Οι Χιτ «μηδένισαν» τον Τρέι Γιανγκ και επιβλήθηκαν των Χοκς, οι Ρόκετς νίκησαν στο Σαν Αντόνιο (vids)

Μπαμ Αντεμπάγιο

i

@ photo by Eric Espada / Getty Images / Ideal Images

Οι Χιτ «μηδένισαν» τον Τρέι Γιανγκ και επιβλήθηκαν των Χοκς, οι Ρόκετς νίκησαν στο Σαν Αντόνιο (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 07:40 - 05.03.2023 / Ανανεώθηκε: 07:48 - 05.03.2023

Το Μαϊάμι τρέχει να προλάβει Νετς και Νικς και η νίκη με 117-109 επί των Ατλάντα Χοκς βοηθάει πολύ στην πορεία αυτή - Οι Χιούστον Ρόκετς πήγαν στο γειτονικό Σαν Αντόνιο και νίκησαν στο... αδιάφορο ντέρμπι του Τέξας.

Ο Μπαμ Αντεμπάγιο ήταν ο πρωταγωνιστής της επίθεσης και τελείωσε το ματς με 30 πόντους. Αυτός και η ομαδική άμυνα των Χιτ πάνω στον Τρέι Γιανγκ, ο οποίος έκανε αρνητικό ρεκόρ σεζόν (με 8 πόντους) οδήγησαν το Μαϊάμι στη νίκη με 117-109 επί των Ατλάντα Χοκς, σε μία μονομαχία βαθμολογικά και ουσιαστικά ισοδύναμων ομάδων της Ανατολής. 

Η ομάδα από τη Φλόριντα προσπαθεί να προσεγγίσει τους Νετς και τους Νικς που αυτή τη στιγμή καταλαμβάνουν τις δύο τελευταίες θέσεις της Ανατολής που οδηγούν απευθείας στα play off και όχι στα… μπαράζ. Αυτή της η επιτυχία βοηθάει στο να βρεθεί ο δρόμος προς αυτή την κατεύθυνση αφού με ρεκόρ 34-31 απέχουν ελάχιστα από την ομάδα του Μπρούκλιν (35-28) σε πρώτη φάση.

Οι Σίξερς σταμάτησαν τον Αντετοκούνμπο και την τρελή πορεία των Μιλγουόκι Μπακς (vids)
NBA

06:37 - 05.03.2023

Οι Σίξερς σταμάτησαν τον Αντετοκούνμπο και την τρελή πορεία των Μιλγουόκι Μπακς (vids)

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε 34 πόντους με άσχημα ποσοστά και ο Τζέιμς Χάρντεν με τον Τζοέλ Εμπίντ προστάτευσαν τους Σίξερς, οδηγώντας τους στην εντυπωσιακή νίκη με 133-130, μέσα στο Μιλγουόκι.

Απέναντι στην Ατλάντα πάντως, που με ρεκόρ 32-32 ακολουθεί και έχει παρόμοιες φιλοδοξίες, πέραν του Αντεμπάγιο, ο Τάιλερ Χιροου ήταν καθοριστικός με 20 πόντους, ενώ ο Τζίμι Μπάτλερ τελείωσε το ματς με 15 πόντους, 11 ριμπάουντ και 7 ασίστ. Για τους Χοκς που είδαν τον Γιανγκ να έχει 2/13 σουτ, πρώτος σκόρερ ήταν ο νεαρός φόργουορντ που αποκτήθηκε προσφάτως από τους Ντιτρόιτ Πίστονς, Σαντίκ Μπέι, με 22 πόντους.

Σαν Αντόνιο - Χιούστον: 110-122

Οι Ρόκετς διέκοψαν το αρνητικό σερί των 11 χαμένων παιχνιδιών και μάλιστα το έκαναν στο Σαν Αντόνιο. Νίκησαν τους γείτονές τους Σπερς με 122-110 και είδαν τον rookie Ταρί Ίσον να συνεχίζει την ανοδική του πορεία. 

Αλλωστε, αυτός είναι ο στόχος τους φέτος. Να βοηθήσουν τους νεαρούς να εξελιχθούν άσχετα αν χάνουν με μεγάλη συχνότητα. Στην 14η φετινή τους νίκη πάντως, ο Ίσον είχε 20 πόντους ισοφαρίζοντας την καλύτερη επιθετική παραγωγή της επαγγελματικής του καριέρας. 

Οι Ρουκέρες πάντως, έχουν και 49 ήττες, δηλαδή μία παραπάνω από τα Σπυρούνια που επίσης βρίσκονται στον… πάτο της κατάταξης. Γι’ αυτούς πρώτο σκόρερ ήταν ο Ντεβόντε Γκράχαμ, ο οποίος είχε 7/12 τρίποντα και συγκέντρωσε 28 πόντους.