Ο Γκάι αποκάλυψε γιατί έφυγε από τον Παναθηναϊκό

Κάιλ Γκάι

i

Κάιλ Γκάι/ ©Intime

Ο Γκάι αποκάλυψε γιατί έφυγε από τον Παναθηναϊκό

Ο Κάιλ Γκάι, ο οποίος εντυπωσιάζει με την Τενερίφη και αποτέλεσε τον «δήμιο» του Περιστερίου στον ημιτελικό του BCL, μίλησε για τον λόγο που τον έκανε να αποφασίσει πως πρέπει να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό.

Η Τενερίφη ζορίστηκε απέναντι στο Περιστέρι, όμως στο τέλος πήρε τη νίκη με 97-93, χάρη στον μυθικό Κάιλ Γκάι.

Ο Κάιλ Γκάι, ο οποίος ξεκίνησε τη σεζόν στον Παναθηναϊκό και μετακόμισε μετέπειτα στην Τενερίφη τελείωσε τον ημιτελικό με 34 πόντους και 9/16 εντός παιδιάς (3/6 δίποντα, 6/10 τρίποντα), αλλά και 10/10 βολές, ενώ μάζεψε 5 ριμπάουντ και μοίρασε 2 ασίστ στα 32 λεπτά που έμεινε στο παρκέ.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Κάιλ Γκάι, ο οποίος με τους Πράσινους μέτρησε κατά μέσο όρο 4 πόντους, 0,9 ριμπάουντ και 0,4 ασίστ σε 10:38 λεπτά, σε 8 ματς στην EuroLeague, ενώ στην Basket League σε 6 παιχνίδια είχε 6,8 πόντους, 2,3 ριμπάουντ και 1,8 ασίστ σε 22 λεπτά, μίλησε στο Basket News για τον λόγο που αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό, τονίζοντας όμως πως κρατάει φιλικές σχέσεις με όσους γνώρισε στο ΟΑΚΑ.

«Ήταν ένας δύσκολος, μακρύς δρόμος. Θυμάμαι με αγάπη τον χρόνο που πέρασα στην Ελλάδα. Θα είμαι φίλος με όλα αυτά τα παιδιά. Πιο συγκεκριμένα, τώρα είναι η ώρα να ευχηθώ στον Γκριγκόνις για τα γενέθλιά του. Χρόνια πολλά!» είπε ο Αμερικανός γκαρντ στο Basket News, κάνοντας μια… παράκαμψη για να ευχηθεί για τα γενέθλια του Λιθουανού, που ήταν στις 26 Απριλίου.

«Είμαστε ακόμα σε επαφή. Ήταν δύσκολο, αλλά ένιωσα ότι έπρεπε να πάω κάπου για να παίξω», συνέχισε ο Κάιλ Γκάι. «Δεν ήθελα να κάτσω κάπου στον πάγκο όταν βρίσκομαι στην καλύτερη στιγμή της καριέρας μου. Και, ήρθα στην Τενερίφη», κατέληξε.