Οι πρωταγωνιστές των ημιτελικών: Ο Αντετοκούνμπο πάλεψε, ο Χαλιμπάρτον έλαμψε και ο ΛεΜπρόν έκανε... πλάκα (vids)

Οι πρωταγωνιστές των ημιτελικών: Ο Αντετοκούνμπο πάλεψε, ο Χαλιμπάρτον έλαμψε και ο ΛεΜπρόν έκανε... πλάκα (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:23 - 08.12.2023 / Ανανεώθηκε: 09:25 - 08.12.2023

O Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε double double, αλλά οι Μπακς έχασαν από τους Πέισερς του Ταϊρίς Χαλιμπάρτον, ο οποίος «έλαμψε» στο χρωματιστό παρκέ της T-Mobile Arena του Λας Βέγκας και πλέον ετοιμάζεται για τη συνάντησή του με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς και τους Λέικερς που δείχνουν να έχουν «άγριες» διαθέσεις.

Λίγο πριν ξεκινήσει το Final Four του in-season tournament, στο Λας Βέγκας -που φιλοξενεί την διοργάνωση- υπήρξε μία μαύρη απόχρωση στις ψυχές των κατοίκων της περιοχής. Η δολοφονική επίθεση ενός ψυχοπαθούς εγκληματία, που μπήκε με ούζι στα χέρια μέσα στο Πανεπιστήμιο της περιοχής (UNLV) και αφαίρεσε με το έτσι θέλω τη ζωή τριών ανθρώπων, επισκίασε τις μέρες που υπολογίζονταν ότι θα ήταν λαμπερές.

 Οι σούπερ σταρς του ΝΒΑ πάντως, που εμφανίστηκαν στο παρκέ της T-Mobile Arena για τους ημιτελικούς του Κυπέλλου προσπάθησαν να κάνουν το καθήκον τους που -μεταξύ άλλων- είναι να προσφέρουν όμορφες στιγμές και εντυπωσιακά highlights στον κόσμο που τους παρακολουθεί. 

Αυτό έκανε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, του οποίου βέβαια ο στόχος για μία ομαδική επιτυχία με τους Μιλγουόκι Μπακς στο τουρνουα δεν επετεύχθη. Έκανε για μία ακόμα φορά double double με 37 πόντους αυτή τη φορά (και 10 ριμπαουντ), αλλά τα Ελάφια έπεσαν πάνω σε ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο.  

Αυτό που όρθωσε μπροστά τους ο Ταϊρίς Χαλιμπάρτον για λογαριασμό των Ιντιάνα Πέισερς. O 23χρονος γκαρτ των Ινδιάνων, λίγες ώρες μετά την επιτυχία κόντρα στους Μπόστον Σέλτικς στα προημιτελικά, αυτή τη φορά... έσπρωξε την ομάδα του ακόμα πιο κοντά στον πρώτο της τίτλο μετά από 50 χρόνια! 

Οι Πέισερς την τελευταία φορά που πανηγύρισαν ομαδική διάκριση ήταν το 1973 όταν κατέκτησαν το πρωτάθλημα στο ΑΒΑ και τα ξημερώματα της Κυριακής, εξαιτίας του Χαλιμπάρτον, ο οποίος είχε 27 πόντους, 15 ασίστ και κανένα καταγεγραμμένο λάθος στη στατιστική του, επικράτησαν των Μπακς και τώρα θα συναντήσουν στον τελικό τους Λος Άντζελες Λέικερς

Κι αν οι Πέισερς επικράτησαν δίκαια και ξεκάθαρα στον ημιτελικό κόντρα στους Μπακς, οι Λέικερς έκαναν... πλάκα στους Νιου Ορλίνς Πέλικανς στο... δυτικό ζευγάρι του Final Four. Τους νίκησαν με 44 πόντους διαφορά και ο ΛεΜπρόν Τζέιμς σε λιγότερο από 23 λεπτά στο παιχνίδι έβαλε 30 πόντους. 

Ο πεντάλογος του Αντετοκούνμπο για μια ευτυχισμένη ζωή - Οι συμβουλές που έδωσε τη μέρα των γενεθλίων του
NBA

12:09 - 07.12.2023

Ο πεντάλογος του Αντετοκούνμπο για μια ευτυχισμένη ζωή - Οι συμβουλές που έδωσε τη μέρα των γενεθλίων του

Στις 6 του Δεκέμβρη έγινε 29 ετών και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συνεχίζει την πορεία του με τον ενθουσιασμό ενός μικρού παιδιού και με την ωριμότητα ενός ανθρώπου που πλησιάζει τα πρώτα... «άντα». Έτσι αποφάσισε να μοιραστεί τους πέντε «κανόνες» του για μία χαρούμενη και ευτυχισμένη ζωή.

Τώρα σκέφτεται πως ήρθε η ώρα να πάρει τον δεύτερο τίτλο του με τους Λιμνανθρώπους. Ο πρώτος ήταν το πρωτάθλημα του 2020 και τώρα υπάρχει σε πρώτο πλάνο το Κυπελλο, λίγες μέρες πριν ολοκληρωθεί το ημερολογιακό έτος 2023.