Η ΑΕΚ κινείται για Οριόλα
i

Πιέρ Οριόλα / Photo by Xavier Bonilla/NurPhoto via Getty Images/Ideal Images

Η ΑΕΚ κινείται για Οριόλα

Sportal newsroom 21:15 - 18.02.2023 / Ανανεώθηκε: 21:23 - 18.02.2023

Στην προσπάθεια ενίσχυσής του ρόστερ της εν όψει της συνέχειας της χρονιάς σε Basket League και Basketball Champions League η ΑΕΚ κινείται για την απόκτηση του Πιέρ Οριόλα.

Έναν πρωταθλητή, κυπέλλούχο αλλά και νταμπλούχο (2021) Ισπανίας τον Πιέρ Οριόλα θέλει να φέρει στην ΑΕΚ ο Ηλίας Καντζούρης για την ενίσχυση της ρακέτας του εν όψει της συνέχειας της χρονιάς. Για τη συνέχεια της πορείας της σε Basket League και Basketball Champions League.

Μία εξέλιξη που έρχεται λίγες ώρες μετά τον αποκλεισμό της «Ένωσης» από το Περιστέρι bwin στον ημιτελικό του Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδος που διεξάγεται στα «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου της Κρήτης. Σε ένα χρονικό σημείο που όλα δείχνουνε ότι είναι θέμα ημερών η αποχώρηση του Τιμ Φρέιζιερ για την γαλλική Στρασμπούρ και όπου υπάρχουνε οι τραυματισμοί των Αλεξάντερ Μάντσεν, Ακίλ Μίτσελ και Κένι Ουίλιαμς.

Ο «σεληνιασμένος» Φρανσίσκο το πήρε... πάνω του, το Περιστέρι νίκησε την ΑΕΚ και πήγε τελικό!
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

18:01 - 18.02.2023

Ο «σεληνιασμένος» Φρανσίσκο το πήρε... πάνω του, το Περιστέρι νίκησε την ΑΕΚ και πήγε τελικό!

Με μία επίδοση που συγκρίνεται μόνο με αυτές των σούπερ σταρ του ΝΒΑ, ο Σιλβέιν Φρανσίσκο με 33 πόντους «σακάτεψε» την ΑΕΚ, το Περιστέρι νίκησε 77-65 στον ημιτελικό και περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας

Η ΑΕΚ φέρεται να βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του Ισπανού φόργουορντ/σέντερ, Πιέρ Οριόλα, που έχει κάνει καριέρα κυρίως στην Μπαρτσελόνα την πενταετία 2017-2022 όπου κέρδισε και τους τίτλους του. Δύο πρωταθλήματα Ισπανίας το 2017 και το 2021 και τέσσερα Κύπελλα το 2018, το 2019, το 2021 και το 2022. Εκτός από τους Καταλανούς ο Οριόλα έχει αγωνιστεί σε Μανρέσα, Γέιδα, Ουέσκα, Σεβίλλη, Βαλένθια και φέτος ξεκίνησε στην Τζιρόνα από όπου έχει μείνει ελεύθερος.

Εκτός από την διαφαινόμενη έλευση του Οριόλα η ΑΕΚ θεωρείται δεδομένο ότι θα κινηθεί για την απόκτηση Αμερικανού γκαρντ για να καλύψει στο ρόστερ της την αποχώρηση του Φρέιζιερ. Κι αυτό ώστε να έχει μία ακόμη λύση στην περιφέρειά της που θα πλαισιώσει την ελληνική τριάδα των Δημήτρη Φλιώνη,  Βασίλη Ξανθόπουλου και Κώστα Παπαδάκη.