρώσει από τους τραυματισμούς που τον ταλαιπωρούν στην πλάτη και στο γόνατο. Αυτοί άλλωστε ήταν και η αιτία που έμεινε εκτός για το φινάλε της σεζόν με την ομάδα της Νέας Υόρκης.

Από εκεί και πέρα, τα ονόματα που ξεχωρίζουν για την εθνική ομάδα της Αυστραλίας είναι αυτά των Τζος Γκίντι, Τζο Ινγκλς, Πάτι Μιλς, Τζος Γκριν, Μάθιου Ντελαβεντόβα, Ματίς Θάιμπουλ, αλλά και του άσου της Παρτιζάν, Ντάντε Έξουμ.

Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ 2023: Σε όμιλο με τις ΗΠΑ, τη Νέα Ζηλανδία και Ιορδανία η Ελλάδα
FIBA WORLD CUP

15:56 - 29.04.2023

Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ 2023: Σε όμιλο με τις ΗΠΑ, τη Νέα Ζηλανδία και Ιορδανία η Ελλάδα

Η εθνική μας ομάδα μπάσκετ έμαθε τους αντιπάλους της στο προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ του 2023. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και οι συμπαίκτες του κληρώθηκαν στον 3ο όμιλο που θα φιλοξενηθεί στη Μανίλα και θα αντιμετωπίσουν τις ΗΠΑ, Νέα Ζηλανδία και την Ιορδανία.

Η προεπιλογή της εθνικής ομάδας της Αυστραλίας: Ξαβιέρ Κουκς, Ντάισον Ντάνιελς, Μάθιου Ντελαβεντόβα, Ντάντε Έξουμ, Σαμ Φρόλινγκ, Τζος Γκίντι, Κρις Γκούλντινγκ, Τζος Γκριν, Τζο Ινγκλς, Νικ Κέι, Τζοκ Λαντέιλ, Θον Μέικερ, Ουίλ ΜακΝτάουελ-Ουάιτ, Πάτι Μιλς, Κιάνου Πίντερ, Ντουόπ Ριθ, Ματίς Θάιμπουλ, Τζακ Ουάιτ.

Η Αυστραλία βρίσκεται στον πέμπτο όμιλο, που θα διεξαχθεί στην Οκινάουα της Ιαπωνίας και θα αντιμετωπίσει την Γερμανία, την Φινλανδία και την συνδιοργανώτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023, Ιαπωνία.

Tags: