Η επιστροφή του Λάουρι στην... πατρίδα - Έμεινε ελεύθερος από τους Χόρνετς και υπογράφει στους Σίξερς
i

© photo by Alex Goodlett / Getty Images / Ideal Images

Η επιστροφή του Λάουρι στην... πατρίδα - Έμεινε ελεύθερος από τους Χόρνετς και υπογράφει στους Σίξερς

Γιώργος Γαβριλάκης 15:27 - 11.02.2024 / Ανανεώθηκε: 15:31 - 11.02.2024

Γεννημένος πριν από 37 χρόνια στη Φιλαδέλφεια, ο Κάιλ Λάουρι έχει παίξει 18 σεζόν στο ΝΒΑ με τέσσερις ομάδες και τώρα που έμεινε ελεύθερος από τους Χορνετς είναι έτοιμος να τιμήσει την ομάδα της γενέτειράς του: Τους Σέβεντι Σίξερς!

Οι λαμπερές μέρες του στο ΝΒΑ έχουν περάσει προ πολλού. Ο Κάιλ Λάουρι για χρόνια ήταν από τους καλύτερους γκαρντ στη λίγκα και στο pick της καριέρας του είχε μόνιμη θέση στα All-Star Games

Άλλωστε, εμφανίστηκε έξι φορές στο ματς των επιλέκτων (διαδοχικά από το 2015 έως και το 2020), σε μία καριέρα που ξεκίνησε το 2006 από το Μέμφις, μεταφέρθηκε στο Χιούστον, από εκεί στο Τορόντο, όπου με τους Ράπτορς κατέκτησε το πρωτάθλημα, το 2019, ενώ τα τελευταία τρία χρόνια βρισκόταν στο Μαϊάμι. 

Οι Χιτ, λίγο πριν το τέλος της περιόδου των ανταλλαγών, τον έστειλαν στη Σάρλοτ για να πάρουν από τους Χόρνετς τον Τέρι Ροζίερ. Μόνο που οι Σφήκες βρίσκονται σε περίοδο «ανοικοδόμησης» και δεν είχαν σκοπό να ενεργοποιήσουν τον 37χρονο βετεράνο γκαρντ. Γι' αυτό και τον αποδέσμευσαν, ο Λάουρι πήρε τα χρήματά του και τώρα (από ώρα σε ώρα) αναμένεται να επιστρέψει στην πόλη που τον ανέθρεψε: Στη Φιλαδέλφεια

Οι Σίξερς θα τον εντάξουν στο δυναμικό τους και θα τους προσφέρει ποιότητες και εμπειρία, σε μία ομάδα που αν ο Τζοέλ Εμπίντ επιστρέψει από τον τραυματισμό του δυνατός (σε έναν ή και δύο μήνες) θα αποτελούν ένα σύνολο που θα μπορεί με αξιώσεις να κατακτήσει το πρωτάθλημα. 

Προς το παρόν, με τον Μπάντι Χιλντ να έχει αποκτηθεί από την Ιντιάνα και να αποδείξει ήδη σε υψηλό ρυθμό και με πολλά τρίποντα, δίπλα από τον σταρ Ταϊρίς Μάξεϊ, προσπαθούν να κρατηθούν όσο πιο ψηλά στην ανατολή περιφέρεια. 

Βασίλιε Μίτσιτς: Το μήνυμα για το μέλλον του προς τη Euroleague εστάλη με το… καλημέρα
NBA

14:10 - 11.02.2024

Βασίλιε Μίτσιτς: Το μήνυμα για το μέλλον του προς τη Euroleague εστάλη με το… καλημέρα

Ο Βασίλιε Μίτσιτς πραγματοποίησε τα ξημερώματα την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα των Σάρλοτ Χόρνετς και απέδειξε γιατί η θέση του είναι στο NBA, αρχίζοντας ουσιαστικά από τώρα την καριέρα του στον μαγικό κόσμο.

Ο Λάουρι στα 37 του παιχνίδια κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν με τους Μαϊάμι Χιτ είχε 8,2 πόντους, 4 ασίστ και 3,5 ριμπάουντ. Νούμερα που θα είναι πολύ χρήσιμα στους 76ers αν μπορέσει να τα διατηρήσει!