Γιόκιτς: Πόσα λεφτά πήρε φέτος και πόσα θα έπρεπε να πάρει!

Γιάννης Αντετοκούνμπο, Νίκολα Γιόκιτς

i

photo by Stacy Revere / Getty Images / Ideal Images

Γιόκιτς: Πόσα λεφτά πήρε φέτος και πόσα θα έπρεπε να πάρει!

Νίκος Καλαμπάκας 20:05 - 20.06.2023

Ο Νίκολα Γιόκιτς υποτίθεται ότι θα αμοιβόταν με 70 εκατομμύρια δολάρια αυτή τη σεζόν, όμως τελικά κέρδισε τα μισά.

Ρηγμένος οικονομικά είναι ο Νίκολα Γιόκιτς, σύμφωνα με την ιστοσελίδα "hoopshype" η οποία σε θέμα της καταπιάνεται με τους παίκτες του ΝΒΑ που δεν κέρδισαν αυτή τη σεζόν όσα χρήματα δικαιούνταν.

Οι άνθρωποι του Μέσου έφτιαξαν μια λίστα με παίκτες που αμείβονται λιγότερο από όσο τους αξίζει και ο πρωταθλητής με τους Νάγκετς και MVP των τελικών, φιγουράρει πρώτος σε αυτή.

Ο Νίκολα Γιόκιτς έπαιξε εκπληκτικά αυτή τη σεζόν και πολλοί ισχυρίζονται ότι εκείνος άξιζε το βραβείο του MVP της κανονικής περιόδου, το οποίο κατέληξε στον Εμπίντ.

Ο Σέρβος σέντερ πάντως κέρδισε το πιο σημαντικό, καθώς αναδείχθηκε πρωταθλητής NBA και MVP των τελικών.

Ο Νίκολα Γιόκιτς είδε τους τραπεζικούς του λογαριασμούς πιο φουσκωμένους κατά 33 εκατομμύρια δολάρια αυτή τη σεζόν, λόγω του συμβολαίου του που είναι το supermax.

Σύμφωνα με έναν ειδικό υπολογισμό των δημοσιογράφων του hoopshype, ο Γιόκιτς θα έπρεπε να λάβει σχεδόν τα διπλάσια χρήματα για όλα όσα έκανε, δηλαδή 70 εκατομμύρια.

Υπολόγισαν όμως μισθούς και για κάποιους άλλους παίκτες, άρα κάτω από αυτόν στη λίστα βρίσκονται οι Τέιτουμ και Εμπίντ.

Πιστεύουν ότι ο φετινός MVP θα έπρεπε να είχε κερδίσει 57 εκατομμύρια δολάρια αντί για 33 εκατομμύρια δολάρια λόγω της συνεισφοράς του.

Όσο για τον Τέιτουμ έβγαλε 30 εκατομμύρια, αλλά σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους θα έπρεπε να έχει μαζέψει 55 εκατομμύρια.

Οι Λέικερς κράτησαν τον... άνθρωπο του ΛεΜπρόν
NBA

13:45 - 20.06.2023

Οι Λέικερς κράτησαν τον... άνθρωπο του ΛεΜπρόν

Σε μια κίνηση πε ιδιαίτερο συμβολισμό προχώρησαν οι Λος Άντζελες Λέικερς, που έφτασαν σε συμφωνία με τον Φιλ Χάντι, που τα τελευταία χρόνια δουλεύει πολύ με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς σε ατομικό επίπεδο, για τα επόμενα δύο χρόνια.

Το top 10 αυτής της λίστας συμπληρώνουν οι Χάλιμπάρτον, Μοράντ, Μάξεϊ, Μπέιν, Γκάρλαντ, Έντουαρντς και Μόμπλεϊ.