Σε ποια ομάδα της Euroleague μπορούμε να δούμε τον Κέβιν Ντουράντ - Υπάρχει περίπτωση για Ελλάδα;

Κέβιν Ντουράντ

Σε ποια ομάδα της Euroleague μπορούμε να δούμε τον Κέβιν Ντουράντ - Υπάρχει περίπτωση για Ελλάδα;

Χρήστος Τσάλτας 17:03 - 05.12.2023 / Ανανεώθηκε: 17:44 - 05.12.2023

H δήλωση του Έντμοντ Σάμνερ για πιθανή μετακόμιση του Κέβιν Ντουράντ στην Ευρώπη, τα επόμενα χρόνια έβαλε... φωτιές και το Sportal παρουσιάζει πιθανούς προορισμούς στην Euroleague αλλά και τις πιθανότητες να δούμε τον KD στα μέρη μας.

Ακόμα δεν κατάφερε να ξεδιπλώσει το ταλέντο του στα παρκέ της Euroleague, ωστόσο ο Έντμοντ Σάμνερ φρόντισε να κάνει... θόρυβο για έναν διαφορετικό λόγο. Ο νέος άσος της Ζαλγκίρις Κάουνας προχώρησε σε μια δήλωση που έγινε viral με το καλημέρα και άνοιξε σημαντικό κύκλο συζητήσεων.

Σε αυτή πρωταγωνιστής ήταν ο Κέβιν Ντουράντ, με τον άλλοτε γκαρντ των Πέισερς και των Νετς να εξηγεί την πιθανότητα να αγωνιστεί ο KD στην Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα σε ομάδα της Euroleague.

Πόσο εφικτή θα ήταν μια τέτοια πιθανότητα; Η απάντηση ήρθε από το στόμα του Σάμνερ, ο οποίος είπε: «Μπορεί και να το κάνει. Μου αρέσει ο KD, υπήρξε σπουδαίος συμπαίκτης και είναι ένας καταπληκτικός άνθρωπος. Ελπίζω να τον δούμε στην Ευρώπη. Πάντα το έλεγε ότι όταν τελειώσει με το NBA, θέλει να έρθει στην Ευρώπη για να παίξει εδώ. Για να δούμε αν θα το κάνει, για να δούμε τι θα συμβεί. Το πιστεύω ότι θα το κάνει, αγαπάει το μπάσκετ, μόνο για το μπάσκετ ενδιαφέρεται»

Τα λόγια αυτά έγιναν viral και προκάλεσαν ντελίριο στις τάξεις των φίλων του μπάσκετ στην Ευρώπη. Διότι και μόνο στην σκέψη πως ένας σούπερ σταρ του παγκοσμίου μπάσκετ, όπως ο Κέβιν Ντουράντ, θα κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι για να παίξει στην Ευρώπη και δη σε ομάδα της Euroleague, αυτό εξιτάρει άπαντες. Η «τρέλα» του Ντουράντ για το μπάσκετ άλλωστε είναι δεδομένη και δεν την κρύβει στιγμή.

Από τα πρώτα χρόνια της καριέρας του άλλωστε ο KD έδειχνε πόσο αφοσιωμένος ήταν στο παιχνίδι και αυτός ήταν ένας βασικός λόγος που το παιχνίδι του πήγε σε... άλλα επίπεδα και έφτασε ως την στρατόσφαιρα του παγκοσμίου μπάσκετ.

Με το υποθετικό σενάριο της μεταγραφής σε ομάδα της Euroleague, έπειτα από το κλείσιμο της πλούσιας καριέρας του στο ΝΒΑ, μνα υπάρχει, η επόμενη σκέψη που έρχεται αβίαστα είναι μία: σε ποια ομάδα θα μπορούσε να βρεθεί;

Με μια πρώτη ανάγνωση και κοιτάζοντας τα... πορτοφόλια κάθε ομάδας που βρίσκεται στην διοργάνωση, δύο ομάδες θα μπορούσαν να βρεθούν στην pole position για την απόκτησή του: η Μονακό και η Ρεάλ Μαδρίτης. Οι Μονεγάσκοι έκαναν το μεγάλο «μπαμ» με την απόκτηση του Κέμπα Ουόκερ το περασμένο καλοκαίρι, αποδεικνύοντας πως δεν... φείδονται χρημάτων σε καμία περίπτωση. Άλλωστε διαθέτουν ένα πολύ γεμάτο ρόστερ, με παίκτες όπως ο Μάικ Τζέιμς, ο Ελί Οκόμπο, ο Τζόρνταν Λόιντ, ο Ντόντα Χολ.

Συν τοις άλλοις, η Μονακό μπορεί να προσφέρει σε έναν σταρ πρώτου μεγέθους όπως ο Ντουράντ την ζωή που θα ήθελε, έξω από τις τέσσερις γραμμές του παρκέ. Το Μόντε Κάρλο είναι ένας... επίγειος παράδεισος, ενώ η πολύ στενή φιλική σχέση του KD με τον Τζέιμς μπορεί να παίξει τον ρόλο της.

Η Ρεάλ Μαδρίτης από την άλλη έχει και το οικονομικό υπόβαθρο, αλλά και το βάρος φανέλας για να δελεάσει κάθε παίκτη. Οι Μαδριλένοι έχουν ένα brand name που ξεπερνάει τα στενά όρια του αθλητισμού και έχουν το know how για να πείθουν παίκτες παγκοσμίου φήμης και βεληνεκούς να φοράνε τη λευκή φανέλα με το στέμμα.

Οι δύο ομάδες δεν θα είναι οι μόνες που θα μπουν στο κόλπο. Διότι υπάρχουν και άλλες ομάδες με φιλοδοξίες που θα μπορούσαν να μπουν στο «κυνήγι» της απόκτησής του. Όπως η Φενέρμπαχτσε, αλλά και η Μπάγερν Μονάχου, που διαθέτει ένα φιλόδοξο πρότζεκτ.

Κάπου εκεί μπαίνουν στο... μίξ και οι ελληνικές ομάδες. Ο Παναθηναϊκός βγαίνει στην αγορά με ελεύθερο μπάτζετ και διάθεση να προσελκύσει μερικά από τα μεγαλύτερα αστέρια. Κάτι που θα μπορούσε να παίξει ρόλο και το «τριφύλλι» να μπει στο κόλπο για έναν σούπερ σταρ όπως ο Ντουράντ. Και ο Ολυμπιακός όμως είναι ομάδα που μπορεί να πολιορκήσει τον KD, παρέχοντάς του όλα όσα θέλει ένας παίκτης με πνεύμα νικητή.

Σε κάθε περίπτωση, στην παρούσα φάση το σενάριο της παρουσίας του Κέβιν Ντουράντ στην Ευρώπη είναι υποθετικό. Σε περίπτωση όμως που η υπόθεση μετατραπεί σε πραγματικότητα, τότε πολλά μπορούν να αλλάξουν στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Σε όλα τα επίπεδα...

🔴Sportal Euroleague Show με Αναντολού Έφες - Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης