Η μάχη των... αιωνίων στον ημιτελικό του Final 8

Η μάχη των... αιωνίων στον ημιτελικό του Final 8

Sportal newsroom 09:14 - 18.02.2023 / Ανανεώθηκε: 09:27 - 18.02.2023

Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός αναμετρώνται στα «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου (18/2, 19:15) με στόχο την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου και η διοργάνωση παίρνει... φωτιά με το ντέρμπι αιωνίων να κυριαρχεί από πλευράς ενδιαφέροντος.

Δεν είναι τελικός και ο νικητής δεν κατακτά τον τίτλο. Βρισκόμαστε, ένα βήμα πιο πίσω αλλά το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό το απόγευμα του Σαββάτου (18/2 19:15, ΕΡΤ3) είναι... σαν τελικός. 

Έτσι το αντιλαμβάνονται όλοι και είναι λογικό. Σαν τελικό το «μετράνε» και οι δύο ομάδες. Άλλωστε όλα τα ντέρμπι αιωνίων -παντού και πάντα- αυτόν τον χαρακτήρα έχουν. Πόσω μάλλον τώρα που διεκδικείται άμεσα ένας τίτλος: To Κύπελλο Ελλάδας, το οποίο ο Ολυμπιακός θέλει πολύ και ο Παναθημαϊκός έχει... επενδύσει πάνω του. 

Οι Πειραιώτες βρέθηκαν στον ημιτελικό μετά τη σαρωτική τους νίκη επί του Άρη, ενώ ο Παναθηvαϊκός πήγε να... σαρώσει τον Κολοσσό, αλλά στο τέλος απλώς τον νίκησε. 

Η ουσία είναι πως και οι δύο έφθασαν στον σταθμό που υπολόγιζαν, αλλά ένας εξ αυτών θα φθάσει στον τελικό προορισμό που είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου. Οι «ερυθρόλευκοι» μετά και την επιστροφή του Κώστα Σλούκα, ο οποίος αγωνίστηκε στον προημιτελικό, δεν έχουν κανένα απολύτως αγωνιστικό ζήτημα. Όλοι οι παίκτες είναι στη διάθεση του Γιώργος Μπαρτζώκα και όλοι μαζί θέλουν να διευρύνουν το σερί που έχουν απέναντι στον Παναθηναϊκό. Και δεν είναι μικρό: 10-0!  

Από την άλλη πλευρά, ο κόουτς των «πρασίνων» Ντέγιαν Ράντονιτς έχει διαθέσιμη τη δωδεκάδα του, χωρίς τραυματισμούς, απλώς θα προτιμούσε να έχει άλλον έναν Αμερικάνο στο παρκέ, τον Ματ Τόμας. Από τη στιγμή όμως, που δεν λύθηκε το ζήτημα με τον Άντριου Άντριους, ο Παναθηναϊκός θα παίξει με έξι ξένους, στους οποίους δεν υπολογίζεται ο Τόμας -που βρίσκεται «ανενεργός» στην Κρήτη. 

Tags: