Οι Ουόριορς ξεπέρασαν όλα τα εμπόδια, νίκησαν τους Κινγκς και έφεραν ισορροπία (vids)

Στέφεν Κάρι

i

© photo by Loren Elliott / Getty Images / Ideal Images

Οι Ουόριορς ξεπέρασαν όλα τα εμπόδια, νίκησαν τους Κινγκς και έφεραν ισορροπία (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 07:35 - 24.04.2023 / Ανανεώθηκε: 07:36 - 24.04.2023

O Στέφεν Κάρι ήταν πρώτος σκόρερ με 32 πόντους, αλλά ένα... αντικανονικό τάιμ άουτ που κάλεσε, έδωσε δεύτερη ευκαιρία στους Κινγκς, που παραλίγο στην εκπνοή να κλέψουν τη νίκη. Δεν τα κατάφεραν, οι Ουόριορς νίκησαν με 126-125 και ισοφάρισαν τη σειρά σε 2-2.

Η διαδρομή των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς έχει αγκάθια και παγίδες. Αυτά που τοποθετούν με δεξιοτεχνία οι Σακραμέντο Κινγκς, που εκτός του ότι νίκησαν στα δύο πρώτα (εντός της έδρας τους) παιχνίδια, παραλίγο να «κλέψουν» και το... τέταρτο. 

Οι Πολεμιστές όμως, χρησιμοποίησαν το μυαλό τους, την εμπειρία και την ποιότητα τους για να προστατεύσουν τελικά την παρουσία τους και να ισοφαρίσουν τη σειρά σε 2-2. Αυτό συνέβη μετά τη νίκη τους με 126-125 τα ξημερώματα της Δευτέρας (24/2) που προέκυψε κυρίως λόγω των 32 πόντων του Στέφεν Κάρι, ο οποίος βέβαια έκανε ένα λάθος που έδωσε μία τελευταία ευκαιρία τους Κινγκς να ανατρέψουν την κατάσταση. Τελικά δεν το έκαναν! 

Πρωτοφανές ξύλο στο Γκόλντεν Στέιτ ανάμεσα σε οπαδούς των Ουόριορς και των Κινγκς (vid)
NBA

14:22 - 22.04.2023

Πρωτοφανές ξύλο στο Γκόλντεν Στέιτ ανάμεσα σε οπαδούς των Ουόριορς και των Κινγκς (vid)

Λίγο μετά το τρίτο ματς της σειράς των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς με τους Σακραμέντο Κινγκς, φίλαθλοι μεταμορφώθηκαν σε... έκρυθμους οπαδούς και άργησαν να ανταλλάζουν κλωτσιές και μπουνιές.

Κι ενώ απέμεναν 42 δευτερόλεπτα για την ολοκλήρωση του αγώνα, οι πρωταθλητές Ουόριορς ένιωθαν μια κάποια άνεση προηγούμενοι με πέντε πόντους διαφορά: 126-121. Σε εκείνο ακριβώς το σημείο οι Κινγκς αποφάσισαν να κυνηγήσουν τον Στέφεν Κάρι. Έστειλαν μία... παγίδα πάνω του, ο κορυφαίος σουτέρ της ιστορίας εγκλωβίστηκε και αναγκάστηκε να καλέσει τάιμ άουτ -μιας και στο ΝΒΑ οι παίκτες έχουν αυτή τη δυνατότητα. 

Το πρόβλημα ήταν πως το Γκόλντεν Στέιτ δεν είχε στη διάθεσή του άλλο τάιμ άουτ, οπότε προέκυψε η τεχνική ποινή που οδήγησε τους Κινγκς στη γραμμή των ελευθέρων βολών. Ο Μαλίκ Μονκ ευστόχησε και στην κατοχή των φιλοξενούμενων που ακολούθησε προέκυψε εύστοχο τρίποντο του ΝτιΑρόν Φοξ,  οποίος μείωσε σε 126-125, στα 28'' πριν την εκπνοή. 

Ο Κάρι αστόχησε στη συνέχεια και οι Βασιλιάδες πήγαν να πάρουν το παιχνίδι στο τελευταίο σουτ, αλλά ο Χάρισον Μπαρνς αστόχησε και δεν κατάφερε να τιμωρήσει την πρώην ομάδα του. Αυτή που το 2015 του προσέφερε το μόνο δακτυλίδι που έχει στην κατοχή του. 

Για τους Κινγκς ο ΝτιΆρόν Φοξ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής και τελείωσε το ματς με 38 πόντους, ενώ ο rookie Κίγκαν Μάρεϊ είχε 23 πόντους και 7 ριμπάουντ. Από τους νικητές Ουόριορς, πέραν του Στέφεν Κάρι, ο Κλέι Τόμπσον πήρε τις πρωτοβουλίες του και πρόσθεσε 26 πόντους, ενώ ο Τζόρνταν Πουλ ξεκίνησε στην πρώτη πεντάδα και είχε 22 πόντους. 

Όσον αφορά στον Ντέιμοντ Γκριν, ο οποίος επέστρεψε μετά την τιμωρία του για την... κλωτσιά στον Ντομάντας Σαμπόνις, εμφανίστηκε ερχόμενος από τον πάγκο και τελείωσε το ματς με 12 πόντους, 10 ριμπάουντ και 7 ασίστ.