Αλλαγές στη λίγκα του Ισραήλ από τη νέα σεζόν

Μακάμπι Τελ Αβίβ

i

© Photo by Srdjan Stevanovic/Euroleague Basketball via Getty Images

Αλλαγές στη λίγκα του Ισραήλ από τη νέα σεζόν

Νίκος Καλαμπάκας 16:10 - 27.02.2024

Ο πόλεμος Ισραήλ - Χαμάς αναγκάζει τους διοικούντες του μπασκετικού πρωταθλήματος να αλλάξουν τους κανόνες για τη νέα σεζόν.

Ο πόλεμος του Ισραήλ με τη Χαμάς φέρνει αλλαγές στην μπασκετική λίγκα της χώρας το νέο έτος.

Ο τρόπος λειτουργίας του πρωταθλήματος αναμένεται να αλλάξει με τη διοργανώτρια Αρχή να εξετάζει το πως θα διεξαχθεί τη νέα σεζόν το πρωτάθλημα.

Οι Σέρβοι βάζουν... φωτιά: «Η Παρτίζαν παρακολουθεί τον Κάνααν - Ενδιαφέρονται Μακάμπι, Εφές και Βίρτους»
EUROLEAGUE

13:47 - 27.02.2024

Οι Σέρβοι βάζουν... φωτιά: «Η Παρτίζαν παρακολουθεί τον Κάνααν - Ενδιαφέρονται Μακάμπι, Εφές και Βίρτους»

Στο κόλπο για την απόκτηση του Αϊζάια Κάνααν βάζουν την Παρτίζαν οι Σέρβοι, με τον Αμερικανό να έχει προσελκύσει ενδιαφέρον και από Μακάμπι Τελ Αβίβ, Αναντολού Εφές και Βίρτους Μπολόνια.

Όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Ορ Σκέντι της Walla Sport , καμία ομάδα δεν θα υποβιβαστεί από την κορυφαία κατηγορία στη National League μετά τη σεζόν 2023-24.

Η απόφαση θα ληφθεί κυρίως λόγω των περιορισμών που αντιμετώπισαν οι ομάδες του Ισραήλ φέτος, όταν αρκετοί διεθνείς παίκτες είτε εγκατέλειψαν τη χώρα είτε αρνήθηκαν να παίξουν στο Ισραήλ εν μέσω πολέμου. Ως εκ τούτου, το πιθανότερο σενάριο είναι ότι οι ομάδες που θα αγωνιστούν στο επόμενο πρωτάθλημα θα είναι 15 αντί των 13ων που συμμετέχουν φέτος.

Αυτό θα σημάνει τον μεγαλύτερο αριθμό ομάδων στην πρώτη κατηγορία του Ισραήλ από τη σεζόν 2000-01, όταν 16 σύλλογοι έλαβαν μέρος στη λίγκα.

Επιπλέον, το Δ.Σ. καθόρισε έναν νέο κανόνα για ξένους παίκτες που έφυγαν από τη χώρα μετά την έναρξη του πολέμου. Μέχρι στιγμής, οι παίκτες που υπέγραψαν με άλλες ομάδες στην Ευρώπη μπορούσαν να επιστρέψουν μόνο στον ίδιο ισραηλινό σύλλογο μόνο κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Τώρα, ο περιορισμός αυτός έχει αρθεί και οι παίκτες που συμμετείχαν στο παρελθόν στο Winner League αυτή τη σεζόν είναι ελεύθεροι να υπογράψουν με οποιαδήποτε ισραηλινή ομάδα.