Κώστας Παπανικολάου: Τα πεπραγμένα του φέτος απέναντι στην Μπαρτσελόνα

Κώστας Παπανικολάου

i

© intime

Κώστας Παπανικολάου: Τα πεπραγμένα του φέτος απέναντι στην Μπαρτσελόνα

Aχιλλέας Μαυροδόντης 17:52 - 30.04.2024 / Ανανεώθηκε: 08:05 - 21.05.2024

Ο Κώστας Παπανικολάου επιστρέφει στη δράση και το Sportal σας θυμίζει τα όσα έκανε ο αρχηγός του Ολυμπιακού στα φετινά ματς που έδωσε κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

Ο Κώστας Παπανικολάου επιστρέφει στη δράση, απέναντι σε μια ομάδα που ξέρει καλά, καθώς ο Αρχηγός του Ολυμπιακού έχει φορέσει κατά το παρελθόν την φανέλα της.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να κάνει το κάτι παραπάνω παρά την απουσία του αρχηγού στην Βαρκελώνη και να πάρει το «διπλό» στο ΣΕΦ. Έτσι, με τον κόσμο του, μπορεί να πανηγυρίσει μαζί την μεγάλη πρόκριση στο Final 4

Πάμε όμως να δούμε τι σημαίνει για τον Ολυμπιακό ο Κώστας Παπανικολάου. Πρόκειται για έναν παίκτη που στα αποδυτήρια αποτελεί το Α και το Ω. Είναι ο πιο έμπειρος παίκτης, είναι ο ηγέτης των αποδυτηρίων και είναι εκείνος που μπορεί να βάλει τις φωνές όταν πρέπει, να συμβουλέψει τους συμπαίκτες του όταν πρέπει και γενικά να κάνει όλα όσα περιμένει κανείς από τον αρχηγό μιας ομάδας.

Από εκεί και πέρα, στο αγωνιστικό σκέλος, βγάζει πάντα ενέργεια, παίζει με την εμπειρία του και συμβάλει καθοριστικά σε επίθεση και άμυνα. Αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τη γλώσσα των αριθμών, ο Κώστας Παπανικολάου στα 34 παιχνίδια που έδωσε φέτος με τον Ολυμπιακός στην Ευρωλίγκα, μέτρησε 7,4 πόντους, 3.6 ριμπάουντ, σχεδόν 3 ασίστ. 1 κλέψιμο παρά κάτι και 9.4 βαθμούς στην αξιολόγηση.

Σαφώς λοιπόν η παρουσία του στον Ολυμπιακό είναι κομβική, καθώς δίνει πολλά. Τώρα όμως παίζει με την Μπαρτσελόνα η ομάδα του Πειραιά, οπότε είναι μια καλή αφορμή για να δούμε τι έχει κάνει φέτος απέναντι στους Καταλανούς ο Παπ.

Στο πρώτο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες η Μπαρτσελόνα επικράτησε με 77-68 στο ΣΕΦ. Τότε, ο Κώστας Παπανικολάου μέτρησε 7 πόντους με 3/8 εντός παιδιάς και 1/1 βολές, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 4 κλεψίματα και 12 στην αξιολόγηση.

Από εκεί και πέρα, στο δεύτερο ματς της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκα, ο Παπανικολάου έμεινε χαμηλά. Έπαιξε μόλις 16 λεπτά, έχοντας 0/3 εντός παιδιάς, 1 ριμπάουντ και 2 ασίστ, σε ένα ματς όπου θα θέλει σίγουρα να ξεχάσει.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν ελπίζει να έχει έναν Παπανικολάου σας αυτόν του πρώτου γύρου, με τον ίδιο πάντως να είναι καταπονημένος από τον πυρετό. Παρόλα αυτά, η παρουσία του και μόνο σε τέτοια παιχνίδια είναι κομβική, καθώς εμπειρία σαν την δική του σπανίζει στα ευρωπαϊκά γήπεδα…

Η ομιλία του Χρήστου Μπαφέ στους παίκτες: «Είμαστε σε αποστολή – Μην μιλήσετε καθόλου στους διαιτητές» (vid)
EUROLEAGUE

14:06 - 29.04.2024

Η ομιλία του Χρήστου Μπαφέ στους παίκτες: «Είμαστε σε αποστολή – Μην μιλήσετε καθόλου στους διαιτητές» (vid)

Ο Χρήστος Μπαφές, ο Αθλητικός Διευθυντής του Ολυμπιακού, μίλησε στους παίκτες ενόψει του Game 3 με την Μπαρτσελόνα, θέλοντας έτσι να τους προετοιμάσει για τα όσα συμβούν στο παρκέ του ΣΕΦ.

🔴Sportal Euroleague Show με Μακάμπι Τελ Αβίβ - Παναθηναϊκός & Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα για το Game 3