Περιμένει την ανταλλαγή Λίλαρντ ο Ντράγκιτς: Η επιθυμία για Χιτ και στο βάθος... Παρτίζαν

Γκόραν Ντράγκιτς

i

@Photo by Julio Aguilar/Getty Images

Περιμένει την ανταλλαγή Λίλαρντ ο Ντράγκιτς: Η επιθυμία για Χιτ και στο βάθος... Παρτίζαν

Χρήστος Τσάλτας 18:27 - 15.07.2023

Την επιθυμία να συνεχίσει την καριέρα του στους Μαϊάμι Χιτ εξέφρασε ο Γκόραν Ντράγκιτς, ο οποίος περιμένει τις εξελίξεις στο θέμα της ανταλλαγής του Ντάμιαν Λίλαρντ. Στην εξίσωση και η Παρτίζαν, που παρακολουθεί την περίπτωσή του, διακριτικά.

Ο Γκόραν Ντράγκιτς είναι ελεύθερος το φετινό καλοκαίρι και αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Στα 37 του χρόνια ο «Dragon» νιώθει πολύ καλά, έπειτα από μια σεζόν με σκαμπανεβάσματα σε Σικάγο Μπουλς και Μιλγουόκι Μπακς (έπαιξε μόλις 7 παιχνίδια με τα »ελάφια»), όμως έχει αφήσει τα πάντα πίσω και κοιτάζει την επόμενη σεζόν με αισιοδοξία.

Ουδέποτε άλλωστε αμφέβαλε για το ταλέντο και την αξία του. Ακόμα και σε αυτή τη φάση της καριέρας του νιώθει παραγωγικός και αισθάνεται πως μπορεί να αγωνιστεί στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη, το ΝΒΑ. Εκεί αγωνίζεται με συνέπεια από το 2008 έως και σήμερα, έχοντας καταφέρει να χαράξει μια αξιοζήλευτη πορεία.

Οι καλύτερες μέρες του, αγωνιστικά, είχαν έρθει στο Μαϊάμι και τους Χιτ. Εκεί έπαιξε από το 2015 έως το 2021. Ο Ντράγκιτς ήταν ο βασικός πλέι μέικερ της ομάδας της South Beach και «δέθηκε» στο διάστημα παραμονής του στην ομάδα.

Έτσι, η επιθυμία του είναι να επιστρέψει στους Χιτ για ακόμα έναν... χορό. «Δεν υπάρχει καμία σκέψη, αν μπορούσα θα επέστρεφα στο Μαϊάμι. Η οικογένειά μου ζει εκεί, έχω άριστες σχέσεις με όλους στην ομάδα, οπότε θα ήθελα να επιστρέψω. Η επιθυμία μου είναι αυτή», είχε πει ο Σλοβένος γκαρντ.

Το μέλλον του ωστόσο δεν εξαρτάται 100% από τις δικές του διαθέσεις, αλλά από μια κίνηση που μπορεί να φέρει ντόμινο. Η ανταλλαγή του Ντάμιαν Λίλαρντ μπορεί να «ξεκλειδώσει» πολλές πόρτες, με τον Ντράγκιτς να περιμένει τις εξελίξεις. «Η υπόθεση του Λίλαρντ αναμένεται να ξεκαθαρίσει αρκετά πράγματα. Οπότε κάνω υπομονή για μερικές μέρες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα όμως υπάρχει και ενδιαφέρον από την Ευρώπη. Η Παρτίζαν έχει δείξει πως έχει τη διάθεση να ρίξει «βόμβες» στην αγορά και μια περίπτωση που κοιτάζει, διακριτικά σε αυτή τη φάση, είναι ο Ντράγκιτς. Συστάσεις για την αξία του δεν χωρούν άλλωστε, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα επιθυμούσε την προσθήκη ενός ακόμα παίκτη-ηγέτη στο ρόστερ, όμως τα πάντα θα πάρουν τον δρόμο τους προσεχώς.

Η ουσία είναι όμως πως η ομάδα του Βελιγραδίου, που ετοιμάζεται να κάνει δικό της τον Νίκολα Μίροτιτς, είναι διατεθειμένη να ρίξει ακόμα μια βόμβα, αυτή τη φορά με τον 37χρονο Σλοβένο πλέι μέικερ.