Βγήκε μπροστά ο Γιουλ: «Όταν φοράς τη φανέλα της Ρεάλ, η παραίτηση δεν είναι επιλογή»

Βγήκε μπροστά ο Γιουλ: «Όταν φοράς τη φανέλα της Ρεάλ, η παραίτηση δεν είναι επιλογή»

Χρήστος Τσάλτας 14:37 - 19.06.2023

Η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται σε δύσκολη θέση, έπειτα από την ήττα στο Game 2 των τελικών, με τον Σέρχιο Γιουλ να δίνει το σύνθημα με ηγετικές δηλώσεις ενόψει του Game 3.

Μετά το αποτέλεσμα του Game 2 στο Palau Blaugrana τα πράγματα είναι ξεκάθαρα όσον αφορά την σειρά των τελικών της Liga Endesa. Η Μπαρτσελόνα προηγείται με 2-0 και θέλει μία νίκη για να στεφθεί και πάλι πρωταθλήτρια, την ώρα που η Ρεάλ Μαδρίτης κυνηγάει ανατροπή αλά... Παρτίζαν, προκειμένου να φτάσει αυτή στην κατάκτηση του τίτλου για ακόμα μια σεζόν. Το Game 3 της σειράς, η οποία μεταφέρεται στο WiZink Center της Μαδρίτης, είναι το πλέον κομβικό στη σειρά.

Οι παίκτες και των δύο ομάδων έχουν εστιάσει την προσοχή τους στην αναμέτρηση της Τρίτης, με τον Σέρχιο Γιουλ να δίνει το σύνθημα, όσον αφορά την Ρεάλ. Ο Ίβηρας γκαρντ παρά το γεγονός πως η ομάδα του βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο βγήκε μπροστά και ξεκαθάρισε πως το να παρατήσει τη σειρά η «βασίλισσα» δεν είναι επιλογή, καθώς άπαντες πρέπει να παλέψουν μέχρι το φινάλε για την ανατροπή.

Ο ηγέτης των Μαδριλένων ήταν ξεκάθαρος στις δηλώσεις του, στέλνοντας μήνυμα αντίδρασης.«Η εγκατάλειψη δεν αποτελεί επιλογή. Όταν φοράς αυτή τη φανέλα η παραίτηση δεν είναι επιλογή. Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο απ' όλους αυτό. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το τρίτο παιχνίδι και να παίξουμε ένα ακόμα την Πέμπτη στην έδρα μας».

Ο Ισπανός γκαρντ δεν έμεινε μόνο εκεί, καθώς στάθηκε στη νοοτροπία που υπάρχει στα αποδυτήρια της ομάδας του Τσους Ματέο, με την αναμέτρηση της Τρίτης να είναι το μόνο που σκέφτονται στο στρατόπεδο των Μαδριλένων.

Μίροτιτς και Λαπροβίτολα «οδήγησαν» την Μπαρτσελόνα στο 2-0
LIGA ENDESA

21:36 - 18.06.2023

Μίροτιτς και Λαπροβίτολα «οδήγησαν» την Μπαρτσελόνα στο 2-0

Ασύλληπτο ματς στη Βαρκελώνη, με την Ρεάλ να γυρνάει από το -9, την Μπαρτσελόνα να κάνει νέα ανατροπή με μπροστάρη τον Μίροτιτς και καθοριστικές βολές του Λαπροβίτολα έφτασε στη νίκη (86-85) και έκανε αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου στην ACB.

«Σκεφτόμαστε το Game 3 και τίποτε άλλο. Είναι ένας τελικός και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι, να βάλουμε τους κανόνες μας και στο τέλος να πάρουμε τη νίκη. Μετά θα σκεφτούμε το 4ο παιχνίδι, εφόσον καταφέρουμε και κερδίσουμε», ήταν τα λόγια του.

Την ίδια ώρα ο Γιουλ αναφέρθηκε και σε έναν πρώην συμπαίκτη του στην Ρεάλ, τον Νίκολα Μίροτιτς, το εγκώμιο του οποίου έπλεξε στις δηλώσεις του. «Είναι βασικός για την Μπαρτσελόνα. Είναι πολύ ταλαντούχος, είναι το σημείο αναφοράς τους και κάνει πολύ καλά παιχνίδια στα πλέι οφ. Πρέπει να τον προσέχουμε και να σταματήσουμε τη δράση του».