Η εβδομάδα προσαρμογής του Κέβιν Πόρτερ τζούνιορ στον ΠΑΟΚ, η «πείνα» για επιτυχία και οι τομείς που δούλεψε

Κέβιν Πόρτερ τζούνιορ

Η εβδομάδα προσαρμογής του Κέβιν Πόρτερ τζούνιορ στον ΠΑΟΚ, η «πείνα» για επιτυχία και οι τομείς που δούλεψε

Χρήστος Τσάλτας 18:15 - 15.04.2024 / Ανανεώθηκε: 02:43 - 17.05.2024

Στο παιχνίδι με την Καρδίτσα ο Κέβιν Πόρτερ τζούνιορ ξεδίπλωσε τις μπασκετικές του αρετές και το παρολίγον triple double ήταν αποτέλεσμα δουλειάς που κράτησε επτά μήνες με συγκεκριμένους τομείς να μπαίνουν στο μικροσκόπιο του KPJ.

Όσοι βρέθηκαν στο PAOK Sports Arena το βράδυ της Κυριακής είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια σπουδαία μπασκετική παράσταση από έναν παίκτη που δεν έχουν συνηθίσει να παρακολουθούμε στα ελληνικά παρκέ. Ο Κέβιν Πόρτερ τζούνιορ έχει φέρει αύρα... ΝΒΑ στον ΠΑΟΚ από την ημέρα που πάτησε το πόδι του στη Θεσσαλονίκη, αλλάζοντας πλήρως την ψυχολογία και το mindset όλου του οργανισμού.

Ο χαρισματικός γκαρντ δεν θεωρείται τυχαία ένας από τους πιο προικισμένους παίκτες της γενιάς του, καθώς αφήνοντας στην άκρη τα εξωαγωνιστικά προβλήματά του, το ταλέντο του είναι επιπέδου ΝΒΑ. Κάτι που συμφωνούν άπαντες και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Για το λόγο αυτό άλλωστε οι Χιούστον Ρόκετς είχαν αποφασίσει να επενδύσουν 82 εκατ. δολάρια στον Scooter το καλοκαίρι του 2022.

Ασύλληπτος Κέβιν Πόρτερ τζούνιορ: «Άγγιξε» το triple double στη νίκη του ΠΑΟΚ κόντρα στην Καρδίτσα
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

22:05 - 14.04.2024

Ασύλληπτος Κέβιν Πόρτερ τζούνιορ: «Άγγιξε» το triple double στη νίκη του ΠΑΟΚ κόντρα στην Καρδίτσα

Μόλις στο δεύτερο παιχνίδι του στην Stoiximan Basket League ο Κέβιν Πόρτερ τζούνιορ ξεδίπλωσε τις αρετές του, καθώς απείχε μόλις μία ασίστ από ένα επιβλητικό triple double, στη νίκη του ΠΑΟΚ απέναντι στην Καρδίτσα.

Η ζωή και η μοίρα όμως τα έφεραν έτσι ώστε πλέον να φοράει τη φανέλα με τον αριθμό 77 στον «δικέφαλο του Βορρά» και να έχουν οι Έλληνες φίλαθλοι την ευκαιρία να τον θαυμάσουν δια ζώσης.

Το παιχνίδι στο Λαύριο, που ήταν η πρεμιέρα του με τον ΠΑΟΚ ήταν ένας αγώνας για να... βρέξει τα πόδια του και να «ξεμουδιάσει» έχοντας μείνει έναν χρόνο -παρά μία μέρα- εκτός δράσης. Το δεύτερο παιχνίδι ήταν μια εντελώς διαφορετική κατάσταση.

Απέναντι στην Καρδίτσα ο KPJ ήταν ασταμάτητος. Το κοντέρ έγραψε 19 πόντους, 10 ριμπάουντ και 9 ασίστ, ενώ μέτρησε ακόμα 4 τάπες και 2 κλεψίματα, γεμίζοντας ακόμα περισσότερο την ήδη «λαμπερή» εμφάνισή του.

Ποια ήταν η μεγάλη αλλαγή όμως; Μα το γεγονός πως είχε μια «γεμάτη» εβδομάδα προπονήσεων. Οι πρώτες μέρες πριν από το παιχνίδι με το Λαύριο, ήταν αναγνωριστικές, ώστε να μπει σε μια εντελώς νέα κατάσταση σε όλα τα επίπεδα. Η δεύτερη εβδομάδα ήταν αυτή της προσαρμογής τόσο στο αγωνιστικό στυλ του ΠΑΟΚ, όσο και στην καθημερινότητα της Θεσσαλονίκης.

Την ίδια στιγμή στο παιχνίδι με την Καρδίτσα ο Πόρτερ πέραν του high-level ταλέντου του, έβγαλε στο παρκέ και την δουλειά των προηγούμενων μηνών. Διότι τους τελευταίους επτά μήνες δούλεψε συστηματικά με προσωπικούς γυμναστές και προπονητές στις ΗΠΑ, για να κρατήσει το σώμα του σε φόρμα. Κατά τη διάρκεια των προπονήσεων μάλιστα εστίασε σε 3 τομείς του παιχνιδιού του.

-Να κρατήσει τα πόδια του σε σωστή στάση όταν θα σουτάρει μετά από ντρίμπλα, αλλά και όταν θα αμύνεται σε σουτ μετά από ντρίμπλα

-Η βελτίωση του πικ εν ρολ παιχνιδιού του και το σκορ μετά από τέτοιες καταστάσεις

-Η βελτίωσης των floater κοντά το καλάθι

Κάποιους από τους τομείς που δούλεψε τους έδειξε στο παιχνίδι με την Καρδίτσα, όπου έμεινε στο παρκέ για 38 λεπτά και κάτι. Χωρίς μάλιστα να ζητήσει σε καμία στιγμή αλλαγή, έχοντας τεράστια όρεξη για να πατήσει παρκέ.

Μιλώντας με το περιβάλλον του στις ΗΠΑ και με τους δικούς του ανθρώπους που βρίσκονταν στο πλευρό του όλο αυτό το διάστημα, ο Πόρτερ από την πρώτη στιγμή έλεγε πόσο «πεινασμένος» είναι για επιτυχία με τον ΠΑΟΚ. Νιώθει την υποχρέωση να βοηθήσει την ομάδα που τον έβγαλε από τη... ναφθαλίνη και πίστεψε στην καλή πλευρά του και την αγωνιστική του ποιότητα. Γι αυτό θέλει να ανταποδώσει με τις καλύτερες δυνατές εμφανίσεις.

Αυτό που έδειξε στο παιχνίδι με την Καρδίτσα ήταν απλώς η αρχή. Ο Κέβιν Πόρτερ τζούνιορ άλλωστε έχει πολύ μπάσκετ μέσα του και θέλει να το βγάλει ακόμα περισσότερο παιχνίδι με παιχνίδι. Αφήνοντας τα δύσκολα και τις ατυχίες οριστικά στο παρελθόν.