Πού θα πάει ο Νίκολα Μίροτιτς;

Πού θα πάει ο Νίκολα Μίροτιτς;

Χρήστος Τσάλτας 11:44 - 19.06.2023 / Ανανεώθηκε: 11:54 - 19.06.2023

Ο Νίκολα Μίροτιτς άνοιξε την πόρτα της εξόδου στην Μπαρτσελόνα, έπειτα από μια τετραετία και ετοιμάζεται για άλλες πολιτείες. Η Αρμάνι Μιλάνο που βρίσκεται κοντά σε deal, το ενδιαφέρον της Μονακό και η επιθυμία του ίδιου για παραμονή στην Βαρκελώνη.

Οι τελευταίες μέρες είναι πάρα πολύ έντονες στην Καταλωνία. Όχι μόνο διότι η Μπαρτσελόνα βρίσκεται σε διαδοικασία αγώνων κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, με φόντο το πρωτάθλημα στη Liga Endesa, αλλά γιατί καθώς πλησιάζει το φινάλε της σεζόν τα πράγματα αρχίζουν να ξεκαθαρίζουν όσον αφορά το ρόστερ της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Ένα από τα κεντρικά πρόσωπα των ημερών είναι ο Νίκολα Μίροτιτς. Ένας παίκτης που μετακόμισε στην Βαρκελώνη μετά βαϊων και κλαδων to 2019, έπειτα από μια πενταετία στο ΝΒΑ, όπου φόρεσε τη φανέλα των Σικάγο Μπουλς, των Νιου Όρλινς Πέλικανς και λίγο (μόλις 14 παιχνίδια) των Μιλγουόκι Μπακς. Η αλλαγή και η επιστροφή σε ένα γνώριμο περιβάλλον, όπως είναι η Ισπανία φάνταζε ως ένα πάντρεμα ιδανικό, τόσο για τον ίδιο τον Μίροτιτς, όσο και για την Μπαρτσελόνα.

Μέχρι ώρας όμως η σχέση αυτή έχει περάσει από πολλά στάδια. Για την ακρίβια, ως ώρας ο Μίροτιτς μετράει με τη Μπαρτσελόνα ένα πρωτάθλημα και ένα Copa del Rey, το 2021.

Παρά τις υψηλές προσδοκίες και τις απαιτήσεις που υπήρχαν ο έμπειρος φόργουορντ δεν έχει καταφέρει να ανταποκριθεί στο 100%, με την Μπαρτσελόνα να μην έχει καταφέρει να φτάσει στον απόλυτο στόχο της, που είναι η κατάκτηση της Euroleague.

Ιδίως φέτος στο Κάουνας η εικόνα του ήταν απογοητευτική. Στον ημιτελικό με την Ρεάλ Μαδρίτης μέτρησε μόλις 5 πόντους μρ 1/10 σουτ, με την κριτική να είναι έντονη προς το πρόσωπό του και επί της ουσίας να είναι η αρχή για όσα ακολούηησαν και σχετίζονταν με το μέλλον του στην Μπαρτσελόνα.

Με το πέρας του Final 4 το κλίμα για τον Μίροτιτς στην Βαρκελώνη ήταν αρνητικό. Στην Μπαρτσελόνα έκαναν σκέψεις όχι μόνο για μείωση μισθού, αλλά για άμεση λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών, προκειμένου οι Καταλανοί, που το φετινό καλοκαίρι αναμένεται να αλλάξουν στρατηγική, να αποκτήσουν περισσότερη ευελιξία οικονομικά.

Η επιθυμία του ιδίου είναι ξεκάθαρη. Θέλει να συνεχίσει στη Βαρκελώνη, έχοντας γευτεί όλη την αγάπη και τη στήριξη του κόσμου προς το πρόσωπό του. Το σενάριο αυτό ωστόσο δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, κάτι που παραδέχτηκε και ο ίδιος αμέσως μετά το δεύτερο παιχνίδι των τελικών της ACB.

