Ο Μπαρτζώκας ξεπέρασε τον Ίβκοβιτς και έγραψε ιστορία με τον Ολυμπιακό!

Γιώργος Μπαρτζώκας

Ο Μπαρτζώκας ξεπέρασε τον Ίβκοβιτς και έγραψε ιστορία με τον Ολυμπιακό!

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έφτασε τις 113 νίκες με τον Ολυμπιακό σε κανονική περίοδο της Stoiximan Basket League, με τον έμπειρο κόουτς να γίνεται ο πλέον πολυνίκης στην ιστορία του συλλόγου του Πειραιά!

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι ο προπονητής με τις περισσότερες νίκες στην κανονική διάρκεια της Stoiximan Basket League με τον Ολυμπιακό!

Ο Έλληνας κόουτς, με τη νίκη επί του Απόλλωνα έφτασε τις 113 νίκες σε κανονική διάρκεια της Stoiximan Basket League, ξεπερνώντας έτσι τον αείμνηστο Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο οποίος μετρούσε 112.

Αυτό το μεγάλο νούμερο μάλιστα το πέτυχε με ένα μυθικό ποσοστό νικών, καθώς έχει 113 νίκες σε 119 παιχνίδια, κάτι που σημαίνει ότι ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει ποσοστό νικών 94,95% με τον Ολυμπιακό στην Stoiximan Basket League!

Να σημειώσουμε βέβαια πως στην ιστορία της πρώτης κατηγορίας πρώτος παραμένει ο Γιάννης Ιωαννίδης, καθώς ο Ξανθός είχε και 18 νίκες τη σεζόν 1991 – 1992, δηλαδή πριν δημιουργηθεί η επαγγελματική λίγκα, με το σύνολο του «ξανθού» να είναι 129 νίκες στον πάγκο του Ολυμπιακού σε κανονική περίοδο.

Βέβαια, με την… φόρα που έχει πάρει ο Γιώργος Μπαρτζώκας, αυτό το νούμερο αναμένεται να το ξεπεράσει στην κανονική περίοδο της σεζόν 2024 – 2025, με τον «Σκακιστή» να είναι, όπως είπαμε, στις 113 νίκες στον πάγκο του Ολυμπιακού.

19:32 - 24.03.2024

Τα highlights από την εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού επί του Απόλλωνα Πάτρας

Δείτε τις καλύτερες στιγμές από την εκτός έδρας αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Απόλλωνα Πάτρας, όπου οι Πειραιώτες επικράτησαν με 93-63.

Πάντως σε ό,τι έχει να κάνει με ποσοστά, εκεί ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι πρώτος και με μεγάλη διαφορά εδώ και καιρό. Όπως προαναφέραμε, ο «Σκακιστής» έφτασε τις 113 νίκες σε συνολικά 119 παιχνίδια κανονικής διάρκειας, κάτι που σημαίνει πως το ποσοστό επιτυχίας του είναι στο 94.95%!

Από την άλλη, ο αείμνηστος Γιάννη Ιωαννίδη (111 νίκες σε 130 ματς) μέτρησε ποσοστό επιτυχίας 85.4%, ενώ ο Ντούσαν Ίβκοβιτς (112 νίκες σε 128 παιχνίδια, είχε ποσοστό επιτυχίας 87.5%.

Είναι ξεκάθαρο λοιπόν πως ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο για τον Ολυμπιακό, καθώς τα νούμερά του δεν μπόρεσε κανείς άλλος να τα πιάσει, καθώς μοιάζει βέβαιο πως σύντομα Ολυμπιακός και Μπαρτζώκας θα συνάψουν νέα συμφωνία, με μεγαλύτερη διάρκεια από την τωρινή, η οποία τελειώνει το καλοκαίρι του 2025. Υπάρχει βέβαια και ένα opt out για το καλοκαίρι του 2024, αλλά οριακά είναι άξιο αναφορά, καθώς ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει ακόμη πολλά να πετύχει στο Λιμάνι του Πειραιά!