Θριαμβευτές του πρώτου In-Season Tournament στην ιστορία του ΝΒΑ οι Λος Άντζελες Λέικερς (vid)

Θριαμβευτές του πρώτου In-Season Tournament στην ιστορία του ΝΒΑ οι Λος Άντζελες Λέικερς (vid)

Χρήστος Τσάλτας 07:35 - 10.12.2023 / Ανανεώθηκε: 07:35 - 10.12.2023

Οι Λος Άντζελες Λέικερς έγραψαν ιστορία καθώς έγιναν η πρώτη ομάδα που κατακτά το νεοσύστατο In-Season Tournament του ΝΒΑ, μετά τη νίκη τους με 123-109 απέναντι στους Ιντιάνα Πέισερς, στον τελικό του Λας Βέγκας.

Μετά τα 17 δαχτυλίδια πρωταθλητών οι Λος Άντζελες Λέικερς κατάφεραν να γράψουν ακόμα μια χρυσή σελίδα στην ιστορία τους. Η ομάδα του Ντάρβιν Χαμ βρέθηκε στον τελικό του In-Season Tournament, στο Λας Βέγκας και κατάφερε να κατακτήσει τη νεοσύστατη διοργάνωση του ΝΒΑ, καθώς το εμπόδιο των Ιντιάνα Πέισερες αποδείχθηκε χαμηλό για τον ΛεΜπρόν Τζέιμς και την παρέα του.

Οι «λιμνάνθρωποι» ήταν ανώτεροι σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του τελικού, είχαν τον πλήρη έλεγχο της κατάστασης και χωρίς να δυσκολευτούν έφτασαν στη νίκη, προσθέτοντας έναν ακόμα τίτλο στην τεράστια συλλογή τους. Έτσι, φεύγουν από το Λας Βέγκας με ένα τρόπαιο, την ίδια ώρα που έγιναν πλουσιότεροι κατά 500 χιλιάδες δολάρια.

Η νεοσύστατη διοργάνωση του ΝΒΑ, το In-Season Tournament έφερε διαφορετικό αέρα στη λίγκα, με τις τελευταίες μέρες να θυμίζουν... Final 4 στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Διότι στο Λας Βέγκας βρέθηκαν οι Μιλγουόκι Μπακς, οι Ιντιάνα Πέισερς, οι Νιού Ορλινς Πέλικανς και οι Λος Άντζελες Λέικερς, με την ομάδα από την Καλιφόρνια να φτάνει στην πηγή και να πίνει νερό στο φινάλε.

Ο Άντονι Ντέιβις έκανε πράγματα και θαύματα με 41 πόντους, 20 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 4 τάπες και 16/24 σουτ, με τον Όστιν Ριβς να έρχεται από τον πάγκο και να προσθέτει 28 πόντους με 9/15 σουτ, την ώρα που ο ΛεΜπρόν Τζέιμς χάρισε ακόμα μια σπουδαία παράσταση στην 21η σεζόν της καριέρας του στη λίγκα, έχοντας24 πόντους, 10/21 σουτ, 11 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Στην αντίπερα όχθη, οι 20 πόντοι και οι 11 ασίστ του Ταϊρίς Χαλιμπάρτον, μαζί με τους 20 πόντους του Μπένεντικτ Μάτουριν, αλλά και τους 15 πόντους του Άαρον Νέσμιθ δεν ήταν αρκετοί, με τους Πέισερς να προσπαθούν να μείνουν στο ματς, αλλά να μην τα καταφέρνουν στο φινάλε.