Καταλανικό «πηγαδάκι» με Μπαρτζώκα, Ρεντζιά, Ναβάρο και Νόρις (vid)

Καταλανικό «πηγαδάκι» με Μπαρτζώκα, Ρεντζιά, Ναβάρο και Νόρις (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 21:42 - 30.04.2024 / Ανανεώθηκε: 18:48 - 21.05.2024

Λίγο πριν την έναρξη του Game 3 στο ΣΕΦ ανάμεσα στον Ολυμπιακό κόντρα στην Μπαρτσελόνα, τρεις πρώην παίκτες των «μπλαουγκράνα» και ένας πρώην προπονητής της, ο Γιώργος Μπαρτζώκας, είχαν μία «θερμή» συζήτηση...

Όλοι τους συνδέονται με την Μπαρτσελόνα. Άλλοι λιγότερο (και για λιγότερα χρόνια) και άλλοι περισσότερο ή πολύ περισσότερο με την ιστορική ομάδα από τη Βαρκελώνη.

Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο είναι ο ιστορικός αρχηγός και πλέον τζένεραλ μάνατζερ της, ενώ με τον Ευθύμη Ρεντζιά είχαν συνυπάρξει όταν o Τρικαλινός πρώην σέντερ του ΠΑΟΚ και NBAer (με τους Σίξερς τη σεζόν 2002-03), είχε αγωνιστεί στην «Μπάρτσα» την πεντατετία 1997-2002. Δηλαδή, στα πρώτα χρόνια του Ναβάρο στην ομάδα, τη φανέλα της οποίας δεν έβγαλε ποτέ του -μέχρι που αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 2008-2012. Με εξαίρετη το 2007-08 όταν αγωνίστηκε και αυτός στο ΝΒΑ με τους Μέμφις Γκρίζλις.

Οι δυο τους συναντήθηκαν στο ΣΕΦ λίγο πριν την έναρξη του Game 3 του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα για τα Playoffs της Euroleague και είχαν μία πολύ «ζεστή» συζήτηση για αρκετή ώρα.

Από δίπλα τους και ο Όντι Νόρις, ο οποίος έχει ρόλο στη διοίκηση των «μπλαουγκράνα» και ήταν αστέρι της από το 1987 έως το 1993. Δηλαδή, μέχρι που ήρθε στην Ελλάδα, έπαιξε στο Περιστέρι και ολοκλήρωσε την πλούσια ευρωπαϊκή του καριέρα.

Και οι τρεις λοιπόν, έχουν αγωνιστεί με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, ενώ όταν εμφανίστηκε στο γήπεδο ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, πήγε κατευθείαν στο μέρος τους για να τους χαιρετήσει. Ο Έλληνας τεχνικός δεν έχει φορέσει τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, αλλά έχει φορέσει το... κοστούμι της. Ήταν ο κόουτς της τη σεζόν 2016-17...