Γιατί δεν θα αγωνιστεί στη Euroleague η Γκραν Κανάρια

Νίκος Καλαμπάκας 17:02 - 13.06.2023

Η Γκραν Κανάρια αποφάσισε να μην αγωνιστεί στη Euroleague και ο πρόεδρός της, Σιταφά Σαβανέ, εξήγησε το σκεπτικό της απόφασης.

Στη σημαντική αύξηση των αγώνων στη σεζόν απέδωσε ο πρόεδρος της Γκραν Κανάρια, την απόφαση του συλλόγου να μη συμμετάσχει στην Euroleague της νέας σεζόν.

Ως κάτοχος του Eurocup η ισπανική ομάδα θα μπορούσε να πάρει... προαγωγή, ωστόσο αυτό δεν θα συμβεί, αφού όπως εξήγησε ο Σιταφά Σαβανέ, πρόεδρος της Γκραν Κανάρια, τόσο το κόστος όσο και οι αγώνες θα αυξηθούν σημαντικά.

Ο ίδιος μίλησε στον Τύπο της Ισπανίας προκειμένου να εξηγήσει το γιατί οι παίκτες του δεν θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν στο κορυφαίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, τονίζοντας ότι η ομάδα δεν θα μπορούσε να ανταπεξέλθει στις νέες συνθήκες.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

«Η μετάβαση στην EuroLeague συνεπάγεται σημαντική αύξηση του αριθμού των αγώνων, μεταβαίνοντας από 18 σε 34. Στο EuroCup, οι ομάδες απολαμβάνουν ένα διάλειμμα 3 ημερών μεταξύ των αγώνων, ενώ στην EuroLeague, συνήθως μειώνεται σε μόλις δύο ημέρες. Επιπλέον, υπάρχουν επτά εβδομάδες διπλού γύρου κατά τη διάρκεια της σεζόν της EuroLeague, με τις ομάδες να παίζουν τρία παιχνίδια σε διάστημα πέντε ημερών. Για να αντεπεξέλθουν σε τόσο απαιτητικά προγράμματα, οι πτήσεις τσάρτερ γίνονται αναγκαιότητα.

Για να γίνει κατανοητό αυτό το πρόβλημα, σκεφτείτε την περίπτωση της Βαλένθια, της οποίας ο προϋπολογισμός αυξήθηκε από 500 χιλιάδες ευρώ σε 1,5 εκατ. ευρώ με την ένταξή της στην EuroLeague.

Στην περίπτωσή μας, η προβλεπόμενη αύξηση θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη, υπολογίζεται στα 2 εκατ. ευρώ. Ακόμη, μην ξεχνάμε και την κατανομή των παροχών που προέρχονται από τηλεοπτικά δικαιώματα και χορηγίες, που ανέρχονται σε ουσιαστικά 45 εκατ. ευρώ.

Ο λόγος που ο Γιόκιτς θέλει να επιστρέψει γρήγορα στην Σερβία αφορά στη μεγαλύτερη του αγάπη (vids)
NBA

12:52 - 13.06.2023

Ο λόγος που ο Γιόκιτς θέλει να επιστρέψει γρήγορα στην Σερβία αφορά στη μεγαλύτερη του αγάπη (vids)

Τα ξημερώματα της Τρίτης ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στην Αμερική με τους Νάγκετς, αλλά οι αγώνες του... συνεχίζονται και θέλει μονομιάς να επιστρέψει στην πατρίδα του γιατί την Κυριακή (18/6) έχει κούρσα το αγαπημένο του άλογο και δεν σκοπεύει να την χάσει!

Ωστόσο, αυτό το ποσό κατανέμεται αποκλειστικά μεταξύ των ομάδων "πρώτης διαλογής", χωρίς να αφήνονται περιθώρια σε άλλους να πάρουν τα χρήματα. Πάρτε για παράδειγμα την Άλμπα Βερολίνου, η οποία ήταν η ομάδα με τα μικρότερα κέρδη την περασμένη σεζόν, εξασφαλίζοντας ένα μικρό ποσό 350.000 ευρώ».