Ο Κέντρικ Ναν MVP της Euroleague για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο!

Κέντρικ Ναν

Ο Κέντρικ Ναν MVP της Euroleague για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο!

Sportal newsroom 14:44 - 09.05.2024 / Ανανεώθηκε: 11:29 - 20.05.2024

Ο Κέντρικ Ναν αναδείχθηκε MVP της Euroleague για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο, αφού οδήγησε τον Παναθηναϊκό στο Final 4 της Euroleague!

Έπειτα από μια σειρά εμπνευσμένων εμφανίσεων κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, ο Κέντρικ Ναν αναδείχθηκε από την Euroleague ως ο πολυτιμότερος παίκτης της λίγκας για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο!

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε Final 4 της Euroleague για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια και ο μεγάλος πρωταγωνιστής του στη σειρά με τη Μακάμπι δεν ήταν άλλος από τον Κέντρικ Ναν.

Ο γκαρντ από τις ΗΠΑ ήταν εκ των κορυφαίων του τριφυλλιού τόσο στις τελευταίες... στροφές της regular season, όσο και στα playoffs κόντρα στη Μακάμπι.

Ο Ναν άλλωστε στα δύο τελευταία παιχνίδια της σειράς έκανε πράγματα και θαύματα, οδηγώντας την ομάδα του στο Βερολίνο και τη μεγάλη γιορτή του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Στα δύο ματς με τη Μακάμπι όπου παιζόταν η πρόκριση, δηλαδή στο 4ο και το 5ο, ο Αμερικάνος μέτρησε μέσο όρο 26.5 πόντους.

Ο MVP αναδεικνύεται από την Euroleague με βάση τις επιδόσεις του μέσα στον μήνα. Ο Παναθηναϊκός σημείωσε ρεκόρ 5-2 σε αυτό το διάστημα, με τον Ναν να ηγείται της ομάδας του και να βάζει... πλάτη όταν οι πράσινοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον αποκλεισμό!

Ακόμα, αξίζει να σημειωθεί ότι είναι ο πρώτος παίκτης του Παναθηναϊκού που κερδίζει το βραβείο του MVP του μήνα μετά το 2019 και τον Νικ Καλάθη που τότε ήταν αρχηγός της ομάδας...