Ο Κέντρικ Ναν δεν χάνει ελεύθερη βολή: Το εντυπωσιακό επίτευγμα του Αμερικανού, που κυνηγά το ρεκόρ του Κέβιν Πάντερ

Κέντρικ Ναν

Ο Κέντρικ Ναν δεν χάνει ελεύθερη βολή: Το εντυπωσιακό επίτευγμα του Αμερικανού, που κυνηγά το ρεκόρ του Κέβιν Πάντερ

Ελένη Ανδρικοπούλου 14:03 - 10.02.2024 / Ανανεώθηκε: 15:15 - 10.02.2024

Η ψυχραιμία και το χάρισμα στο σκοράρισμα που έχει ο Κέντρικ Ναν επιβεβαιώνονται (κι) από το γεγονός πως έχει 45/45 ελεύθερες βολές. Ο Αμερικανός γκαρντ του Παναθηναϊκού πλέον κυνηγά τον ρέκορντμαν Κέβιν Πάντερ.

Η παρθενική σεζόν του Κέντρικ Ναν στην EuroLeague εξελίσσεται όπως οι περισσότεροι -αν όχι όλοι- περίμεναν. Ο Αμερικανός γκαρντ άφησε τον μαγικό κόσμο του NBA για χάρη του Παναθηναϊκού και προσφέρει αρκετή από τη λάμψη του στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Ένα από τα «όπλα» που διαθέτει ο Κέντρικ Ναν είναι το «δολοφονικό» του... χέρι. Πρόκειται για έναν παίκτη που αποτελεί μέγα πρόβλημα για αντίπαλους του σε μόνιμη βάση και παράλληλα αποτελεί έναν από τους πιο αξιόπιστους σκόρερ που διαθέτουν οι «πράσινοι». 

Μπορεί να πάρει όλη την ομάδα πάνω του και να «σκοτώσει» την αντίπαλη ομάδα, όπως συνέβη και στο ματς κόντρα στη Φενέρμπαχτσε. Ο Ναν μπορεί να συνδεθεί με το αντίπαλο καλάθι με διάφορους τρόπους, καθώς διαθέτει πλουραλισμό στις επιθετικές του αρετές. Το αγαπημένο του σουτ είναι αυτό από μέση απόσταση, ενώ σκοράρει με κάθε τρόπο: Με ντράιβ, αλλά και με μακρινά σουτ. 

Εδώ βέβαια πρέπει να αναφέρουμε πως ο Αμερικανός δεν είναι απλά αποτελεσματικός από την γραμμή των ελευθέρων βολών. Είναι... αλάνθαστος. Από το συγκεκριμένο σημείο του παρκέ, ο Ναν έχει εκτελέσει 45 βολές κι έχει ευστοχήσει σε όλες! 

Γεγονός που αποδεικνύει την ψυχραιμία και τη συγκέντρωση του 28χρονου γκαρντ. Ο Ναν πλέον κυνηγά τον απόλυτο ρέκορντμαν της διοργάνωσης που δεν είναι άλλος από τον Κέβιν Πάντερ. Ο Αμερικανός γκαρντ της Παρτίζαν είχε 68/68 ελεύθερες βολές. Τη φετινή σεζόν, είχε ξεκινήσει με 7/7 στα πρώτα δύο ματς. Έβαλε ένα ζευγάρι στην ήττα από την Μακάμπι στο Τελ Αβίβ και στο Astroballe της Λυών και στη νίκη των Σέρβων επί της Βιλερμπάν είχε 5/5. 

Τη φετινή σεζόν, είχε ξεκινήσει με 7/7 στα πρώτα δύο ματς. Έβαλε ένα ζευγάρι στην ήττα από την Μακάμπι στο Τελ Αβίβ και στο Astroballe της Λυών και στη νίκη των Σέρβων επί της Βιλερμπάν είχε 5/5. Το σερί του έσπασε την τρίτη αγωνιστική στην εντός έδρας ήττα της Παρτίζαν από την Μπαρτσελόνα.