Κούκοτς: «Ο Γκος «κλειδί» της νίκης του Ολυμπιακού, δεν πέτυχε παντού ο Τζόρνταν»

Τόνι Κούκοτς

i

Photo by Srdjan Stevanovic/Euroleague Basketball via Getty Images

Κούκοτς: «Ο Γκος «κλειδί» της νίκης του Ολυμπιακού, δεν πέτυχε παντού ο Τζόρνταν»

Νίκος Καλαμπάκας 18:21 - 29.03.2024 / Ανανεώθηκε: 18:40 - 29.03.2024

Δηλώσεις για τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Παρτίζαν έκανε ο Τόνι Κούκοτς ο οποίος αναφέρθηκε και στον μεγάλο Μάικλ Τζόρνταν.

Ο Τόνι Κούκοτς βρέθηκε στην Stark Arena για την αναμέτρηση της Παρτίζαν με τον Ολυμπιακό και είδε δια ζώσης τη μεγάλη νίκη των ερυθρόλευκων στο Βελιγράδι. Ο ίδιος σε δηλώσεις του επισήμανε ότι ο Γκος ήταν ο άνθρωπος που άλλαξε τη ροή του αγώνα, ενώ αναφέρθηκε και στον Μάικλ Τζόρνταν με τον οποίο ήταν συμπαίκτες στους Σικάγο Μπουλς.

«Όλοι οι παίκτες είχαν μεγάλη διάθεση να παίξουν καλά, αλλά δεν μπορείς να νικάς συνέχεια. Νομίζω ότι η Παρτίζαν είχε τον έλεγχο του ματς, καθώς ξέφυγε και στο +13, αλλά μετά έκανε πολλά λάθη. Με την σκληρή του άμυνα, ο Ολυμπιακός έκανε την ανατροπή. Μετά, η Παρτίζαν έχασε τον ρυθμό της», είπε για τον χθεσινό (28/3) αγώνα, και στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Γκος:

«Κατά τη γνώμη μου, ο Γουίλιαμς-Γκος άλλαξε το ματς. Πήρε τα πάντα πάνω του, έβαλε μεγάλα σουτ και καθόρισε το παιχνίδι».

Ο Κροάτης παρέθεσε την άποψή του για το αν ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα μπορούσε να κοουτσάρει στο NBA:

«Ίσως να είναι ο κορυφαίος προπονητής, τα τελευταία 20 χρόνια. Ξέρει πολύ καλά το μπάσκετ, από τότε που ήταν γκαρντ στην εθνική ομάδα. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το τι προπονητής είναι. Αρκετοί παίκτες ήθελαν μόνο να παίζουν, εκείνος ενδιαφερόταν να προπονήσει κιόλας. Δεν έχω αμφιβολία ότι θα μπορούσε να πετύχει στο ΝΒΑ. Με βάση τη γνώση του στο μπάσκετ, σίγουρα μπορεί να πετύχει. Εάν το δεις από την πλευρά της επικοινωνίας του, δεν ξέρω εάν οι Αμερικανοί παίκτες θα μπορούσαν να… επιβιώσουν. Αλλά, αυτό αφορά εκείνους. Οι παίκτες είναι λίγο κακομαθημένοι σήμερα, έτσι το βλέπω εδώ. Όσο περισσότερα χρήματα έχουν, τόσο το λιγότερο μπάσκετ παίζουν».

Αναφερόμενος στον Τζόρνταν, είπε:

«Ο Μάικλ Τζόρνταν θα είναι πάντα ο καλύτερος για μένα, αλλά δεν είχε μεγάλη επιτυχία ως γενικός διευθυντής».