Σκέψεις επιστροφής στην παραδοσιακή συνταγή των All-Star Games
i

© Intime

Σκέψεις επιστροφής στην παραδοσιακή συνταγή των All-Star Games

Γιώργος Γαβριλάκης 10:14 - 20.05.2023 / Ανανεώθηκε: 10:17 - 20.05.2023

To NBA συζητά το ενδεχόμενο αλλαγής της διαδικασίας κατάρτισης των ρόστερ στα All-Star Games και στην κατάργηση του Draft που επικρατεί από το 2017. Το πιθανότερο είναι σύντομα να δούμε και πάλι μάχες μεταξύ Ανατολής και Δύσης.

Από το 1951 όταν και ξεκίνησε ο θεσμός του All-Star Game του ΝΒΑ, μέχρι το 2017 τα ρόστερ της αναμέτρηση των επιλέκτων καθορίζονταν με γεωγραφικά κριτήρια. Και εν τέλει οι καλύτεροι παίκτες της Ανατολής αντιμετώπιζαν τους κορυφαίους της Δύσης

Ώσπου, το 2018 αποφάσισαν να αλλάξουν τη διαδικασία και να περάσουμε στην εποχή του Draft. Κατά τη διάρκεια αυτής, οι δύο πρώτοι σε ψήφους παίκτες αποφάσιζαν ποιοι θα στελεχώσουν τις ομάδες τους. Έπαιρναν έναν ρόλο general manager και επέλεγαν εναλλάξ τους συμπαίκτες τους. Αυτή τη διαδικασία ακολούθησαν φέτος, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς από τη μία και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο από την άλλη

O Mπάτλερ το έκανε ξανά! Ανατροπή και νέα νίκη για τους Χιτ στη Βοστώνη (vids)
NBA

06:35 - 20.05.2023

O Mπάτλερ το έκανε ξανά! Ανατροπή και νέα νίκη για τους Χιτ στη Βοστώνη (vids)

Ο ηγέτης Τζίμι Μπάτλερ έδειξε τον δρόμο και τον τρόπο, οι Μαϊάμι Χιτ επέστρεψαν από το -12 της τελευταίας περιόδου και νίκησαν ξανά στη Βοστώνη: 111-105. Οι Μπαμ Αντεμπάγιο και Καλέμπ Μάρτιν ήταν ασταμάτητοι, οι Φλόγες έκαναν το 2-0 και επιστρέφουν στη βάση τους με άνεση κινήσεων.

Αρχικά, η νέα διαδικασία είναι προκαλέσει το ενδιαφέρον του κόσμου και ήταν μία αλλαγή που φάνηκε και κρίθηκε πως είχε ανάγκη το All-Star Weekend γενικότερα, έπειτα από μισό αιώνα (και πλέον) χωρίς κάποια ιδιαίτερη διαφοροποίηση. 

Μόνο που τώρα, οι ιθύνονται του ΝΒΑ σκέφτονται να επανέλθουν στις μάχες Ανατολής και Δύσης. Μάλιστα, ο δαιμόνιος ρεπόρτερ Σαμς Χαράνια αποκάλυψε πως «αυτό το ενδεχόμενο ήταν η βασική συζήτηση στην τελευταία συνάντηση του διοικητικού συμβουλίου των general managers».

Γενικά, η υπογραφή της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας περιλαμβάνει νέα δεδομένα και μετατροπές στο format ολόκληρου του πρωταθλήματος. Αλλαγές στα salary cap, στα anti-drug tests, ακόμα και Κύπελλο θα καθιερωθεί κατά τη διάρκεια της regular season. Το All-Star Weekend δεν θα... αποφύγει κι αυτό τροποποιήσεις με στόχο την αύξηση του ενδιαφέροντος κυρίως από πλευράς του κοινού και των πελατών.