Πήραν τον Γουντς οι Λέικερς
i

Photo by Kevin C. Cox/Getty Images

Πήραν τον Γουντς οι Λέικερς

Νίκος Καλαμπάκας 09:04 - 06.09.2023

Συμφωνία των Λέικερς με τον Κρίστιαν Γουντ αποκάλυψε το ESPN.

Ο free agent φόργουορντ/σέντερ Κρίστιαν Γουντ συμφώνησε σε διετές συμβόλαιο 5,7 εκατομμυρίων δολαρίων με τους Λος Άντζελες Λέικερς.

Ο Γουντ έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί σε μια ομάδα της Δυτικής Περιφέρειας που κάνει πρωταθλητισμό και να ανεβάσει ξανά τις μετοχές του στο NBA. Από την πλευρά τους οι Λέικερς αποκτούν έναν ικανό παίκτη που θα τους προσφέρει σημαντική ευελιξία και βάθος στην πρώτη γραμμή.

Η άφιξη του Γουντ, μαζί με την απόκτηση Τζάκσον Χέιζ, πιθανότατα σημαίνει ότι ο Άντονι Ντέιβις θα χρειαστεί να παίξει λιγότερα λεπτά στη θέση του σέντερ αυτή τη σεζόν.

Ο Γουντ είχε μέσο όρο 16,6 πόντους και 7,3 ριμπάουντ για τους Ντάλας Μάβερικς το 2022-23, συμπεριλαμβανομένης της απόδοσης 30 πόντων, 8 ριμπάουντ και 4 κλεψιμάτων σε μια νίκη την ημέρα των Χριστουγέννων επί των Λέικερς.

Ο Γουντ, ο οποίος γίνεται 28 ετών αργότερα αυτό το μήνα, δίνει στους Λέικερς τη δυνατότητα να ανοίξουν πολύ το γήπεδο. Ήταν ένας από τους τέσσερις παίκτες με μεγάλο ύψος που επιχείρησαν 100 τρίποντα σε καθεμία από τις δύο τελευταίες σεζόν, σύμφωνα με το ESPN Stats & Information. Οι άλλοι ήταν οι Νίκολα Βούτσεβιτς, Λόρι Μαρκάνεν και Τζάρεν Τζάκσον Τζούνιορ.

Ο νέος παίκτης των Λέικερς έχει κατά μέσο όρο 38% στα τρίποντα τις τελευταίες τέσσερις σεζόν και εντάσσεται στην ομάδα των Lakers που σκόραρε μόνο 34% την περασμένη σεζόν, όντας 25η στο πρωτάθλημα.

O Τζίμι Μπάτλερ βλέπει τένις και... «δεν με ενδιαφέρει το Παγκόσμιο Κύπελλο»
FIBA WORLD CUP

08:43 - 05.09.2023

O Τζίμι Μπάτλερ βλέπει τένις και... «δεν με ενδιαφέρει το Παγκόσμιο Κύπελλο»

Ένας σέρβος δημοσιογράφος, που ήταν στη Νέα Υόρκη λόγω του Νόβακ Τζόκοβιτς και του US Open είδε κοντά του τον Τζίμι Μπάτλερ και σκέφτηκε να τον ρωτήσει για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Πήρε την απάντησή του, άσχετα αν τον ικανοποίησε ή όχι.

Ο Γουντ μετακομίζει στο L.A. αφού πέρασε μια σεζόν με τους Μάβερικς και τις δύο προηγούμενες με τους Χιούστον Ρόκετς.