«Απ' όσο ξέρω δεν υπάρχει η επιλογή να συνεχίσω στην Μπαρτσελόνα. Θα ήθελα να επανεξεταστεί η απόφαση, αλλά δεν είναι κάτι που εξαρτάται από μένα και δεν έχω κανέναν έλεγχο. Το αφήνω εκεί», ήταν η χαρακτηριστική του τοποθέτηση επί του θέματος.

Συγκίνηση για Μίροτιτς στο Palau Blaugrana: Αποθεώθηκε από τον κόσμο της Μπαρτσελόνα και τους συμπαίκτες του (vids)
LIGA ENDESA

22:41 - 18.06.2023

Συγκίνηση για Μίροτιτς στο Palau Blaugrana: Αποθεώθηκε από τον κόσμο της Μπαρτσελόνα και τους συμπαίκτες του (vids)

Ο Νίκολα Μίροτιτς για ακόμα ένα παιχνίδι ήταν το κεντρικό πρόσωπο, για την Μπαρτσελόνα, με τους φίλους των Καταλανών να του χαρίζουν ένα μοναδικό standing ovation, όπως και οι συμπαίκτες του στα αποδυτήρια.

Κι αν φύγει από την Μπάρτσα πού θα πάει; Το ερώτημα αυτό μοιάζει να έχει απάντηση και να έρχεται από την Ιταλία. Αρμάνι Μιλάνο. Η ομάδα του Έτορε Μεσίνα τις τελευταίες μέρες έχει ασκήσει ασφυκτικό πρέσινγκ στην πλευρά του παίκτη, με τις δύο πλευρές να έχουν προχωρήσει αρκετά τις επαφές τους. Σε τέτοιο βαθμό ώστε το deal να μοιάζει να βρίσκεται προ των πυλών.

Η Αρμάνι όμως δεν παίζει μόνη, όσο στο... κόλπο βρίσκεται και η Μονακό. Η ομάδα του Μόντε Κάρλο θέλει έναν παίκτη πρώτης γραμμής για να αντικαταστήσει τον Ντονάτας Μοτεγιούνας, που αναμένεται να αποχωρήσει, με την περίπτωση του Μίροτιτς να μοιάζει το ιδανικό fit σε ένα σύνολο που θέτει τον πήχη πολύ ψηλά και είναι αποφασισμένο να κάνει τα πάντα για να φτάσει ακόμα πιο ψηλά την επόμενη σεζόν.

Αόρατος ηγέτης: Η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε τον Μίροτιτς να μοιάζει άφαντος στον ημιτελικό
EUROLEAGUE

23:20 - 19.05.2023

Αόρατος ηγέτης: Η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε τον Μίροτιτς να μοιάζει άφαντος στον ημιτελικό

Στο πιο σημαντικό παιχνίδι της σεζόν για την Μπαρτσελόνα δεν μπήκε ποτέ στο κλίμα. Ο Νίκολα Μίροτιτς ήταν ο αδύναμος κρίκος των Καταλανών, κάνοντας μεγάλη ζημιά στην οικονομία του αγώνα.

Μέχρι το φινάλε της σειράς των τελικών ο Μίροτιτς παραμένει απόλυτα συγκεντρωμένος στις υποχρεώσεις του με την Μπαρτσελόνα. Ή για να είμαστε πιο ακριβείς, μένει όσο το δυνατόν πιο συγκεντρωμένος μπορεί. Η συγκίνηση, οι αντιδράσεις και η γλώσσα του σώμματος, σε αυτά τα δύο παιχνίδια των τελικών, δείχνουν έναν παίκτη που «παλεύει» να διαχειριστεί όσα συμβαίνουν γύρω του, αλλά και να κρατήσει ισορροπίες.

Τις επόμενες μέρες θα υπάρχει πιο ξεκάθαρη εικόνα για ένα από τα πιο «hot» ονόματα της αγοράς, που αναμένεται να αλλάξει τις ισορροπίες σε περίπτωση που κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του.