Ανακοίνωσε τον Ρομέλο Ουάιτ η Καρδίτσα

Ανακοίνωσε τον Ρομέλο Ουάιτ η Καρδίτσα

Νίκος Καλαμπάκας 19:36 - 31.07.2023

Η Καρδίτσα ενισχύθηκε στη γραμμή των ψηλών με τον Ρομέλο Ουάιτ, ο οποίος πέρυσι αγωνιζόταν στην Α2 του Ισραήλ!

Παίκτης της Καρδίτσας θα είναι τη νέα σεζόν ο Αμερικανός σέντερ, Ρομέλο Ουάιτ. Η ομάδα έτσι δυναμώνει στη γραμμή των ψηλών και ενισχύεται στην προσπάθειά της να παραμείνει και τη νέα σεζόν στην Basket League.

Η ανακοίνωση της Καρδίτσας αναφέρει:

Ο Α.Σ.Καρδίτσας ανακοινώνει την προσθήκη του Ρομέλο Ουάιτ στο ρόστερ της ομάδας μας. Ο Αμερικανός αθλητής, θα προσθέσει δύναμη και αθλητικότητα κοντά στο καλάθι, ενόψει της νέας χρονιάς στη Basket League.

O Ρομέλο Ντακουάν Ουάιτ, όπως είναι το πλήρες όνομά του, είναι 25 ετών (γεννήθηκε στις 9 Μαϊου του 1998 στην Ατλάντα) έχει ύψος 2.04 μ. και αγωνίζεται ως σέντερ. Ξεκίνησε την αθλητική του καριέρα παίζοντας ράγκμπι και μπάσκετ, όμως η πορτοκαλί μπάλα τον κέρδισε και κατάφερε να αναδειχθεί στους καλύτερους παίκτες της χώρας ως απόφοιτος του γυμνασίου Γουίλερ, στο οποίο είχε ως μέντορα το μεγάλο αστέρα του ΝΒΑ, Τζέρι Στάκζαουζ. To 2017 ξεκίνησε στο NCAA με το Αριζόνα Στέιτ, στο οποίο αγωνίστηκε για τρεις σεζόν σε 95 ματς (τα 92 ως βασικός), ενώ ολοκλήρωσε την κολεγιακή του καριέρα με το Μισισίπι, στο οποίο αγωνίστηκε σε 28 ματς (25 ως βασικός). Σε τέσσερα χρόνια στο κολεγιακό πρωτάθλημα, είχε συνολικά 123 αγώνες με μέσους όρους 26.3 λεπτά συμμετοχής, 10.1 πόντους με 62% στα δίποντα και το ίδιο ποσοστό στις βολές και ακόμη, 6.8 ριμπάουντ και 1 μπλοκ.

Αμέσως μετά την αποφοίτησή του το 2021, ο Ουάιτ πέρασε τον Ατλαντικό, για να αγωνιστεί με τη Χάποελ Εϊλάτ στο πρωτάθλημα Ισραήλ και στο FIBA Europe Cup (10.7 πόντοι και 4.0 ριμπάουντ οι μέσοι όροι του στο πρωτάθλημα), ενώ ολοκλήρωσε τη σεζόν στην Κύπρο, με τη φανέλα του Κεραυνού με 10.2 πόντους και 7.7 ριμπάουντ, κατακτώντας τον τίτλο του πρωταθλητή.

Το καλοκαίρι του 2022 δοκίμασε να αγωνιστεί στο ΝΒΑ στο Σάμερ Λιγκ του Λας Βέγκας με τους Πόρτλαντ Μπλέιζερς, όμως δεν του προσφέρθηκε συμβόλαιο και εντάχθηκε στη συνέχεια για την περίοδο 2022-23 στο δυναμικό της Ιρόνι Ναχαρίγια στο πρωτάθλημα της Α2 Ισραήλ, με την οποία σε 30 αγώνες και 26.4 λεπτά συμμετοχής, είχε 13.4 πόντους με 60% στα δίποντα και 77% στις βολές, 8.3 ριμπάουντ και 1.4 ασίστ, κατακτώντας το Κύπελλο της κατηγορίας.

Καλωσορίζουμε το Ρομέλο στον Α.Σ.Καρδίτσας και του ευχόμαστε υγεία, δύναμη και επιτυχίες με την ομάδα μας».