Κόντρα στη Χάποελ Ιερουσαλήμ η ΑΕΚ στα προημιτελικά του Basketball Champions League

Δημήτρης Φλιώνης

i

© Intime

Κόντρα στη Χάποελ Ιερουσαλήμ η ΑΕΚ στα προημιτελικά του Basketball Champions League

Sportal newsroom 12:11 - 24.03.2023 / Ανανεώθηκε: 12:20 - 24.03.2023

Η κλήρωση του BCL φέρνει την ΑΕΚ αντιμέτωπη με την Χαποέλ Ιερουσαλήμ στη φάση των «8», σε μια μονομαχία που καθορίζει την πρόκριση στο Final Four της διοργάνωσης.

Ολοκληρώθηκε η κλήρωση που δημιούργησε τα ζευγάρια της προημιτελικής φάσης του Basketball Champions League και η ΑΕΚ θα αναμετρηθεί με την Χαποέλ Ιερουσαλήμ σε μία μονομαχία από την οποία θα κριθεί το εισιτήριο για το Final Four της ευρωπαϊκής διοργάνωσης της FIBA. 

H Ένωση θα έχει μειονέκτημα έδρας, καθώς τερμάτισε δεύτερη στον όμιλό της στη φάση των «16», ενώ σύλλογος από το Ισραήλ ήταν πρώτος στο δικό του γκρουπ. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόκριση θα κριθεί στις δύο νίκες, ενώ πριν το Final Four θα γίνει ξανά νέα κλήρωση για να καθοριστούν οι ημιτελικοί. Βέβαια, ακόμα δεν έχει καθοριστεί το που θα γίνει η τελική φάση του θεσμού, με την ΑΕΚ πάντως να έχει καταθέσει την πρότασή της για να αναλάβει τη διοργάνωση στο κλειστό των Άνω Λιοσίων. 

Ξεκινά το Final Four του Κυπέλλου Γυναικών με τον Παναθηναϊκό ως μεγάλο φαβορί
ΜΠΑΣΚΕΤ

10:19 - 24.03.2023

Ξεκινά το Final Four του Κυπέλλου Γυναικών με τον Παναθηναϊκό ως μεγάλο φαβορί

Στο κλειστό των Άνω Λιοσίων ξεκινά την Παρασκευή (24/3) με τον Παναθηναϊκό να αντιμετωπίζει τον ΠΑΣ Γιαννινα (17:00) στον πρώτο ημιτελικό και την Ελευθερία Μοσχάτου να κοντράρεται με τη Νίκη Λευκάδας (20:00) - Ερωτηματικό αποτελεί η παρουσία του κόσμου στις κερκίδες, αφού η ΕΟΚ έδωσε συνολικά μόνο 25 προσκλήσεις στις τέσσερις ομάδες.

Η FIBA σκοπεύει να περιμένει να μάθει ποιοι θα είναι οι τέσσερις που θα προκριθούν για να αποφασίσει τότε την... έδρα, θεωρώντας που θα είναι χρήσιμο και ποιο αποτελεσματικό ο διοργανωτής να λαμβάνει μέρος στο Final Four. Πέραν από την ΑΕΚ δεν έχει γίνει επισήμως γνωστή άλλη πρόταση, αν και από το Ισραήλ έχει προκύψει η φημολογία πως και η Χάποελ έχει καταθέσει τον δικό της φάκελο. 

Τα ζευγάρια των προημιτελικών 

Βόννη - Στρασβούργο
Χάποελ Ιερουσαλήμ - ΑΕΚ
Τενερίφη - Μανρέσα
Μάλαγα - Μούρθια

Tags: