Έδειξε χαρακτήρα ομάδας Final Four ο Παναθηναϊκός, μπορεί να βρεθεί εκεί μέσω του ΟΑΚΑ

Εργκίν Αταμάν

Έδειξε χαρακτήρα ομάδας Final Four ο Παναθηναϊκός, μπορεί να βρεθεί εκεί μέσω του ΟΑΚΑ

Ηλίας Λαλιώτης 09:57 - 10.02.2024 / Ανανεώθηκε: 09:58 - 10.02.2024

Ο Παναθηναϊκός AKTOR πέτυχε τεράστια νίκη επί της Φενέρμπαχτσε στην προσπάθειά του να βρεθεί στα play offs της EuroLeague, αλλά το ΟΑΚΑ έδειξε πως το πλεονέκτημα έδρας μπορεί να τον στείλει στο Βερολίνο. Γράφει ο Ηλίας Λαλιώτης.

Μετά την εκτός έδρας ήττα στο Κάουνας από τη Ζαλγκίρις η αναμέτρηση με τη Φενέρμπαχτσε είχε αποκτήσει χαρακτήρα ενός πρόωρου τελικού για τον Παναθηναϊκό. Η μάχη για την εξασφάλιση μιας θέσης στα play offs, δηλαδή στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας, έχει ανάψει για τα καλά και κάθε νίκη μετράει. Ειδικά απέναντι σε ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο.

Τα πράγματα, μάλιστα, στράβωσαν στο ξεκίνημα. Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στο -12 να κυνηγά το σκορ. Κάπου εκεί Καλαϊτζάκης και Ερνανγκόμεθ έγιναν καταλυτικοί παράγοντες. Δίνοντας το έναυσμα με την ενέργειά τους στην άμυνα, γύρισαν το ματς τούμπα. Ο Έλληνας φόργουορντ σταμάτησε το πικ εν ρολ του Καλάθη που πλήγωνε το Τριφύλλι, ενώ ο Ισπανός έβαζε τα χέρια του σε κάθε μπάλα, έκανε τρία κλεψίματα, κατέβασε 8 ριμπάουντ και είχε το εκπληκτικό +20 στο σκορ για την ομάδα στο πρώτο ημίχρονο (+27 συνολικά στον αγώνα), όσο βρισκόταν στο παρκέ.

Με την άμυνα του Παναθηναϊκού να έχει κάνει τη μισή δουλειά, στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε η ώρα του Κέντρικ Ναν. Ο Αμερικανός πήρε την ομάδα στις πλάτες του και με ένα μναδικό επιθετικό σόου, έβαζε την μπάλα στο καλάθι με σχεδόν κάθε τρόπο. Μόνο το τρίποντο του έλειψε. Όπως συνολικά του Τριφυλλιού, που είχε 2/12 στον αγώνα (και τα δύο στο πρώτο δεκάλεπτο). Αυτό το στατιστικό, μάλιστα, δείχνει και τον χαρακτήρα που έδειξε η ομάδα του Αταμάν.

Δεν πανικοβλήθηκε επειδή τα σουτ δεν έμπαιναν και βρήκε τον τρόπο να χτυπήσει τη Φενέρ. Δείχνοντας χαρακτήρα ομάδας Final Four απέναντι σε έναν τόσο δυνατό αντίπαλο. Για να βρεθεί εκεί, όμως, χρειάζονται πολλά βήματα ακόμα. Το πιο σημαντικό όμως θα είναι να εξασφαλίσει το πλεονέκτημα έδρας. Δεν είναι καθόλου εύκολο. Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα φαίνεται να έχουν εξασφαλίσει τις δύο πρώτες θέσεις. Η Μονακό έρχεται φουριόζα με ευνοϊκό πρόγραμμα στη συνέχεια.

Όμως στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός δείχνει ανίκητος. Η ενέργεια που δίνουν στους παίκτες οι 20.000 φίλαθλοι είναι μοναδική σε όλη την Ευρώπη και η διαφορά στο αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας είναι εμφανέστατη κάθε φορά που παίζει μπροστά σε αυτό το κοινό. Αν λοιπόν καταφέρει να εξασφαλίσει το πλεονέκτημα έδρας, τότε δύσκολα θα χάσει το εισιτήριο για το Βερολίνο, όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος.