Ο Μπαρτζώκας και ο Παπανικολάου για τον χαμένο τελικό του Κάουνας: «Ήταν αποκαρδιωτικό» (vid)
i

© EuroLeague Basketball

Ο Μπαρτζώκας και ο Παπανικολάου για τον χαμένο τελικό του Κάουνας: «Ήταν αποκαρδιωτικό» (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 14:53 - 24.01.2024 / Ανανεώθηκε: 15:00 - 24.01.2024

Λίγες ώρες πριν την «μονομαχία» του Ολυμπιακού με την Ρεάλ Μαδρίτης για την τρέχουσα σεζόν της EuroLeague, ο Γιώργος Μπαρτζώκας και Κώστας Παπανικολάου θυμήθηκαν τον χαμένο τελικό του Κάουνας. Ομοίως και ο Τσους Ματέο με τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ.

Μιας και ο αγώνας του Ολυμπιακού κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης για την 23η αγωνιστική της EuroLeague πλησιάζει, καθώς είναι προγραμματισμένος για την Πέμπτη (25/1), μοιραία «ξύπνησαν» μνήμες από τον τελικό του 2023. Τότε που οι Ισπανοί είχαν νικήσει τους «ερυθρόλευκους» στο Κάουνας, σε ένα ματς με τρομερό σασπένς που ολοκληρώθηκε με το νικηφόρο σουτ του Σέρχιο Γιουλ.  

Έτσι, η EuroLeague λίγο πριν την μεγάλη «μάχη» των δύο περσινών φιναλίστ για την τρέχουσα αγωνιστική δράση της regular season, κάλεσε τέσσερις εκ των πρωταγωνιστών εκείνης της βραδιάς να ανακαλέσουν τις μνήμες τους και να αναφερθούν στην επικείμενη κόντρα. Ο Τσους Ματέο και ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ από τους Μαδριλενους και οι Γιώργος Μπαρτζώκας, Κώστας Παπανικολάου από τους Πειραιώτες πήραν τον λόγο... 

«Είναι πολύ δύσκολο να ξεπεράσεις το συναίσθημα της ήττας σε ένα τέτοιον αγώνα και ειδικά με τον τρόπο που αυτός εξελίχθηκε», είπε ο Μπαρτζώκας στο οπτικοακουστικό αφιέρωμα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και κατέληξε πως «αυτό είναι το μπάσκετ. Και μερικές φορές συνειδητοποιείς ότι αυτή είναι η ζωή. Κάναμε μία προσπάθεια δέκα μηνών, δουλεύοντας σκληρά κάθε μέρα, δίνοντας κίνητρο στους εαυτούς μας. Παίξαμε μαζί μέχρι τον τελικό και χάσαμε το τελευταίο ματς. Ήταν ένα αποκαρδιωτικό συναίσθημα». 

Από την πλευρά του ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Κώστας Παπανικολάου, παραδέχθηκε την απογοήτευση που δημιούργησε η ήττα στον τελικό, και αυτό το συναίσθημα «είναι το πρώτο πράγμα που έρχεται όταν θυμάμαι αυτό το παιχνίδι», είπε και πρόσθεσε πως «το να είσαι τόσο κοντά, σχεδόν με το ένα χέρι στο τρόπαιο. Μετά είναι επίπονο, αυτή είναι η ομορφιά του αθλήματος. Έτσι είναι και για αυτό όλοι αγαπάμε αυτό το άθλημα. Ας μην ξεχνάμε ότι εμείς, σαν Ολυμπιακός, έχουμε υπάρξει στην απέναντι πλευρά της ιστορίας το 2012. Επειδή ήμουν μέρος αυτού, έχω υπάρξει και σε αυτό το κομμάτι της ιστορίας επίσης». 

Για τους τυχερούς της ιστορίας και τους τροπαιούχους, ο κοουτς Τσους Ματέο δήλωσε πως «ο Ολυμπιακός έπαιξε τρομερά σε όλη τη σεζόν. Σαν μηχανή! Ήταν πολύ δύσκολο να τους νικήσουμε. Όταν ήμασταν σε τάιμ άουτ ρώτησα τον Γιουλ "θες τη μπάλα;" και μου είπε "ναι". Όλοι ήταν σίγουροι ότι θα πάρει αυτό το σουτ». Και τελικά όχι μόνο το... πήρε, αλλά ευστόχησε κιόλας.

Η... φωτιά του Μάικ Τζέιμς και το μέλλον του που δείχνει Ελλάδα
EUROLEAGUE

12:00 - 25.01.2024

Η... φωτιά του Μάικ Τζέιμς και το μέλλον του που δείχνει Ελλάδα

Ακόμα κι αν το μέλλον δεν είναι προδιαγεγραμμένο, υπάρχουν σημάδια που το... επηρεάζουν και είναι τόσο ισχυρά που ο Μάικ Τζέιμς της Μονακό θεωρείται από πολύ πιθανό έως πάρα πολύ πιθανό, στο άμεσο μέλλον να επιστρέψει στην Ελλάδα. Δηλαδή, στον «αγαπημένος μου προορισμό». Και το έχει πει τόσες φορές που σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση...

Τέλος, ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ υπογράμμισε «ήμαστε μία... σκληρή με την κατάλληλη νοοτροπία. Γι' αυτό τα καταφέραμε», ενώ για τον Γιουλ δήλωσε πως «το έχει κάνει τόσες πολλές φορές στην καριέρα του, έχει αναλάβει άπειρες ευθύνες και αμέτρητα κρίσιμα σουτ. Ξέραμε ότι είχαμε αυτή την ευκαιρία εκείνη τη στιγμή και ήμουν 100% αισιόδοξος για την κατάληξη της προσπάθειάς του».