Η πιο μεγάλη πρόκριση από μια ομάδα που δεν σταματά να γράφει ιστορία

Αγγελόπουλοι και Μπαρτζώκας

Η πιο μεγάλη πρόκριση από μια ομάδα που δεν σταματά να γράφει ιστορία

Aχιλλέας Μαυροδόντης 10:42 - 09.05.2024 / Ανανεώθηκε: 04:11 - 20.05.2024

Ο Ολυμπιακός είναι στο Βερολίνο με τον πλέον ιστορικό και παλικαρίσιο τρόπο, δείχνοντας πως για ακόμα μια φορά, η «αρμάδα» του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν έχει σκοπό να σταματήσει να τρελαίνει την Ευρώπη! Γράφει ο Αχιλλέας Μαυροδόντης.

Ο Ολυμπιακός είναι στο Βερολίνο! Ο Ολυμπιακός είναι στο Βερολίνο! Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ!

Όσο και να το λέει κανείς, τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν το πόσο μεγάλο επίτευγμα ήταν αυτό που πέτυχαν ο Γιώργος Μπαρτζώκας και τα παλικάρια του.

Για λόγους που αναλύσαμε στο παρελθόν, δεν πήρε την πρόκριση στο ΣΕΦ. Ε και; Στη Βαρκελώνη ήταν ακόμη πιο γλυκιά! Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, σε ένα παιχνίδι που επιθετικά για 30' ανακάτευε την τράπουλα αλλά δεν έβρισκε λύσεις, είδε τους παίκτες του να δείχνουν το μέταλλό τους στην άμυνα. Στο τέλος όμως, όταν τα πράγματα σκληραίνουν, οι σκληροί επιβιώνουν. Και ο κόουτς «Μπι» έχει πολλούς τέτοιους παίκτες στην ομάδα του.

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ βγήκε μπροστά. Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ αποτέλεσε τον παράγοντα «Χ» για τους Πειραιώτες σε επίθεση και άμυνα. Ο Κώστας Παπανικολάου έδειξε στη στόφα νικητή που έχει και ο Ολυμπιακός, στηριζόμενος σε αυτούς τους τρεις, άλωσε τη Βαρκελώνη, παίρνοντας μια πρόκριση που θα την θυμόμαστε όλοι για χρόνια, ανεξάρτητα από το πώς θα πάνε τα πράγματα στο Final 4 του Βερολίνου.

Οι τραυματισμοί έκαναν τον Ολυμπιακό να μοιάζει σκιά του εαυτού του στο ξεκίνημα της σεζόν. Σε αυτό φυσικά συνέβαλε και το γεγονός πως ο Ολυμπιακός είχε 7(!) διεθνείς στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Παρόλα αυτά, η άψογη συνεργασία Μπαρτζώκα και Αγγελόπουλων, έφεραν τη λύση. Πετρούσεφ σε πρώτο πλάνο, Ράιτ σε δεύτερο, ακόμη και Μήτρου - Λονγκ (σε ΠΟΛΥ μικρότερο βαθμό) άλλαξαν τα δεδομένα και στο τέλος της σεζόν, ο Ολυμπιακός παρουσίασε ένα υπερπλήρες ρόστερ, ικανό για το κάτι παραπάνω. Και αυτό έκαναν οι Ερυθρόλευκοι. Το κάτι παραπάνω.

Ο Ολυμπιακός είναι στο Βερολίνο γιατί ΕΚΕΙ ανήκει. Γιατί είναι μια από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης σταθερά εδώ και χρόνια, όποιες απώλειες κι αν έχει το καλοκαίρι. Γιατί όταν χάνεις τον κορυφαίο παίκτη της Ευρώπης, τον Βεζένκοφ και έναν από τους κορυφαίους γκαρντ της Ευρωλίγκας, τον Σλούκα, αλλά παρόλα αυτά, καταφέρνεις να μείνεις στην Elite, σημαίνει πως έχεις ένα πλάνο που δουλεύει. Και ο Μπαρτζώκας είναι κορυφαίος σε αυτό.

Ξέρει πώς να πάρει το μάξιμουμ από αυτούς που επιλέγει να ρίξει στη μάχη και αυτό έκανε. Ο ΜακΚίσικ άκουσε τα εξ αμάξης φέτος. Ο Μπαρτζώκας τόνισε πως δεν θα τον πουλήσει και ο Αμερικανός ήταν κομβικός στο πιο μεγάλο «διπλό» της ιστορίας του Ολυμπιακού.

Ο Μιλουτίνοφ τραυματίστηκε, έμεινε εκτός, προστατεύτηκε και την κρίσιμη στιγμή ήταν εκεί για να κάνει το κάτι παραπάνω. Γιατί εκείνος είναι ο κομβικότερος παίκτης της σειράς με την Μπαρτσελόνα. Στο πρώτο ματς μπήκε για σκάρτα 5 λεπτά και έδωσε ακριβώς αυτό που χρειαζόταν ο Ολυμπιακός. Στο τέταρτο ήταν ο πυλώνας της ρακέτας και στο πέμπτο έκανε την διαφορά, όποιον και να του έβαζε απέναντί του ο Γκριμάου. Όσο για τον Παπανικολάου, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε τρομακτικά από την ίωση, επέστρεψε και έδειξε πως ηγέτες σαν αυτόν σπανίζουν. Γιατί η σύγχρονη ιστορία του Ολυμπιακού χτίστηκε πάνω σε τρεις παίκτες. Ο Βασίλη Σπανούλη, τον Γιώργο Πρίντεζη και τον Κώστα Παπανικολάου. Και ο τωρινός αρχηγός δείχνει με κάθε ευκαιρία το πόσο πολύτιμος είναι.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν, είναι στο Βερολίνο, γιατί έχει τον κορυφαίο προπονητή της Ευρώπης, την κορυφαία τεχνογνωσία και ένα πλάνο που του επιτρέπει να είναι πάντα ανάμεσα στους κορυφαίους. Τώρα, όλα είναι στο χέρι του. Η ιστορία πάντως του χρωστάει κάτι. Αυτό το «κάτι» πάει να κατακτήσει στο Βερολίνο. Γιατί θέλει, γιατί μπορεί και γιατί το αξίζει.

«Μέχρι τέλους οε οε οε»: Χαμός στην άφιξη και αποθέωση για Μπαρτζώκα, Αγγελόπουλους και τους παίκτες του Ολυμπιακού!
EUROLEAGUE

06:10 - 09.05.2024

«Μέχρι τέλους οε οε οε»: Χαμός στην άφιξη και αποθέωση για Μπαρτζώκα, Αγγελόπουλους και τους παίκτες του Ολυμπιακού!

Το Sportal μετέφερε ζωντανά εικόνα και ήχο από την άφιξη της αποστολής του Ολυμπιακού στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», μετά την επική πρόκριση των ερυθρολεύκων στο Game 5 με τη Μπαρτσελόνα στο Palau Blaugrana, για την τρίτη σερί τους παρουσία στο Final 4 της Euroleague.

ΥΓ. Ζήτω ο Μπαρτζωκισμός

ΥΓ2. Ο Ολυμπιακός, είτε αρέσει, είτε όχι, είναι μια ομάδα που εκπέμπει μοναδική υγεία. Και αυτό θα συνεχίσει να το κάνει. Δεν χρειάζεται να μπλέκει σε κάτι άλλο. Είναι κορυφαίος και το δείχνει σε όλους τους τομείς.

ΥΓ3. Στη Ρεάλ κάτι χρωστάει από πέρσι και ήρθε η ώρα να... εξοφλήσει αυτό το γραμμάτιο.

ΥΓ4. Τα σημαντικά στη ζωή είναι πολλά. Ο αθλητισμός είναι γιορτή. Είναι χαρά. Είναι ο λόγος για να κάνεις κάποιον άνθρωπο που περνάει πολλά, να χαμογελάσει, να γιορτάσει, να βγει στους δρόμους. Ο Ολυμπιακός έβγαλε πολλούς στο δρόμο για ακόμη μια φορά. Όμως, επειδή όλοι έχουμε προσωπική ζωή και σηκώνουμε τον δικό μας σταυρό, το ότι η «αρμάδα» του Μπαρτζώκα χάρισε χαρά σε δύο ανθρώπους που αγαπώ πολύ και περνούν μεγάλα ζόρια, θα της το χρωστάω για πάντα.

ΥΓ5. Δόξα και τιμή στον αρχισυντάκτη μας, τον Γιώργο Περπερίδη! Από την πρώτη κιόλας αγωνιστική έλεγε πως ο Ολυμπιακός θα είναι στο Βερολίνο. Ούτε μετά τις ήττες από τις ισπανικές ομάδες στον πρώτο γύρο δεν άλλαξε γνώμη και το έλεγε σε κάθε ευκαιρία. Έβλεπε μπροστά...

🔴Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 59-63: Ερυθρόλευκοι Τιτάνες & θρυλική πρόκριση στο Final 4 του Βερολίνου!