Στο χωριό του Νίκολα Γιόκιτς έχουν ετοιμάσει υποδοχή και τον περιμένουν με αγωνία

Στο χωριό του Νίκολα Γιόκιτς έχουν ετοιμάσει υποδοχή και τον περιμένουν με αγωνία

Γιώργος Γαβριλάκης 13:20 - 18.06.2023 / Ανανεώθηκε: 22:32 - 18.06.2023

Μία μεγάλη πινακίδα στην είσοδο του Σομπόρ καλωσορίζει τον MVP Νίκολα Γιόκιτς, το... καμάρι του χωριού που κατέκτησε την κορυφή στις ΗΠΑ με τους Ντένβερ Νάγκετς και τώρα επιστρέφει στη γενέτειρά του.

Ο Νίκολα Γιόκιτς είχε εξηγήσει με κάθε πιθανό -και απίθανο- τρόπο πως με το που ολοκληρώσει το έργο του στο Ντένβερ, το πρώτο πράγμα που θα έκανε ήταν να επιστρέψει στην πατρίδα του για να απολαύσει στιγμές ηρεμίας με γνωστούς, συγγενείς, φίλους και τα άλογά του

Μάλιστα, μετά την ολοκλήρωση του αγώνα που έδωσε στους Νάγκετς το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας τους (κόντρα στους Μαϊάμι Χιτ) είχε πει «ήρθε η ώρα να πάω σπίτι». Έκανε λίγες μέρες υπομονή, καθώς έπρεπε να παρευρεθεί στο Parade. Κι αφού οι Σβόλοι πανηγύρισαν μαζί με τους κατοίκους της πόλης τις μεγάλες στιγμές που προσέφερε ο Joker και η παρέα του, το Σομπόρ, είναι έτοιμο υποδεχθεί το... καμάρι του. 

Είναι η γενέτειρα του Νίκολα Γιόκιτς, ένα χωριό που ανήκει στην περιφέρεια της Βοϊβοντίνα και βρίσκεται στον βορρά της Σερβίας -κοντά στα σύνορα με την Ουγγαρία. Εκεί θα κάνει και φέτος τις διακοπές του ο 28χρονος και ο Δήμαρχος έχει φροντίσει ήδη την υποδοχή του. Στην είσοδο του χωριού έχει στηθεί ήδη μία πινακίδα που καλωσορίζει τον MVP και πάνω τις υπάρχουν δύο φωτογραφίες του Γιόκιτς και δύο άλογα.  

Από την αρχή η σκέψη του Σέρβου σέντερ ήταν να προλάβει να βρεθεί πίσω στην πατρίδα του την Κυριακή (18/6, σήμερα δηλαδή), διότι είναι η μέρα που έχει προγραμματισμένη κούρσα το αγαπημένο του άλογο. 

Πάντως, μετά την παρέλαση στο Ντένβερ, η φιγούρα του εντοπίστηκε στο Λας Βέγκας, εκεί όπου διασκέδαζε με τη σύζυγό του και συμπαίκτες του. Άρα δεν έφυγε εσπευσμένα για τη Σερβία, όπως ήταν η αρχική του πρόθεση. Πάντως, αναμένεται σίγουρα στο Σομπόρ άμεσα. Ενδεχομένως και εντός της ημέρας.

Επίσης, πέραν από τις διακοπές και τη χαλάρωση, ο Γιόκιτς θα πρέπει να πάρει και μία απόφαση για το αν θα ενισχύσει την εθνική ομάδα της χώρας του στο Παγκόσμιο Κύπελλο που ξεκινάει τον Αύγουστο στα γήπεδα της Ιαπωνίας, την Ινδονησίας και των Φιλιππίνων.