Παίρνουν... σκούπα οι Χιτ και ετοιμάζονται για τελικούς ΝΒΑ!

Τζίμι Μπάτλερ

Παίρνουν... σκούπα οι Χιτ και ετοιμάζονται για τελικούς ΝΒΑ!

Χρήστος Τσάλτας 05:49 - 22.05.2023 / Ανανεώθηκε: 05:55 - 22.05.2023

Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψαν το κρίσιμο Game 3 της σειράς των τελικών της Ανατολής οι Μαϊάμι Χιτ, που διέλυσαν τους Μπόστον Σέλτικς (128-102), έκαναν το 3-0 και απέχουν μια νίκη από την επιστροφή τους στους τελικούς του ΝΒΑ.

Τα δύο πρώτα παιχνίδια στη Βοστώνη έμοιαζαν με «σκυλομαχίες». Το Game 3 όμως ήταν ένας ξεκάθαρος μονόλογος των Μαϊάμι Χιτ, που δεν συνάντησαν καμία δυσκολία απέναντι στους Μπόστον Σέλτικς, έστησαν πάρτι στο Kaseya Center της South Beach και πλέον ετοιμάζονται για τελικούς ΝΒΑ.

Η ομάδα του Έρικ Σποέλστρα μπήκε με το πόδι στο γκάζι στην αναμέτρηση, δεν άφησε τους Σέλτικς σε κανένα σημείο να πάρουν... ανάσα ή να ελπίζουν σε θετικό αποτέλεσμα και χωρίς να δυσκολευτούν έκαναν το 3-0 στους τελικούς της Ανατολής, το οποίο πλέον τους «ετοιμάζει» για την επόμενη -και τελευταία- πίστα.

O Mπάτλερ το έκανε ξανά! Ανατροπή και νέα νίκη για τους Χιτ στη Βοστώνη (vids)
NBA

06:35 - 20.05.2023

O Mπάτλερ το έκανε ξανά! Ανατροπή και νέα νίκη για τους Χιτ στη Βοστώνη (vids)

Ο ηγέτης Τζίμι Μπάτλερ έδειξε τον δρόμο και τον τρόπο, οι Μαϊάμι Χιτ επέστρεψαν από το -12 της τελευταίας περιόδου και νίκησαν ξανά στη Βοστώνη: 111-105. Οι Μπαμ Αντεμπάγιο και Καλέμπ Μάρτιν ήταν ασταμάτητοι, οι Φλόγες έκαναν το 2-0 και επιστρέφουν στη βάση τους με άνεση κινήσεων.

Καμία ομάδα στην ιστορία του ΝΒΑ δεν έχει γυρίσει σειρά από το εις βάρος της 3-0 και οι «Κέλτες» έπειτα από το Game 3, στο οποίο παρουσίασαν εικόνα κατάρρευσης και απάθειας στο αμυντικό κομμάτι, μοιάζουν όχι απλώς να βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο, αλλά να αναζητούν ένα θαύμα για να μπορέσουν να ανατρέψουν τα δεδομένα.

Οι Χιτ από την άλλη κατάφεραν να χτίσουν μομέντουμ από τις δύο νίκες στο TD Garden, να επιβάλλουν το παιχνίδι τους, αλλά και να δώσουν «ανάσες» σε πολλά σημεία του παιχνιδιού στον Τζίμι Μπάτλερ. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα πως παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο, όπως ο Ντάνκαν Ρόμπινσον και ο Κέιλεμπ Μάρτιν έκαναν αισθητή την παρουσία τους από νωρίς (11 πόντους ο Μάρτιν και 10 ο Ρόμπινσον στο πρώτο ημίχρονο), με την ομάδα της South Beach να απέχει πλέον μια νίκη από την επιστροφή της στη σειρά των NBA Finals έπειτα από το 2020, όταν και αντιμετώπισε τους Λος Άντζελες Λέικερς στη «φούσκα» του Ορλάντο.

Ο Γκέιμπ Βίνσεντ με 29 πόντους (ρεκόρ καριέρας στα πλέι οφ) και 11/14 σουτ ήταν ο πρώτος σκόρερ των Χιτ στο Game 3 της σειράς. Τον ακολούθησε ο ασταμάτητος Ντάνκαν Ρόμπινσον, που ήρθε από τον πάγκο και μέτρησε 22 πόντους με 7/11 σουτ, με τον Τζίμι Μπάτλερ να είναι μεν άστοχος (5/13 σουτ), αλλά να κάνει τα... πάντα στο παρκέ για ακόμα μια φορά με 16 πόντους, 8 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 2 κλεψίματα. Από... κοντά και ο Κέιλεμπ Μάρτιν με 18 πόντους, 7/11 σουτ και 4 ασίστ, ενώ 13 πόντους και 3 ριμπάουντ πρόσθεσε ο Μπαμ Αντεμπάγιο.

H... σιωπή του Τζέιλεν Μπράουν για την κόντρα Ουίλιαμς-Μπάτλερ είπε τα πάντα για τους Σέλτικς (vid)
NBA

16:42 - 20.05.2023

H... σιωπή του Τζέιλεν Μπράουν για την κόντρα Ουίλιαμς-Μπάτλερ είπε τα πάντα για τους Σέλτικς (vid)

Ο Γκραντ Ουίλιαμς προκάλεσε τον Τζίμι Μπάτλερ κατά τη διάρκεια του Game 2, με τον ηγέτη των Μαϊάμι Χιτ να «απαντάει» με κυριαρχική παρουσία, οδηγώντας την ομάδα του στο 2-0 στη σειρά των τελικών της Ανατολής.

Από την πλευρά των απογοητευτικών Σέλτικς, ο Τζέισον Τέιτουμ κατέγραψε double double με 14 πόντους και 10 ριμπάουντ, όμως ήταν τρομερά άστοχος με 6/18 σουτ, ενώ 12 πόντους, 6 ριμπάουντ και 6/17 σουτ μέτρησε ο Τζέιλεν Μπράουν, με την ομάδα του Τζόε Μαζούλα να απογοητεύει, χάνοντας κάθε επαφή με το σκορ με το πέρας της πρώτης περιόδου.

Κάπως έτσι πλέον, οι δύο ομάδες ετοιμάζονται για το Game 4 της σειράς, ξανά στο Μαϊάμι, τα ξημερώματα της Τετάρτης (24/05, 03:30) με τους Χιτ να έχουν το πρώτο match-ball πρόκρισης στους τελικούς, την ώρα που οι Σέλτικς θα παίξουν το τελευταίο τους χαρτί, ώστε να κρατήσουν «ζωντανή» τη σειρά και να έχουν ακόμα μια ευκαιρία στο TD Garden, μέσω του Game 5.