Ο Μπαρτζώκας και η αγέλη του, ο αναμορφωτής Αταμάν και η ήρεμη δύναμη, Βασίλης Σπανούλης

Ο Μπαρτζώκας και η αγέλη του, ο αναμορφωτής Αταμάν και η ήρεμη δύναμη, Βασίλης Σπανούλης

Νίκος Καλαμπάκας 13:03 - 09.05.2024 / Ανανεώθηκε: 11:30 - 20.05.2024

Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και Περιστέρι έδωσαν ραντεβού σε Final 4 ευρωπαϊκής διοργάνωσης και βρωντοφώναξαν ότι το μπάσκετ στην Ελλάδα παραμένει σε υψηλό επίπεδο!

Το ελληνικό μπάσκετ ζει ξανά μέρες δόξας, αφού τρεις ομάδες της χώρας μας βρέθηκαν ή θα βρεθούν σε Final 4.

Χαμός για ένα εισιτήριο του Final 4 - Πώς μπορούν οι οπαδοί να τα αποκτήσουν
EUROLEAGUE

12:38 - 09.05.2024

Χαμός για ένα εισιτήριο του Final 4 - Πώς μπορούν οι οπαδοί να τα αποκτήσουν

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ετοιμάζονται για το Βερολίνο και οι φίλοι τους είναι στα... κόκκινα για ένα εισιτήριο! Διαβάστε στο sportal που μπορείτε να βρείτε τα εναπομείναντα... μαγικά χαρτάκια!

Τα φώτα στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» μόλις έχουν σβήσει. Ο Ολυμπιακός είχε καταφέρει να αφήσει εκτός Final 4 την Μπαρτσελόνα και ο προπονητής του, Γιώργος Μπαρτζώκας έκανε δηλώσεις:

«Κάποιοι έλεγαν πριν 4-5 χρόνια πως θα ήταν όνειρο απατηλό να πάει ξανά μια ελληνική ομάδα στο Final 4. Εμείς το κάναμε τρεις φορές σερί».

Στα λόγια του κορυφαίου προπονητή της Euroleague τις δύο προηγούμενες σεζόν, κρύβεται μια μεγάλη αλήθεια, αφού όταν οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων ξόδευαν αλόγιστα ώστε να δημιουργήσουν ρόστερ που στοχεύουν στις... κούπες, την ώρα που οι ελληνικές προσπαθούσαν να τις ανταγωνιστούν με σκληρή δουλειά, πλάνο και οργάνωση.

Ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να μείνει σε κορυφαίο επίπεδο τα τρία τελευταία χρόνια. Μετράει ισάριθμες προκρίσεις σε Final 4.

Φέτος, το κατάφεραν όμως τόσο ο Παναθηναϊκός, όσο και το Περιστέρι. Οι πράσινοι τσέκαραν το εισιτήριό τους για το Βερολίνο ξεπερνώντας το εμπόδιο της Μακάμπι, ενώ η ομάδ της δυτικής Αττικής, λίγες εβδομάδες πριν, έπεφτε με ψηλά το κεφάλι στο F4 του BCL, στο οποίο συμμετείχε για πρώτη φορά στην ιστορία της!

Επίτευγμα σπουδαίο αν αναλογιστεί κανείς ότι ξεκίνησε στη β' φάση των ομίλων με τρεις ήττες και έκανε μια τεράστια ρελάνς στη συνέχεια, μέχρι να βρεθεί στο Βελιγράδι και να τερματίσει στην 4η θέση.

Η ιστορία των ελληνικών ομάδων φέτος μας δείχνει ότι η Ελλάδα έχει το μπάσκετ στο αίμα της. Οι ομάδες μας βγάζουν τους φίλους τους στους δρόμους, ανταγωνίζονται πλούσια κλαμπ με τεράστιες επενδύσεις και ονειρεύονται τίτλους.

Το ελληνικό μπάσκετ είναι ξανά εδώ. Γράφει τη δική του ιστορία, συνθέτει αναμνήσεις που θα μείνουν χαραγμένες στα μυαλά των φίλων της πορτοκαλί θεάς για χρόνια! Και αυτό από μόνο του, είναι επιτυχία...