Οι Σίξερς σταμάτησαν τον Αντετοκούνμπο και την τρελή πορεία των Μιλγουόκι Μπακς (vids)

Γιάννης Αντετοκούνμπο

i

© photo by Patrick McDermott / Getty Images / Ideal Images

Οι Σίξερς σταμάτησαν τον Αντετοκούνμπο και την τρελή πορεία των Μιλγουόκι Μπακς (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 06:37 - 05.03.2023 / Ανανεώθηκε: 06:38 - 05.03.2023

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε 34 πόντους με άσχημα ποσοστά και ο Τζέιμς Χάρντεν με τον Τζοέλ Εμπίντ προστάτευσαν τους Σίξερς, οδηγώντας τους στην εντυπωσιακή νίκη με 133-130, μέσα στο Μιλγουόκι.

Οι Μπακς εμφανίστηκαν στο Fiserv Forum του Μιλγουόκι χωρίς να θυμούνται καν πότε ακριβώς είχαν χάσει στην έδρα τους για τελευταία φορά. 

Αυτό είχε να συμβεί από τις 6 Ιανουαρίου (και το παιχνίδι με τους Σάρλοτ Χόρνετς), ενώ συνολικά τα Ελάφια μετρούσαν 16 διαδοχικές νίκες. Μέχρι που στην πόλη τους εμφανίστηκαν οι Φιλαδέλφεια Σίξερς και είχαν την τύχη ο Τζέιμς Χάρντεν να έχει τόση όρεξη και τόση αποφασιστικότητα που τελικά, ανατρέποντας σκορ και καταστάσεις, έφθασαν στην εντυπωσιακή επικράτηση με 133-130. 

Κάπως έτσι έφθασε και στο τέλος του το σερί του Μιλγουόκι, που είδε τον Γιάννη να βάζει 34 πόντους, αλλά με 9/21 σουτ, να κάνει double double (με 13 ριμπάουντ), αλλά να υποπίπτει και σε 7 λάθη. Ένα από αυτά ήταν και πολύ κρίσιμο, καθώς η ομάδα του 12’’ πριν το τέλος έχασε την κατοχή. 

Οι Σίξερς ήταν καλά οχυρωμένοι, ενώ με τη μπάλα στα χέρια ο Τζέιμς Χάρντεν έκανε τη διαφορά. Υπήρξαν δεκάδες φάσεις που 33χρονος θυμήθηκε τα νιάτα του. Τελικά, ολοκλήρωσε το έργο του με 38 πόντους (5/9 τρίποντα), 10 ασίστ και 9 ριμπάουντ. 

Η ομάδα του μπήκε στην τελευταία περίοδο, υπολοιπόμενη 14 πόντους στο σκορ, ο Τζορτζ Νιάνγκ με δύο τρίποντα στις πρώτες δύο επιθέσεις του τέταρτου δωδεκαλέπτου, έδωσε το σύνθημα τις αντεπίθεσης και στη συνέχεια ανέλαβε ο Χάρντεν. Ο Τζοέλ Εμπίντ, ήταν κι αυτός χρήσιμος, αλλά όχι επιβλητικός όπως συνηθίζει. Τελείωσε το ματς με 31 πόντους και 10 ριμπάουντ, αλλά εκτός του ότι ο Μπρουκ Λόπεζ του έβαλε 26 πόντους, ήταν άστοχος με 8/17 δίποντα και 6/10 βολές. 

Οι Ράπτορς βρήκαν διέξοδο στην Ουάσινγκτον, οι Καβαλίερς δεν προβληματίστηκαν με τους Πίστονς (vids)
NBA

05:59 - 05.03.2023

Οι Ράπτορς βρήκαν διέξοδο στην Ουάσινγκτον, οι Καβαλίερς δεν προβληματίστηκαν με τους Πίστονς (vids)

Δύο τρίποντα του Φρεντ ΒανΒλίτ στο κρίσιμο σημείο και ο Γκάρι Τρεντ προσέφεραν μια πολύ χρήσιμη εκτός έδρας επικράτηση στους Ράπτορς (116-109) επί των Ουίζαρντς - Οι Καβαλίερς νίκησαν τους Πίστονς.

Για τους Μπακς πέραν του Γιάννη και του Λόπεζ, ο Τζρου Χόλιντεϊ, ο οποίος ξεκίνησε την πορεία του στο ΝΒΑ από τη Φιλαδέλφεια που τον επέλεξε στο Νο 17 στο Draft του 2009, είχε 26 πόντους και στο τέλος προσπάθησε όσο κανείς άλλος βοηθήσει το Μιλγουόκι να επιβιώσει, ενώ ο Γκρέισον Άλεν πρόσθεσε 20 πόντους. 

Από τον πάγκο δεν ήρθε η αναμενόμενη βοήθεια (ο Μίντλετον είχε 6 πόντους και ο Μπόμπι Πόρτις 7), την ίδια ώρα που οι φιλοξενούμενοι είδαν τον Ταϊρίς Μάξεϊ να επιστρέφει στην πρώτη πεντάδα και να σκοράρει 26 πόντους, ενώ ο Τζορτζ Νιάνγκ είχε 16 πόντους με 5/6 τρίποντα.

Το Μιλγουόκι παραμένει στην κορυφή της κατάταξης σε ολόκληρη τη λίγκα, απλώς πλέον έχει 18 ήττες. Δηλαδή, μία λιγότερη από τους Σέλτικς και τους Νάγκετς στη Δύση. Οι Σίξερς, θα προσπαθήσουν να απειλήσουν για τη Νο 1 θέση, καθώς γνωρίζουν πόσο σημαντικό είναι το πλεονέκτημα έδρας. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο 41-22 και έχουν ελπίδες.