Ο Μάρεϊ έδειξε το δρόμο προς τους πρώτους τελικούς - Το Ντένβερ νίκησε και στο Λ.Α. (vids)

Τζαμάλ Μάρεϊ

i

© photo by Aaron Ontiveroz / Getty Images / Ideal Images

Ο Μάρεϊ έδειξε το δρόμο προς τους πρώτους τελικούς - Το Ντένβερ νίκησε και στο Λ.Α. (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 06:23 - 21.05.2023 / Ανανεώθηκε: 07:06 - 21.05.2023

Οι Ντένβερ Νάγκετς πήγαν στο Λ.Α. και με τους 37 πόντους του Τζαμάλ Μάρεϊ νίκησαν και εκεί τους Λέικερς: 119-108. Έκαναν το 3-0 στη σειρά της Δύσης και τους απομένει μία νίκη ακόμα για να προκριθούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στους τελικούς του ΝΒΑ.

Είναι η πέμπτη φορά στην ιστορία τους που βρίσκονται στην έσχατη σειρά της Δύσης και ποτέ άλλοτε δεν έχουν κάνει το επόμενο βήμα. Οι Ντένβερ Νάγκετς τώρα, απέχουν μόνο μία νίκη μακριά από την πρόκριση στους τελικούς του NBA και απέναντι στους Λέικερς δεν φαίνεται πως αντιμετωπίζουν ούτε προβλήματα, ούτε ενδοιασμούς. 

Μετά τις δύο νίκες στο Ντένβερ, πήγαν στο Λ.Α. και επικράτησαν και εκεί. Με το 119-108 έκαναν το 3-0 και ο Τζαμάλ Μάρεϊ ήταν αυτός που, όπως και στο δεύτερο παιχνίδι έτσι και τώρα, με 37 πόντους ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής. Ήταν αυτός που οδήγησε την ομάδα στο πρώτο ημίχρονο, όταν και σκόραρε ασταμάτητα. Στη συνέχεια πήρε τις απαραίτητες βοήθειες και ήταν αρκετοί που τις προσέφεραν απλόχερα. 

Κατ' αρχάς, ο Νίκολα Γιόκιτς, ο οποιος ολοκληρωσε το εργο του με 24 πόντους και 9 ασίστ, ενώ ο Κεντάβιους Κάλντγουελ-Πόουπ κάνει εξαιρετική σειρά και στο Game 3 είχε 17 πόντους, εκ των οποίων τους 12 τους σημείωσε στην τελευταία περίοδο. 

Οι Νάγκετς ξεκίνησαν πολύ δυναμικά στην Crypto Arena και η πρώτη περίοδος έκλεισε στο 32-20. Έδειξαν τις διαθέσεις τους, αλλά οι Λέικερς επέστρεψαν στην διεκδίκηση, άσχετα που τελικά δεν κατάφεραν να είναι όσο ανταγωνιστικοί απαιτούσαν οι συνθήκες. 

O Mπάτλερ το έκανε ξανά! Ανατροπή και νέα νίκη για τους Χιτ στη Βοστώνη (vids)
NBA

06:35 - 20.05.2023

O Mπάτλερ το έκανε ξανά! Ανατροπή και νέα νίκη για τους Χιτ στη Βοστώνη (vids)

Ο ηγέτης Τζίμι Μπάτλερ έδειξε τον δρόμο και τον τρόπο, οι Μαϊάμι Χιτ επέστρεψαν από το -12 της τελευταίας περιόδου και νίκησαν ξανά στη Βοστώνη: 111-105. Οι Μπαμ Αντεμπάγιο και Καλέμπ Μάρτιν ήταν ασταμάτητοι, οι Φλόγες έκαναν το 2-0 και επιστρέφουν στη βάση τους με άνεση κινήσεων.

Ο Άντονι Ντέιβις τελείωσε το ματς με 28 πόντους και 18 ριμπάουντ, επιβλήθηκε του Γιόκιτς αρκετές φορές στη διάρκεια του ματς, αλλά δεν μπόρεσε να οδηγήσει την ομάδα στη νίκη. Οι Λέικερς έχουν χάσει τρία σερί παιχνίδι από την κορυφαία ομάδα της περιφέρειας και ο ΛεΜπρόν Τζέιμς δεν μπόρεσε να ανατρέψει την εις βάρος τους κατάσταση. Άγγιξε και πάλι το triple double, είχε 23 πόντους, όσους και ο Όστιν Ριβς, ενώ πρόσθεσε 12 ασίστ και 7 ριμπάουντ. Από εκεί και πέρα όμως, μόνο ο Ρούι Χατσιμούρα ήταν διψήφιος στην επίθεση και συγκεκριμένα είχε 13 πόντους. 

Οι έξτρα επιλογές των Νάγκετς ήταν τόσες που βρέθηκαν λύσεις για τα πάντα. Ο Μάικλ Πόρτερ Τζούνιορ είχε 14 πόντους, 10 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ενώ από τον πάγκο ο Μπρους Μπράουν τελείωσε το ματς με 15 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ. 

Με τόσους συνδυασμούς είναι αδύνατο να αποτύχουν και τώρα ψάχνουν μία νίκη σε τέσσερα ματς για να «εισβάλλουν» στους τελικούς με άγνοια κινδύνου.