Ο ηγέτης του Ολυμπιακού είναι στον πάγκο!

Γιώργος Μπαρτζώκας

i

©Intime

Ο ηγέτης του Ολυμπιακού είναι στον πάγκο!

Νίκος Καλαμπάκας 11:21 - 09.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:20 - 29.05.2024

Ο Ολυμπιακός πήρε πανηγυρική πρόκριση στο Final 4 του Βερολίνου σε μια σεζόν που στο ξεκίνημά του είχε χάσει δύο από τους καλύτερούς του παίκτες. Ο ηγέτης τους ωστόσο παρέμεινε στον Πειραιά, οδηγώντας την ομάδα σε μια ακόμα «γιορτή» του ευρωπαϊκού μπάσκετ!

Ήταν 20 Ιανουαρίου του 2020 όταν ο Ολυμπιακός ανακοίνωνε την επιστροφή του Γιώργου Μπαρτζώκα στον πάγκο της ομάδας. Έκτοτε, οι ερυθρόλευκοι έχουν κατακτήσει εγχώριους τίτλους και μετρούν τρεις συνεχόμενες παρουσίες σε Final 4.

Για τη φετινή ομάδα του Ολυμπιακού ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά. Άλλοτε καλά, άλλοτε όχι. Το καλοκαίρι που πέρασε ήταν «παγωμένο» για τους Πειραιώτες.

Ο Σάσα Βεζένκοφ που πέρυσι ήταν ο MVP της Euroleague αποφάσισε να πάει στο Σακραμέντο. Την ίδια ώρα οι Πειραιώτες άφηναν τον Σλούκα ελεύθερο προκειμένου να συνεχίσει όπου θέλει την καριέρα του. Κι ενώ όλα έδειχναν... Φενέρ, ο Παναθηναϊκός έκανε την κίνηση ματ και τον απέκτησε.

Συνήθως τέτοιες μεταγραφές έχουν αντίκτυπο στις ομάδες. Δεν είναι λίγο πράγμα ένας από τους καλύτερούς σου παίκτες να φεύγει για τον βασικό σου αντίπαλο. Ο Ολυμπιακός επικρίθηκε ακόμα και από κάποιους φίλους του για το γεγονός ότι ο Κώστας πήρε μια απόφαση για το μέλλον του.

Το βασικό ερώτημα των φίλων της ομάδας ήταν ποιος θα αναλάβει μετά τη φυγή των δύο προαναφερόμενων, να οδηγήσει τον σύλλογο σε επιτυχίες. Η απάντηση ήρθε λίγους μήνες μετά.

Ο ΜακΚίσικ έκανε εξωπραγματική σειρά κόντρα στους Καταλανούς. Ο Μιλουτίνοφ ήταν καθοριστικός στο game 5, αφού μπήκε στο παρκέ και άλλαξε τον ρου του αγώνα.

Ο Πίτερς με τον Κάνααν κουβάλησαν όλη τη σεζόν το φορτίο στο σκοράρισμα. Ο αρχηγός, Κώστας Παπανικολάου ήταν αυτός που σε κρίσιμες στιγμές έδινε σε ομάδα και κόσμο τον... ηλεκτρισμό που χρειάζονταν για να πάρουν μπροστά. Ο Φαλ έκανε μια ακόμα εξαιρετική σεζόν και συνέβαλε τα μέγιστα ώστε οι ερυθρόλευκοι να πετύχουν τους στόχους τους.

Οι Πετρούσεφ αι Ράιτ ήταν οι προσθήκες που έδωσαν στο σύνολο το απαιτούμενο... boost. Ο Ουόκαπ είναι μια ακούραστη μηχανή του μπάσκετ, ο Γκος με το μυαλό που βάζει στο παιχνίδι της ομάδας ένα πολύτιμο εργαλείο, ενώ ο Λαρεντζάκης είναι ο παίκτης που θα κάνει το απρόβλεπτο και θα βάλει την... πρίζα για την αντεπίθεση!

Ηγέτης ωστόσο στην ομάδα, δεν είναι κανείς τους. Ο ηγέτης του Ολυμπιακού βρίσκεται κάθε φορά στον πάγκο και δίνει τις εντολές. Το όνομα του; Γιώργος Μπαρτζώκας.

Είναι ο άνθρωπος που άλλαξε την ιστορία του μπασκετικού τμήματος. Ο προπονητής που έχει ψηφιστεί δύο συνεχόμενες σεζόν ως ο κορυφαίος της λίγκας.

Αυτός που έχασε έναν ημιτελικό κι έναν τελικό στο καλάθι, από αντιπάλους με πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ από αυτό της ομάδας του.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι το Α και το Ω της επιτυχίας του Ολυμπιακού όλα αυτά τα χρόνια.

Οι ερυθρόλευκοι είναι τυχεροί που τον έχουν στον πάγκο τους. Κι εκείνος είναι τυχερός που μπορεί να συνδυάζει τη δουλειά, με τη μεγάλη του αγάπη. Που ακούει στο όνομα Ολυμπιακός...

Ένας ηγέτης που βάζει πλάτη για τους παίκτες του κι εκείνοι τον ανταμείβουν σε κάθε ευκαιρία...