Ο ατζέντης του Κέβιν Πόρτερ τζούνιορ στο Sportal: «Οι διαπραγματεύσεις κράτησαν λίγες ώρες με τον ΠΑΟΚ - Έρχεται απόλυτα συγκεντρωμένος στο μπάσκετ»
i

© Photo by Jason Miller/Getty Images

Ο ατζέντης του Κέβιν Πόρτερ τζούνιορ στο Sportal: «Οι διαπραγματεύσεις κράτησαν λίγες ώρες με τον ΠΑΟΚ - Έρχεται απόλυτα συγκεντρωμένος στο μπάσκετ»

Χρήστος Τσάλτας 20:00 - 01.04.2024 / Ανανεώθηκε: 20:26 - 01.04.2024

Ο Κέβιν Πόρτερ τζούνιορ θα φοράει τη φανέλα του ΠΑΟΚ και ο Έλληνας εκπρόσωπός του, Γιώργος Δρακάκης, εξηγεί στο Sportal πώς έκλεισε το deal, αλλά και τον τρόπο που αντιμετωπίζει τη νέα πρόκληση της καριέρας του.

Και εντελώς ξαφνικά, την 1η Απριλίου του 2024 ο ΠΑΟΚ έριξε την μεγαλύτερη βόμβα της φετινής σεζόν στο ελληνικό μπάσκετ. Ο «δικέφαλος του Βορρά» χωρίς να υπάρξει η παραμικρή κίνηση προς τα έξω, κατάφερε να κάνει δικό της έναν παίκτη που μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στο ΝΒΑ.

Ο Κέβιν Πόρτερ τζούνιορ αποφάσισε να κάνει restart στην καριέρα του και αυτό έγινε μέσω του ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Στάθη Νεραντζάκη κινήθηκε αποφασιστικά και μεθοδικά και κατάφερε να τον κάνει δικό της ως το τέλος της σεζόν. Έτσι για τον επόμενο μήνα, τουλάχιστον, ο «δικέφαλος του Βορρά» θα έχει ένα επιθετικό... υπερόπλο στη μηχανή του.

Τα μεγάλα ερωτήματα ήταν πολλά, με κυριότερο το πώς ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πείσει τον 24χρονο γκαρντ να πει το ναι στην πρότασή του και να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Για το λόγο αυτό το Sportal απευθύνθηκε σε έναν από τους ανθρώπους που βρέθηκαν πίσω από το σπουδαίο deal. Ο Έλληνας ατζέντης, Γιώργος Δρακάκης, που έχει την εταιρία Dragon Basketball Agency, μίλησε για το χρονικό των διαπραγματεύσεων, αλλά και για το πώς αντιμετωπίζει ο πρώην άσος των Χιούστον Ρόκετς τη νέα πρόκληση της καριέρας του.

Αρχικά, φέρνοντας στο μυαλό του όλο το χρονικό της υπόθεσης είπε: «Τον τελευταίο μήνα έκανε προπονήσεις εντατικά και είχε πάρει την απόφαση να επιστρέψει στη δράση άμεσα. Από τη στιγμή που δεν υπήρχε η δυνατότητα να βρει ένα συμβόλαιο στο ΝΒΑ, στο μυαλό του γεννήθηκε η προοπτική της Ευρώπης. Είναι χαρακτηριστικό πως πλέον έχει εστιάσει αποκλειστικά στο μπάσκετ και στο πώς θα δείξει την αξία του. Γι αυτό δούλεψε εντατικά και τις τελευταίες 2 εβδομάδες ξεκίνησε να βρίσκεται σε συζητήσεις με ομάδες.

Η αγορά της ACB είχε κλείσει και έτσι οι χώρες που έδειξαν ενδιαφέρον για την περίπτωσή του ήταν Ελλάδα και Τουρκία. Εγώ παρουσίασα τις επιλογές που υπήρχαν και 10 μέρες μετά επανήλθαν, κάνοντας την απόφασή τους. Η επιλογή του ΠΑΟΚ ήρθε γιατί είναι μια ομάδα με brand name. Έχει τεράστια ανυπομονησία για να πατήσει πάλι παρκέ και να δείξει την αξία του. Θέλει να δείξει σε όλους πως είναι σε καή κατάσταση. Δεν πάει στη Θεσσαλονίκη για να κάνει... βόλτες, αλλά για να παίξει μπάσκετ και να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ».

Για το αν μίλησε με κάποιον από τους νέους συμπαίκτες του υπογράμμισε πως «μίλησε με τον Άλστον που έχουν τον ίδιο εκπρόσωπο. Έγιναν διάφορα calls το τελευταίο διάστημα και με τον GM της ομάδας, Μιχάλη Γιαννακίδη. Αυτό που επεσήμανε είναι πως η ομάδα δεν θέλει να κάνει κάτι ειδικό γι αυτόν. Είναι προσγειωμένος και έρχεται για να παίξει μπάσκετ».

Μάλιστα ο Δρακάκης αποκάλυψε πως «οι διαπραγματεύσεις κράτησαν λίγες ώρες ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον παίκτη. Από τη στιγμή που η ομάδα αποφάσισε να κινηθεί για εκείνον όλα ήταν πιο έτοιμα. Ο ΠΑΟΚ ικανοποίησε όλες τις επιθυμίες του παίκτη και μάλιστα όταν έβλεπαν οι άνθρωποι της ομάδας ότι τα πράγματα πήγαιναν προς συμφωνία ρωτούσαν τον παίκτη αν ήταν σίγουρος. Τους προκάλεσε μεγάλη έκπληξη η στάση του. Έρχεται όμως απόλυτα συνειδητοποιημένος και πρόθυμος να παίξει μπάσκετ».