Ο Λορέντζο Μπράουν οδήγησε την Μακάμπι στον... Παναθηναϊκό και είναι ο MVP των Play In
i

© Euroleague Basketball

Ο Λορέντζο Μπράουν οδήγησε την Μακάμπι στον... Παναθηναϊκό και είναι ο MVP των Play In

Γιώργος Γαβριλάκης 14:49 - 20.04.2024 / Ανανεώθηκε: 20:43 - 23.04.2024

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ είναι η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στα Playoffs της Euroleague και για να βρεθεί σε αυτή τη θέση ο Λορέντζο Μπράουν έκανε τρομερό ματς κόντρα στην Μπασκόνια και με τις επιδόσεις του ανακρίθηκε πολυτιμότερος παίκτης των Play In.

Κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου βοήθησε την Μακάμπι Τελ Αβίβ ουσιαστικά. Δεν ήταν όμως, αυτός ο πρωταγωνιστής της. Περισσότερο με συμπληρωματικές προσπάθειες ενίσχυε το παιχνίδι της ομάδας που επιθετικά καθορίστηκε από τον Ουέιντ Μπάλντγουιν, αμυντικά από τον Τζος Νίμπο, ενώ ο Μπόνζι Κόλσον, συνήθως έκανε την διαφορά.

Ο Λορένζο Μπράουν πάντως, την πιο κρίσιμη στιγμή, με την ποιότητα και την εμπειρία του, έκανε ένα βήμα μπροστά. Πήρε τον... λόγο και ήταν ο παίκτης που έδωσε στους Ισραηλινούς την πρόκριση στα Playoffs της Euroleague, εκεί που θα συναντήσουν (με μειονέκτημα έδρας) τον Παναθηναϊκό.

Στο ματς με την Μπασκόνια, η Μακάμπι Τελ Αβίβ επικράτησε άνετα κυρίως λόγο του Μπράουν. Ο 33χρονος Αμερικανός γκαρντ, με ισπανικό διαβατήριο και προϊστορία στην εθνική ομάδα της χώρας από την Ιβηρική χερσόνησο, έκανε το καλύτερο παιχνίδι της σεζόν: Είχε 29 πόντους με 7 εύστοχα τρίποντα (ρεκόρ καριέρας στην Euroleague), ενώ κατέγραψε επίσης στην στατιστική του 5 ασίστ, 5 ριμπάουντ και ένα κλέψιμο.

Με αυτά τα στατιστική συγκέντρωσε 35 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης και κανένας άλλος δεν ξεπέρασε αυτόν τον αριθμό. Έτσι ονομάστηκε MVP των Play In και αυτή είναι η τρίτη φορά που ο Μπράουν λαμβάνει τέτοια ατομική διάκριση στην Euroleague, σε μία διοργάνωση δηλαδή, στην οποία αγωνίζεται εδώ και πέντε χρόνια. Αρχικά με τον Ερυθρό Αστέρα, ακολούθως με την Φενέρμπαχτσε, την Ούνιξ Καζάν και από το 2022 με την «ομάδα του λαού».

Ποιος είναι ο MVP της φετινής Euroleague; Ένας πληροί όλα τα κριτήρια και ελάχιστα απειλείται! (vids)
EUROLEAGUE

10:43 - 19.04.2024

Ποιος είναι ο MVP της φετινής Euroleague; Ένας πληροί όλα τα κριτήρια και ελάχιστα απειλείται! (vids)

Ο Μάικ Τζέιμς είναι (σχεδόν) αδύνατο να χάσει το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτης της Euroleague για την κανονική διάρκεια της σεζόν και θα είναι το πρώτο της καριέρας του. Ο Καμπάτσο, ο Μπάλντγουιν, ο Λεσόρ ή ο Ναν θα μπορούσαν να έχουν τύχη, αν δεν υπήρχε ο 34χρονος γκαρντ της Μονακό...

Την τρέχουσα περίοδο είναι το πρώτο του βραβείο και πλέον ξεχνάει τα προσωπικά του επιτεύγματα και αφοσιώνεται στους ομαδικούς στόχους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δεύτερος, ο τρίτος και ο τέταρτος στην κατάταξη για τον πολυτιμότερο παίκτη των Play In «έρχονταν» από την ίδια ομάδα: Την Μπασκόνια. Οι Βάσκοι έχασαν από την Μακάμπι, αλλά νίκησαν στο δεύτερο ματς την Βίρτους Μπολόνια και προκρίθηκαν. Οι πρωταγωνιστές τους ήταν οι Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ (32 βαθμοί στο σύστημα αξιολόγησης), Τάντας Σεντεκέρσκις (25) και Ματ Κοστέλο (23).